Cum vor fi acordați cei 200 de lei în programul "Testăm pentru București". Gabriela Firea a venit cu explicații

Ultima actualizare:

    Primarul Capitalei, Gabriela Fireafoto: Facebook
Primarul Capitalei, Gabriela Fireafoto: Facebook

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, explică pe larg, într-o pistare pe Facebook, cum se va desfășura proiectul „Testăm pentru București”, pe care consilierii municipali îl vor analiza luni, 11 mai.

Proiectul „Testăm pentru București” are ca obiectiv limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul populației Municipiului București, prin testarea PCR pentru SARS-CoV-2, acordând un sprijin financiar în cuantum total de 200 lei/beneficiar.

Referitor la această sumă, Gabriela Firea a precizat, vineri, într-un mesaj pe Facebook, că nu este vorba despre un voucher sau o sumă de bani care va fi oferită voluntarilor, ci despre decontarea testelor respective de către Primăria Capitalei. “Vreau să subliniez, în primul rând, că nu este vorba, așa cum deja au apărut unele speculații, să dăm bani sau vouchere oamenilor pentru a accepta să se testeze! Prin proiectul propus, vom deconta testarea PCR (cu teste normale, deci precise, nu cele rapide), în primă fază, pentru 11.000 de bucureșteni care se înscriu voluntar, către toate clinicile de stat sau/și private care intră în programul inițiat de PMB prin ASSMB. Suma decontată pentru fiecare test este de 200 de lei, aceeași cu cea decontată de CNAS pentru testarea celor simptomatici, a celor aflați în carantină sau a contactelor celor infectați”, a precizat Gabriela Firea. Consiliul General al Municipiului Bucureşti este chemat să aprobe proiectul pe 11 mai.

2.233.000 lei, bugetul alocat campaniei

Primăria Capitalei a anunțat, vineri, că vrea să testeze pentru coronavirus 11.000 de bucureșteni - voluntari. „Beneficiarii proiectului vor fi cetățenii municipiului București, care vor solicita în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului și nu se află în categoriile definițiilor de caz, astfel cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a sindromului despirator acut cu noul coronavirus, elaborată de către Institutul Național de Sănătate Publică din România”, potrivit proiectului. „Testăm pentru București” se va derula pe parcursul anului 2020 și se va adresa unui număr de 11.000 de beneficiari. Bugetul total al proiectului este de 2.233.000 lei, din care 2.2000.0000 lei reprezintă sprijinul financiar acordat celor 11.000 de voluntari, 30.000 de lei pentru realizarea unei aplicații online de înscriere în cadrul proiectului și 3.000 de lei pentru găzduirea aplicației.

Citește și:

Faci piața, treci pe la termoscaner! Vânzătorii și clienții de la Piața Obor, verificați dacă au febră

Avem un prim teatru în România care are aparat de măsurare a temperaturii la intrare. Artiștii vor la public!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net