București, oficial în scenariul verde. Lista măsurilor de relaxare

cladiri-bucuresti.jpg

București intră în scenariul verde și se aplică noi măsuri de relaxare
București intră în scenariul verde și se aplică noi măsuri de relaxare

Bucureștiul se află, oficial, în scenariul verde, iar decizia a fost luată în urma unei ședințe a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. După întâlnire, prefectul Alin Stoica, a anunțat ce măsuri de relaxare vor fi luate în Capitală începând din acest weekend.

București, oficial în scenariul verde. Lista măsurilor de relaxare 

  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, faţă de până la 30% cât este în prezent. 
  • Activitatea restaurantelor este permisă la interior fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, faţă de 30% cât este în prezent. 
  • Sunt permise organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in. 
  • Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este permisă cu participarea a cel mult 300 de spectatori.
  • alin-stoica.jpg

    Alin Stoica, prefectul Bucureștiului
    Alin Stoica anunță măsuri de relaxare în București

Alin Stoica: „Păstrăm restricțiile de noapte”

Alin Stoica a precizat că rămân în vigoare restricțiile de noapte pe toată perioada stării de alertă (magazinele se închid la ora 21.00, iar după ora 22.00 putem ieși din casă doar cu declarație pe proprie răspundere).

În ceea ce privește reîntoarcerea pe băncile școlii a tuturor elevilor, acest lucru va fi posibil doar în momentul în care rata de incidență a cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 scade sub 1 la mia de locuitori. 

Rata de infectare continuă să scadă în București, astfel că joi a ajuns la 1,3 la mia de locuitori.

Când intră în vigoare măsurile de relaxare

În contextul în care Bucureștiul se află în scenariul verde, prefectul a anunțat că, dacă rata de infectare cu noul coronavirus se menține și joi sub 1,5 la mia de locuitori, locuitorii Capitalei s-ar putea bucura de noile libertăți chiar din acest weekend. Mai exact, de vineri, de la ora 00.00.

 

Loading...