București, în scenariul verde. Noi măsuri de relaxare. Prefectul Capitalei, anunț de ultimă oră

alin-stoica.jpg

Alin Stoica, prefectul Bucureștiului
Alin Stoica a anunțat posibile măsuri de relaxare în Capitală

Bucureștiul se află în scenariul verde cu o rată de incidență sub 1.5% la mia de locuitori. Prin urmare, dacă trendul se menține și pe parcursul zilei de azi, în București vor fi aprobate noi măsuri de relaxare, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica. Acest lucru ar putea fi decis cel mai devreme joi, în urma convocării Comitetului Municipal.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat pentru Digi24 că dacă rata incidenței privind infectarea cu noul coronavirus va rămâne și miercuri sub 1,5, va convoca comitetul municipal pentru noi măsuri de relaxare în București.

Posibile măsuri de relaxare în București

"Ieri (marți – n.r.) am scăzut sub 1,5 la mie. Înseamnă că în 48 de ore, CNSU urmează să se întrunească și să se intre în noul scenariu verde”, a afirmat oficialul.

Iată care ar fi posibilele măsuri de relaxare:

  • Sălile de spectacole vor putea funcționa cu o capacitate de 50%
  • Restaurantele din interior vor funcționa cu o capacitate de 50%
  • Se pot deschide spectacole drive-in unde într-o mașină să fie trei persoane
  • Există posibilitatea organizării de spectacole în aer liber la care să participe maximum 300 de spectatori.

Când se întorc toți elevii la școală

Elevii se vor întoarce cu toții în bănci doar în momentul în care incidența cazurilor de îmbolnăvire cu Covid scade sub 1 la mie, ceea ce deocamdată nu s-a întâmplat. „Sub 1 la mie toți copiii să poată merge la școală, dar încă nu am ajuns la asta.

Ne uităm la rata de infectare, suntem la două săptămâni de la Paște, suntem puțin cu inima strânsă să nu se întoarcă trendul. Dar cred că oamenii au respectat măsurile. A fost o scădere constantă și susținută. Cred că asta a ținut în special de respectarea regulilor", a declarat Alin Stoica.

 

Loading...