Anchetă după ce s-a aflat că ar mai fi un pacient ars la un spital din sectorul 1

Ultima actualizare:

    Poliţiştii şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii investighează cazului unui alt pacient ars foto: Pixabay
Poliţiştii şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii investighează cazului unui alt pacient ars foto: Pixabay

Cazul pacientei arse la Spitalul Floreasca din preajma Crăciunului nu este singurul. Poliţia Capitalei anunţă că s-a autosesizat şi face cercetări pentru vătămare corporală din culpă, după ce au apărut informaţii că ar mai exista un pacient ars la un spital din sectorul 1.

Scandalul pacientei arse de la Spitalul Floreasca, care are în mijloc numele celebrului chirurg Mircea Beuran, este abia la început. Pacientei arse în sala de operaţii i se mai adaugă un caz la fel de grav care s-ar fi petrecut la o unitate sanitară din sectorul 1. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale s-au autosesizat după ce în spaţiu public au circulat informaţii potrivit cărora o persoană a suferit răni provocate de arsuri, anul trecut, în urma unei intervenţii chirurgicale. Este vorba despre un pacient în vârstă de 66 de ani, care a supravieţuit intervenţiei chirurgicale şi incidentului. Evenimentul s-ar fi petrecut în luna martie 2019.

Mircea Beuran, demis din fruntea Secţiei de Chirurgie

Cazul femeii de 66 ani, cu diagnostic de cancer pancreatic, care a fost operată în 22 decembrie la Spitalul Floreasca, din cauza unei hemoragii, scote la iveală un alt incident grav care s-ar fi petrecut în luna martie 2019. Pacienta, care a decedat o săptămână mai târziu, a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, focul fiind provocat de folosirea unui bisturiu electric. Totul s-a petrecut în condiţiile în care pentru dezinfectarea tegumentelor fusese folosit un biocid pe bază de alcool. 

Medicul Beuran, medicul care ar fi operat-o pe femeie, a declarat atunci că el nu a fost prezent la momentul producerii incendiului,  fiind însă cel care a participat la finalizarea intervenţiei chirurgicale. Anchete au fost declanşate şi de unitatea medicală, şi de Ministerul Sănătăţii, dar şi de Colegiul Medicilor. Medicul Mircea Beuran a fost demis din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III. El este acuzat că a încălcat o treime din obligaţiile asumate prin contractul de administrare a secţiei. Concluzia este că incidentul a fost provocat de erori umane, comise de echipa operatorie. De asemenea, au fost aplicate amenzi de aproximativ 30.000 de lei spitalului şi întregii echipe operatorii.

Replica medicului Mircea Beuran în scandalul pacientei arse

Mircea Beuran a declarat că a primit o decizie care nu este motivată, nu a văzut niciun raport al cercetării administrative, iar acuzaţiile care i se aduc sunt generale, fiind doar o înşiruire de articole care nu ar fi fost îndeplinite. ”Probabil că atât este capacitatea acestei comisii”, a afirmat medicul Mircea Beuran, care a precizat că va contesta decizia.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat, marţi, că ancheta administrativă de la Spitalul Floreasca va continua şi a făcut apel la pacienţi să semnaleze dacă au mai existat astfel de cazuri.

Citeşte şi:

Pacienta arsă în timpul operației, la Spitalul Floreasca, a murit

Incredibil! Pacienta arsă la Spitalul Floreasca, dezinfectată cu soluţie de mâini

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net