Incredibil! Pacienta arsă la Spitalul Floreasca, dezinfectată cu soluţie de mâini

Ultima actualizare:

    Medicii opereazaFoto: arhivă personală
Medicii opereazaFoto: arhivă personală

Detalii incredibile ies la iveală în ancheta de la Spitalul Floreasca în cazul pacientei arse pe masa de operaţie . Femeia în vârstă de 66 de ani ar fi fost dezinfectată cu soluţie de mâini. Corpul de control al ministrului Sănătății a fost trimis duminică dimineaţă la spital pentru a face cercetări.

S-a folosit dezinfectant de mâini

Personalul medical a folosit un alt dezinfectant decât pe bază de iod. Pacienta ar fi fost alergică la iod, așa că a fost ales un alt dezinfectant, cu alcool, unul pentru mâini, arată informațiile obținute de Digi24. În aceste condiții, ar fi trebuit să se aștepte o anumită perioadă de timp, pentru ca alcoolul să se evapore.

Incidentul a avut loc pe 22 decembrie, dar informația a fost dezvăluită sâmbătă de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Duminică, o echipă condusă de secretarul de stat Horaţiu Moldovan a fost la Spitalul Floreasca în control.

O echipă condusă de conf. dr. Horatiu Moldovan,  secretar de stat în Ministerul Sănătăţii s-a aflat în această dimineață la Spitalul Clinic de Urgență București pentru a verifica starea de sănătate a pacientei arse pe masa de operație, cât și calitatea îngrijirilor medicale acordate. De asemenea, sunt studiate unele documente ale Foii de Observație Clinice Generale. Toate concluziile acestei anchete vor fi făcute publice după terminarea cercetărilor”, a transmis Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

Vor fi cercetate absolut toate informaţiile înclusiv cea referitoare la soluţia folosită la dezinfectarea pacientei despre care se spune că ar fi fost dezinfectant pentru mâini.

Datele anchetei, la finalizarea cercetărilor

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache a transmis că este un caz cu multe implicaţii şi că din acest motiv a luat decizia ca toate datele să fie făcute publie la finalul anchetei.

”Am luat această decizie de a comunica datele la sfârșitul anchetei, tocmai pentru a se evita speculațiile. Este un caz cu multe implicații și, din respect față de pacientă si familia sa  este  corect să tragem concluziile când avem toate dovezile și declarațiile clare ale celor implicați. Vă asigur că nu vom temporiza mersul anchetei”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

De asemenea, Ministrul Sănătății a spus la Digi24, că a aflat vineri despre incident, la 5 zile de la operație, de la o terță persoană, nu de la reprezentanții spitalului. Victor Costache a precizat că a cerut un control deoarece exista pericolul mușamalizării cazului. El a declarat că este surprinzătoare atitudinea chirurgilor care refuză să coopereze cu echipa de control.

Doctorul Mircea Beuran spune că nu se afla în sala de operaţii

Chirurgul Mircea Beuran a declarat că nu a fost în sala de operații când s-a petrecut incidentul, el fiind chemat ulterior și a încheiat operația. El a mai spus că, în condițiile în care pacienta avea hemoragie, timpul de așteptare nu a putut fi mai mare. Flacăra nu s-ar fi produs neapărat în zona câmpului operator, ci la baza mesei de operație, a mai spus chirurgul. 

Reprezentanții Spitalului Floreasca au anunțat ulterior că a fost demarată o cercetare administrativă în cazul femeii care a ars în sala de operații, subliniind că, în funcție de rezultatele anchetei interne vor fi sesizate organele abilitate.

Serviciul Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei a început o anchetă în cazul femeii care a fost arsă în sala de operații de la Spitalul Floreasca. Până în prezent, nu a fost depusă nicio plângere, transmite Poliția Capitalei.

Citeşte şi: 

Reacția familiei pacientei arse pe masa de operație, la Spitalul Floreasca: «Am aflat detalii din presă»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
gara de nord jpeg
nadia comaneci tarom jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net