75 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 în centrele rezidențiale de îngrijire, depistate de DSP București

corona-ambulanta-ciprian-sterian.jpg

75 de cazuri de infectare cu coronavirus în centre rezidenţiale de îngrijire
Foto: News.ro

75 de persoane din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență pentru persoane dependente, atât din rândul personalului medical și de îngrijire, cât și din cadrul persoanelor internate, au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, în urma unui control al DSP București.

În urma verificărilor au fost descoperite mai multe nereguli, fiind aplicată o amendă în valoare de 20.000 de lei, anunță News.ro.

”Nu au fost instituite, de către personalul medico-sanitar şi administrativ, toate măsurile care să prevină apariţia sau răspândirea de boli transmisibile (neefectuarea dezinfecţiei terminale prin nebulizare, nu au fost stabilite spaţii special amenajate pentru echiparea/dezechiparea personalului angajat, nu au fost actualizate procedurile specifice)”, a transmis DSP.

DSP a recomandat luarea următoarelor măsuri:

1. Respectarea, în continuare, a măsurii de limitare a internărilor precum şi interzicerea vizitelor aparţinătorilor.

2. Supravegherea zilnică, clinică şi epidemiologică, atât a beneficiarilor din cămin cât şi a personalului, cu monitorizarea temperaturii şi a simptomtologiei, cu anunţarea telefonică imediată la DSPMB, cu repetarea exsudatelor nazale şi faringiene la apariţia simptomelor.

3. Cohortarea, dupa testare, a suspecţilor în saloane/dormitoare şi izolarea lor, până la aflarea rezultatului, când se va acţiona conform metodologiei.

4. Intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie precum şi efectuarea curăţeniei terminale/dezinfecţiei terminale, inclusiv prin nebulizare, atât în saloane/dormitoare cât şi în spaţiile comune. 

5. Reinstruirea personalului cu privire la obligativitatea purtării echipamentului de protecţie.

6. Actualizarea procedurilor specifice, în conformitate cu metodologia supravegherii infecţiei cu COVID-19

”Pentru neinstituirea şi neaplicarea de către personalul medico-sanitar şi administrativ a măsurilor care să prevină apariţia sau răspândirea de boli transmisibile, a fost aplicată amenda contravenţională, persoanei responsabile, conform prevederilor HG nr. 857/2011, în valoare de 20.000 lei”, a mai transmis DSP Bucureşti.

Citește și:

Testul simplu de făcut acasă, care ar putea indica îmbolnăvirea cu coronavirus

Kitul de urgență pe care să-l ai în casă dacă te infectezi cu coronavirus

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1