Cea mai ciudată formă de surzenie din lume: femeia asta nu aude decât vocile de bărbaţi

chinezoaica_rf100376742_xl.jpg

chinezoaica nu aude decat vocile masculine
Tânăra Chen, de 28 de ani, nu îşi poate auzi iubitul pentru că are o voce piţigăiată
Citeste tot despre: 

O femeie din Xianmen, China, suferă de cea mai ciudată formă de surzenie din lume. Ea nu aude decât sunetele grave, de tonalitate joasă. Culmea, iubitul ei nu face parte din categoria bărbaţilor cu voce groasă aşa că... vorbesc prin intermediul telefonului. Totul a început într-o dimineaţă, acum câteva luni, când femeia s-a trezit după o durere severă de cap. Când a deschis ochii a descoperit că nu îşi mai auzea iubitul. A avut parte de un şoc atunci când a ajuns la doctor.

Cea mai ciudată formă de surzenie din lume a fost întâlnită recent în Xianmen, China. O femeie de 28 de ani, cunoscută doar sub numele de Chen a ajuns la spitalul Qianpu şi le-a explicat doctorilor că a surzit. Ea s-a trezit într-o dimineaţă, după ce s-a culcat cu o durere severă de cap, că nu mai aude deloc. „Era complet surdă. Nu mă putea auzi pe mine sau pe prietenul ei care era cu noi în cabinet în timpul consultaţiei. Dar când un pacient s-a ridicat din pat şi ne-a salutat, femeia a strigat fericită că aude. Am întrebat-o dacă ne aude şi ne-a spus că nu...”, a explicat doctorul Lin Xiaoqing, specialist ORL. Statistic, acest gen de afecţiune are o incidenţă de 1 la 13.000 de pacienţi. Este greu de diagnosticat pentru că nu este o boală cronică şi are momente de fluctuaţie arbitrare. Bolnavii nu aud decât sunetele de frecvenţă joasă. Afecţiunea este una reversibilă, din fericire.

Citeşte şi:

Suferă de o boală rară: «Nu am voie nici măcar să-mi scot un dinte»

Acestea sunt cele mai rare boli din lume!

Cei care suferă de acest gen rar de surzenie aud doar frigiderul şi maşina de spălat, iar dacă ascultă muzică, urechea lor nu percepe decât başii. Doctorul Xiaoqing crede că surzenia tinerei Chen a fost declanşată pe fond de stres şi crede că îşi va reveni în scurt timp după ce va scăpa de starea de anxietate în care se află. Până atunci însă, Chen se trezeşte dimineaţa doar atunci când telefonul mobil îi strigă „Trezirea!” pe un ton baritonal. Tot mobilul i-a dat glas şi iubitului piţigăiat: el a instalat o aplicaţie şi transmite vocal mesaje către iubita sa, folosind un filtru vocal care utilizează vocea lui Sean Connery.

Loading...

Citește și