Acestea sunt cele mai rare boli din lume!

acestea_sunt_cele_mai_rare_boli.jpg

boli rare, sindromul alice in tara minunilor, vedere distorsionata, sindromul mutilarii, vedere
Cunoscut ca sindromul Alice în Ţara Minunilor, sindromul vederii distorsionate pare a fi de natură neurologică.
www.clicksanatate.ro

Afecțiunile pot crea anumite deficiențe în viața de zi cu zi, astfel că din cauza stresului și a programului haotic și agitat, organismul poate dezvolta anumite manifestări ciudate.

Sindromul vederii distorsionate

Cunoscut fiind și ca sindromul Alice în Țara Minunilor, această afecțiune pare a fi de natură neurologică, susțin specialiștii. Astfel că, desi ochii sunt perfect sănătoși, creierul acestor persoane ajunge să interpreteze în mod eronat informațiile primite.

Există chiar posibilitatea de a crede că anumite părți ale organismului sunt mai mari sau mai mici, nu se poate aprecia corespunzător distanța.

De cele mai multe ori, acest sindrom apare fie din cauza unei migrene puternice, fie din cauza prezenței unei tumori, sau la persoanele consumatoare de substanțe ilegale.

Sindromul mutilării propriului corp

Și această afecțiune face parte din categoria bolilor rare, care se pare că afectează atât psihicul cât și fizicul, fiind considerate o boală genetică.

Persoanele cele mai afectate și totodată cele mai predispose la a dezvolta ace st sindrom sunt copiii ce prezintă un retard mintal moderat, au parte și dezvoltă un comportament agresiv mai ales asupra propriului lor organism, mușcându-și buzele, degetele, picioarele, mâinile, lovindu-se de diferite obicte din casă.Starea lor fiind o continua agitație, uneori manifestându-se chiar și în somn.

Află pe Clicksanatate.ro cele mai ciudate afecțiuni din lume!

Ritual de înfrumusețare înainte de culcare
Tratamente care alungă senzația de picioare grele
 

 

Loading...

Citește și