Sfaturi de la specialiști pentru femeile însărcinate. Țineți online legătura cu medicul

sarcina.jpg

femeie insarcinata
Viitoarele mămici sunt speriate de aceasă situație
foto: 123RF

Starea de urgență din România a impus mai multe restricții. Iar una dintre cele mai îngrijoratoare măsuri este cea care prevede că nu se mai fac operații de cezariană la cerere. De asemenea, sunt suspendate consultațiile programate în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private. Anticipând îngrijorarea viitoarelor mămici, specialiștii le recomandă să țină legătura cu medicii care le urmăresc sarcinile, online

Medicii le recomandă femeilor însărcinate să încerce să se odihnească mai mult și să se hidrateze.

Sfaturi de la specialiști pentru femeile însărcinate. Țineți online legătura cu medicul

Medicul ginecolog Andreas Vythoulkas le transmite câteva sfaturi viitoarelor mămici pentru a le face sarcina mai ușoară, în contextul în care în următoarea perioadă nu se vor efectua decât controale medicale de urgență, inclusiv pentru femeile însărcinate. Iată ce le recomandă medicul pe pagina sa de Facebook:

- Femeile însărcinate au nevoie în această perioadă de cât mai multă liniște și evitarea pe cât posibil a situațiilor stresante.

- Încercați să vă odihniți cât mai bine și mai mult.

- Nu uitați de hidratarea corespunzătoare.

- Consumați alimente nutritive – încercați să aveți o alimentație cât mai variată și mai sănătoasă.

- Urmăriți semnele neobișnuite și încercați să țineți online legătura cu medicul care v-a urmărit sarcina până în acest moment.

- Din studiile disponibile până în acest moment, s-a demonstrat că femeile gravide nu au un risc de infectare cu coronavirus mai mare decât restul populației. Cu toate acestea, este important să stați acasă și să nu uitați de măsurile de protecție în cazul în care este absolut nevoie să părăsiți domiciliul.

Ce se întâmplă cu operațiile de cezariană

Începând din 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate. De asemenea, în contextul extinderii pandemiei de coronavirus, autoritățile au luat decizia să elibereze spitalele pentru a putea face față noii crize apărute. Măsura afectează, însă, și modul în care vor fi făcute nașterile prin cezariană, precum și monitorizarea sarcinilor în curs.

„Se vor face cezariene programate doar în măsura în care indicația necesită o astfel de programare. Vor rămâne doar indicațiile absolute în ceea ce privește programarea cezarienelor, restul se vor face „la cald”. Adică, chiar dacă ai indicație de cezariană, în măsura în care ai semnele de debut de travaliu, intervii pentru naștere”, a explicat la Digi24 Ciprian Pop Began, medic ginecolog la spitalul Elias.

 

Citește și: 

Coronavirus la Spitalul Floreasca din București. 7 medici și 23 de asistenți, în izolare la domiciliu

Pregătiri pentru scenariul 4 împotriva Covid-19. Se suspendă anumite intervenții chirurgicale. Nu se mai fac cezariene la cerere!

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1