Gutuile, miracol pentru sănătate. La ce e bună coaja

gutui.jpg

Gutuile sunt un adevărat miracol pentru sănătate
Foto: Click!

Gutuia este fructul vedetă al începutului de sezon rece. Medicii ne recomandă să abuzăm cu încredere de acest fruct minune, deoarece are indicaţii într-o largă serie de afecţiuni. În plus, stimulează imunitatea şi ne scapă de kilogramele în plus.

Nelipsite din odaia bunicii unde tronau pe dulapuri şi ferestre asemenea unor lampioane aurii, gutuile sunt prezente şi în listele de cumpărături ale sfârşitului de toamnă. Sunt atât de parfumate şi aromate încât e greu să te gândeşti că pe lângă prepararea dulceţurilor şi a prăjiturilor, gutuile sunt folosite şi în scopuri terapeutice.

"Coaja de gutui se foloseşte în diverse afecţiuni respiratorii, în tuse, în bronşite sub formă de decoct, deci se fierb. De asemenea, seminţele de gutui se pot folosi sub formă de extract uleios, au o substanţă grasă şi acestea au şi efect antioxidant foarte bun. Se folosesc în unele creme antialergice", a spus medicul Larisa Ionescu Călineşti.

Dar cele mai importante sunt fructele, care conţin cantităţi impresionante de vitamine, oligoelemente, enzime şi fibre. Gutuile sunt un tratament natural potrivit şi pentru afecţiunile specifice sezonului rece, datorită efectului emolient dat de mucilagii. Consumate în stare proapspătă, gutuile ameliorează infecţiile respiratorii sau astmul. Sucul proaspăt de gutui face şi el adevărate minuni în vindecarea dispepsiei, a indigestiei şi a stărilor de vomă.

"Sucul de gutui se poate administra sub formă de cure de câteva săptămâni, 2-3 săptămâni. Cu proprietăţi foarte bune pentru afecţiunile digestive, colonul iritabil, gastritele", a mai explicat medicul. 

Dacă aveţi  probleme cu somnul, aflaţi că gutuia este şi un foarte bun calmant în cazul insomniilor. În plus, stările de agitaţie şi nevrozele se ameliorează dacă veţi consuma acest fruct. De asemenea, gutuile sunt indicate şi în caz de depresie, deoarece substanţele eterice care se găsesc în acest fruct au proprietăţi antidepresive. Iar asta nu este tot. "Gutuile sunt nişte fructe cu proprietăţi deosebite. Prin faptul că au un conţinut caloric extrem de redus şi o cantitate foarte mare de fibre, gutuile sunt indicate în curele de slăbire".

Pentru asta este recomandat să consumaţi o gutuie-două pe zi.

Loading...
 
 

Citește și

  • Cele mai aromate fructe ale toamnei, gutuile, fac parte din categoria bucatelor care aduc numai beneficii organismului. Indiferent cum le consumăm - crude, coapte, uscate, fierte - ele îşi păstrează proprietăţile. Pline de vitamine şi minerale, acestea alungă primele simptome de răceală, fortifică organismul şi acţionează ca un puternic antioxidant.

  • slabit gutui sanatate dieta alimentatie

    Le găsești în toate piețele la prețuri mici în această perioadă a anului și, chiar dacă nu-ți par prea apetisante la prima vedere sunt cu adevărat delicioase și foarte potrivite în curele de slăbire. Este vorba despre gutui, fructele aromate ale toamnei, pe care le poți consuma ca atare sau la cuptor.

  • Gustoase şi parfumate, gutuile nu sunt doar fructe aromate specifice sezonului, ci ajutoare de nădejde în prevenirea şi tratarea problemelor hepatice. Află din revista Click! Sănătate de octombrie ce alte afecţiuni poţi trata cu aceste fructe!

  • sanatate

    Totdeauna, la început de toamnă, riscul de viroze este crescut şi de aceea specialiştii ne recomandă să facem tot ce este posibil pentru a le evita. În acest sens, o cură cu gutui este benefică deoarece poate să fortifice sistemul imunitar.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1