Fiica Dianei Bişinicu ştie să numere în limbi străine, la doi ani

diana-bisinicu-fetita-riana.jpg

Diana Bişinicu şi fetiţa sa, Riana
FOTO: Arhiva personală

De când a devenit mamă, viaţa Dianei Bişnicu s-a schimbat radical. Acum, răsfăţata familiei a devenit fiica ei, Riana, în vârstă de doi ani. Micuţa e deşteaptă foc. Ştie deja să numere în mai multe limbi străine.

Diana Bişinicu e topită după fiica ei, Riana, pe care nu o scapă din ochi zi şi noapte. Solista şi-a neglijat până şi concertele, doar de dragul micuţei, care nu-i iese din cuvânt. 

Sinceră să fiu eu nu-mi doresc un copil cuminte şi oricum cuminţenia este relativă. Să nu plângi, să nu faci obrăznicii, să nu dărâmi, să nu verşi, ce înseamnă cuminţenia. Şi la urma urmei este copil, nu mi-am dorit un bibelou în casă, dar cu toate astea că nu mi-am dorit un bibelou în casă este aproape un bibelou'', a mărtursit solista la emisiunea ''Focus Magazin'', de la Prima Tv.

Se poate spune că Riana este un copil precoce. La doi anişori şi câteva luni, micuţa ştie să numere în mai multe limbi străine.

''Ştie să numere în italiană până la 10, în engleză până la 10, în română până la 20, ştie zilele săptămânii, şi mai nou am învăţat-o primele patru litere ale alfabetului, deja face diferenţa între litera mare şi litera mică. Eu sunt foarte mândră de ea'', a spus Diana Bişinicu.

Dacă va continua în acest mod, fetiţa are şanse să devină în curând o mică matematiciană: ''De la mine a învăţat. De la mine pentru că eu mă ocup cel mai mult de ea. Stau în mare parte cu ea. Bineînţeles că şi tati se implică în creşterea şi în educaţia ei, dar cu mine stă cel mai mult şi atunci am vrut s-o învăţ mai multe lucruri. Orice activitate a ei se transformă într-un lucru din care trebuie să înveţe ceva''.

Riana va merge de abia de la anul la grădiniţă, nu de alta, dar Dianei îi este milă să o trezească dimineaţa. 

''Nu merge la grădiniţă. Am spus că toată viaţa va avea un program de dimineaţă, m-am gândit eu aşa, am făcut o socoteală. O dau la grădiniţă de pe la patru ani până la 22 de ani, când termină facultatea şi am pus doi ani de master, adică până la 24 de ani, tot o să se trezească dimineaţa'', a mai spus solista.

Diana este un părinte prevăzător. S-a gândit încă de pe acum la ce şcoală merge micuţa: ''Mă gândeam s-o duc la o şcoală turcească, nu ştiu acum. Va învăţa şi limba turcă, limba engleză, oricum dacă va avea calităţi în domeniul lingvistic, clar voi specula acest lucru şi o voi da să înveţe cât mai multe limbi străine. Acum depinde de ea.

Până una alta, Diana şi soţul ei, Cătălin Andrieş, au planuri mari. Caută de zor o casă mai mare şi mai spaţioasă în care să se mute cu fetiţa.

''Eu aş fi vrut un duplex ceva, să fie la bloc, soţul meu vrea casă, dar vom vedea. Nu ştim ce ne va rezerva viitorul. Da şi eu îmi doresc spaţiu foarte mare, dar mai degrabă aş fi vrut două apartamente şi să mi le fac aşa cum vreau cu tot confortul pe care-l doresc, decât o casă'', a încheiat Diana.

 

 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1