Scrisorile lui Stanca: Dragă Paul Papp, ai devenit un erou...

paul-papp.jpg

Paul Papp

Să continuăm cu seria eroilor din fotbal, în această “săptămână albă” a politichiei mioritice…

De unde vii tu, Paul Papp? Cam ăsta era stilul presei franceze din anii ‘70… când nu era inventat Internetul… Cert este că întrebarea asta retorică nu se adresa îndeobște unui erou mafiot, de anchetă penală sau banală, ci unui erou adevărat. Pozitiv. Unei vedete apărute intempestiv. Așa, cam ca tine… Căci ai evoluat discret pentru unii, dar oricum rapid. Vasluiul te-a consacrat. Ai trecut pe la Farul, Astra, Chievo, iar actualmente Steaua te-a fixat. Aici te-ai afirmat. Ca și Sânmărtean. Căci, cu două goluri la națională în meciul decisiv din grupă, contra temutei, până mai ieri, Irlanda de Nord, ai devenit, nu un ”fixat” la Steaua, ci un erou al românilor. Ba i-ai determinat pe cei de la club să te achiziționeze definitiv, și repede. Să termini cu Chievo unde și așa… Ce să mai vorbim…? După victoria naționalei, obţinută cu dubla ta, ai intrat în folclor. Ești un fel de Papp(a) Paul al 7- lea… 

Sigur, acum, la cald, epitetele, laudele și, în general, formulele encomiastice merg. Dar ușor ele se erodează. Se așază uitarea. Vine chestia aia cu ”Sic transit gloria mundi” (“așa trece gloria lumii”, cum se spunea la schimbarea unui papă)… Și, te trezești cu vreun puțoi parvenit - că are țara d-ăștia căcălău - care va zice “Da’ cine mama dracu’ mai e și Papp ăsta?” Vezi ce i-a făcut lui Hagi un căcăcios rătăcit prin Oceanul Indian, împiedicat în tropicul Capricornului…! 

Ce doresc să relev eu e că tu trebuie doar să îți ții standardul dacă vrei să rămâi ca o cicatrice în istorie… să joci tot mai bine. Ia, vezi câte goluri a dat colegul Răzvan Raț? Vei descoperi, însă, unul singur istoric: cel contra Germaniei, în acel memorabil 5-1… Unu și bun, ar zice românul suficient. “Suficient” până ieri. Fiindcă de mâine, sper să-l pună Neamțu’ nostru la treabă pe mioritic… La treabă, nu la ciordeală!

Poli, tu fiind apărător, nu e nevoie să dai și gol. Dar, dacă nu o comit fraierii ăia din față, fă-o tu! E voie! Și dă, așa cum ne-ai obișnuit. Nu gol. Goluri. 

Fie, ele, goluri de fundaș…

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1