Scrisorile lui Stanca / Dragă Geanina Corondan,

CLIIMA20100612_0085_1.jpg

Gianina Corondan a fost încântată de evenimentul Eurovision 2010.
Citeste tot despre: 

Ai apărut pe piaţa video ca o explozie florală, energetică, acaparatoare, debordantă. Ai fermecat o ţară întreagă cu modul cum prezentai pe Pro TV banalul buletin meteo.

Care, nu ştiu a cui a fost ideea sau era de import, nu importă, era superb, revoluţionar.

Tu veneai acolo 10 minute în locul clasicelor şi posacelor băbuţe pisăloage şi semiadormite de la TVR-ul pre-revoluţionar.

Repet, ai fost o explozie, ai cumulat brusc un capital de imagine fabulos. Ţin minte că aveam o revistă mondenă şi te-am popularizat.

Mai ales că soţia mea te simpatiza cu solidaritate ardelenească, tu erai din Lompird, mai pe lângă Bobota lui Corneliu Coposu - tu sau, mă rog, ai tăi - iar ea din satul lui Simion Bărnuţiu, aveai o fană nebună.

Ce-ai făcut cu capitalul ăla, fabulos, de la Meteo? L-ai risipit, l-ai neglijat ai crezut că poţi să-l tezaurizezi într-o bancă, să-l târăşti după tine ca pe o valiză, să-l îngurgitezi în sine ca pe un TVA.

Aiurea, s-a dus, s-a dus! Dusu-s-a! Te-ai apucat de rock, ai cochetat cu Marian rockordaciul naţional, apoi ai abandonat.

Ai fost şi mai eşti în TVR faci, ai făcut emisiuni, ai fost reporter special de un Revelion când te-a pus Băse la punct, să-l schimbi pe Sassu.

Te-ai risipit, fato! Eu nu mai reţin o emisiune-fanion a ta în ultimii, cred, 15 ani! Cum e Badea cu "gura" lui; cum era Răduleasca cu "duminicile" ei, chiar dacă nu mai e, dar o reţin, o confund cu produsul-etalon, pricepi?

Acum că atinseşi vîrsta de 40 de (cotol) ani, mai aflu şi niscai gugumănii în serie despre tine.

Că eşti singură, metasingură; că adică ai divorţat din- nepotrivire-de-caracter-dar-am-rămas-în-relaţii- excelente-cu-el-suntem-prieteni. sanchi-praf-în-ochi-pentru-fraieri unde am mai auzit placa?

Şi, finalmente, vrei să faci un prunc. Musai! In vitro sau prin însămânţare de spermă, că eu nu ştiu dacă-i tot aia. Fraiero, bidermaiero, frumoaso, naivo, bombastico, păi tu eşti de-asta?

Nu crezi că la 40 de ani mai poate să apară prinţul, visătorul, El-El-El? Şi, atunci de ce să îţi bagi chestia ai ca o piftie-n tine?

Chiar nu ştii ce mişto e procesul tehnologic de elaborare a unui copil? Naivetto!

George Stanca, pamflet

Loading...