Scrisorile lui Stanca- Dragă Cristi Săpunaru,

CLIIMA20120502_0117_1.jpg

Cristi Săpunaru
Citeste tot despre: 

Tu nu eşti socotit de presa românească - în partea aia de căcat - o mare vedetă. Tu nu eşti nici ca Mutu, care e dat, sărcul, pe prima pagină şi când îşi pune pe toaletă fundul tatuat cu figura vreunui papagal de “ziarist”.

Nu e el de vină, ci presa mirositoare de mai sus. Tu nu eşti nici ca alţi "stranieri", răsfăţaţi şi atunci când joacă 80 de secunde şi se remarcă numai la noi. Tu nu eşti nici rezervă la Porto, să vii acasă şi să ne povesteşti cum ai lustruit banca. Tu ai jucat mult, te-ai afirmat, dar ai omis relaţiile cu presa. Ai văzut ce ţi-au făcut atunci, la naţională... Fii mai omenos, "un cadou, o atenţie, o măslinuţă", că "e" şi ei oameni. Ţi-ai văzut de treabă şi ai tăcut şi când nu trebuia: când tu erai indisponibil dintr-un necaz în familie.

Exces de discreţie. Trebuie să ieşi prin presă. Să te plângi. Să-ţi smulgi părul din cap. Aşa le place. Aşa se face imagine la un public educat să devoreze cadavre, nunţi, botezuri, cumetrii şi pizde goale, în cele mai mioritice poziţii. Deşi nu eşti deloc discret pe teren, te afirmi prin joc, ai o viaţă supersecretă; o discreţie atipică epocii şi poporului din care faci parte. Pe deasupra, mai eşti şi rapidist. "Ţigan", cum pretinde un cioban semianalfabet. Ai luat al treilea titlu cu Porto.

Bravo! Super! Trăiască! Cine se mai mândreşte cu o astfel de performanţă? Plus că ai stabilitate. Constanţă! După Hagi, Popescu, Ilie, Moldo, Petrescu, Mutu - mamă, ce tablouri ai în spate ! - eşti cel mai marcant "stranier" român! Dar nimeni nu te vede... Nu-ţi dai cu cărămida-n piept. Nu chemi presa la aeroport...

Cristi, un singur lucru te rog. Joci cu brio în Portugalia unor Mourinho şi Cr. Ronaldo; ai fost anul trecut la Rapid un timp şi ai avut un aport extraordinar, ai tras echipa după tine; lucru pe care azi nu-l mai face nimeni; e mare nevoie de tine; tu, probabil, mai ai de jucat, acolo...

...asta vreau eu să te rog, să te implor - culmea!, ca un vechi rapidist: dacă ai vreo tentaţie să revii în fotbalul românesc, fie şi la Rapid, fă-o tot aşa, împrumutat! Altfel, refuză. Nu ai treabă cu cloaca asta! Naţionala, da! Portugalia are un cult pentru joc: cinstit, netulbure. Noi am ajuns pe dos... Stai, nenicule, acolo!

Te pup pe sufletul tău alb-vişiniu de Bucureşti...

George Stanca, pamflet

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1