Dragi tenismene din FED-CUP,

fed-cup-98565151511.jpg

fed cup, romania, canada, halep, Sorana Cîrstea, Irina Camelia Begu, bucurie, calificare
Echipa de FED Cup a României
Foto: Sportpictures.eu

Nici nu știți voi ce bucurie ați produs românului simplu. Cel care vă urmărește cu pasiune, care trăiește, înjură, plânge de necaz, se scoală la 4 dimineaţa să vă vadă evoluțiile din partea de jos a Pământului privind la DIGI TV. Să trăiască, DIGI, e forte! Ne răsfață cu tenisul lui, da’ și cu fotbalul! Da’, și cu basketul!

Cuceritoare fu declarația Soranei Cîrstea, copleșită de atașamentul, abnegația și patriotismul - e anul Marii Uniri, fetelor! - publicului clujean. Sorana - sinceritatea fermecătoare. Candoarea întruchipată. Dar eroina meciului a fost Irina Camelia Begu, care a adus două puncte mari. La fel, mi-a plăcut și ea tot pentru o replică. În care-și cerea scuze că a ținut publicul prea mult în sală, fiindcă a ajuns în decisiv… E, cum să nu o iubești? Și acum, fără a fi orbit de acest succes, că pe canadeze le-am mai bușit o dată, cu Bouchard cu tot, la ele acasă - Bouchard, fetelor, e nesimțita aia care a refuzat să dea mâna cu noi… o firoscoasă de emisferă nordică - pot susține că avem cel mai bun tenis feminin. O generaţie ce tinde spre a fi de Aur! Că Mariana Simionescu - (ex-Borg), Florenţa Mihai, Virginia Ruzici, Irina Spârlea, Ruxandra Dragomir nu au rămas singure-n istorie. Voi sunteți urmașele Romei, fete dragi! Sigur că, implacabil, Cezarul se numește Simona Halep. Dar toate, adunate, sunteți nume de patrimoniu. Să ne trăiți! 

Ne-ați dat valuri de emoții complexe; ați dat un spectacol sportiv unic. Și, parcă ați făcut chiar la Cluj - capitala românismului și reședința Guvernului paralel - un soi de repetiție solemnă aplicată pentru zilele sărbătorești ale Unirii. Ați înnegrit, și implicit… po-negrit, cu mult mai mult doliul unor anacronici revanșarzi visând trianoni verzi pe pereți. Bravo! 

Căci, ce ciudat, canadienii realiști, moderni și contemporani, nu anacronici teritoriali au venit cu o delegație multinațională: o sportivă cu nume asiatic, alta cu nume slav și a treia cu nume valah…Toate canadience, totuși: Carol Zhao, Katherine Sebov, Bianca Andreescu. Generoasă țară! Dar, apropo, replica manifestării mi s-a părut a fi declarația Soranei, care a spus că atunci când s-a cântat imnul i s-au tăiat picioarele. … Dacă abia acum a simțit acest sentiment nu e bine. Dar mai bine decât niciodată! Apoi, de aici e de tras o învățătură. Faceți mai des să vi se cânte Imnul, fetelor! Și, ar mai fi o concluzie fericită. S-a dovedit că, la un nivel normal de joc, echipa de Fed-Cup se poate descurca și fără marea ei vedetă Simona Halep. Dar să nu fie ăsta un obicei. Nici de colo, nici de dincolo… 

Fiind la un început de an, unul însemnat ca o cicatrice pe Istoria Țării, aș zice ca-ntr-o străbună urare: Semne bune, anul are! 

Numai că, finalul contează…

Loading...