Dragă Oana Zăvoranu,

Deși o constat cu oarecare întârziere, dar abia acum mi-a căzut textul tău genial sub ochi, ai ieșit la un atac vehement. Cu un limbaj original inedit - jenant sau haios ireverențios cum zic eu - într-un mesaj scandalos la adresa creatoarelor de modă din România. Asta după ce te-au luat la mișto.

Deși îmi mănânci din spațiu, am o plăcere de-a dreptul sadică să te citez reproducându-te integral, așa, ca pe marii clasici ai culturii universale…, fie, ea, plăcerea mea ușor anormală și total ciudată. Dar ce e normal și nu e haios și nu intrigă atunci când vine dinspre celesta-ți persoană:

“Voi rebrandui termenul de creatoare de modă, deoarece din cauza tuturor pârlitelor care au făcut Dubaiul, Italia, Ibiza, Cipru, Japonia, Turcia şi şi-au tras-o cu cine ştie ce hodorogi libidinoşi, au devenit brusc, «creatoare de modă». Nu păpuşa, dăm milităria jos din pod! Nu creaţi nimic, toată lumea ştie că nu ştiţi nici care este diferenţa între muşama şi dantelă, neopren şi mătase, aşa că hai pa! Faceţi nani că sunteţi obo de la atâta supt, tras, inhalat şi altele. V-au ajuns ridurile şi cearcănele la călcâie şi nici mama esteticienilor nu vă mai poate repara”.

Asta ai scris pe Facebook. Studiind aprecierile “pârlitelor care au făcut Dubaiul etc”, eu, față de tine, dincolo de substanța analcidă din aprecieri, nu am găsit decât lucruri deloc estetice. Replica ta este dată la gesturile de răutate otravă, rea voință și prea puține susțineri estetice. Acte de invidie, pe scurt. Căci, tu oricum ai fi, îmbrăcată ori dezbrăcată, mută  ori turuitoare ca un taifun, tot Zăvo aia ”nebuna” rămâi. Ești ființa care pe unde trece lasă urme. Ce atinge poate înnobila sau spurca. Omul extremelor. Și de aici farmecul. Ești vedeta care umplea ecranele tv, care acum ani mă atrăgea, mă fascina, ca apoi să mă calce pe nervi, să-mi vină s-o strâng de beregată, ca mai apoi să o iert și să o iubesc.

Acuma, apropo de junele doamne critice, zău nu pot crede în perfecțiunea gustului unei persoane, care vine-n înalta societate a României cu o găină de companie… Dacă o făcea în glumă sau ironiza râdeam și azi, dar… așa e snobism gratuit și denotă un anume nivel. Așa mi-am dat seama din enormitatea unui pretins gest de frondă că tot ce se face în contra-ți are un singur motor - invidia. Și nu numai față de tine. Chiar dacă, uneori, ar avea dreptate… Dar cum merge asta cu ”găinăria” mondenă?

Totuși, cred că nu te referi la o singură doamnă. Nu știu unde bați. Ai lovit cu șrapnele… O autoritate estetică de salon, emitentă de păreri estetice, defavorabile, malițioase. La începuturi, mie mi-a plăcut atitudinea ei critică. Până la galinacee. Când m-am prins că e o paradă de erudiții cam goale de conținut. Provocatoare, indignantă - aducătoare de publicitate. Nu trebuia să ataci așa de dur, fiindcă nu ăsta e nivelul tău. Dar cine poate potoli un Vulcan să erupă?

Șezi blândă, Zăvo…

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1