Ana Munteanu, câștigătoarea de la Vocea României: «Vreau să încep o viaţă nouă în România»

5_1.-25col-adis4565.jpg

Ana Munteanu a venit ieri la sediul PRO TV puţin obosită, dar extrem de fericită
Fotografii: Pro TV
Citeste tot despre: 

Vine tocmai de la Chişinău, nu cunoştea pe nimeni în România, însă a topit inimile tuturor românilor care i-au auzit vocea. Iar oamenii au votat-o în număr mare, astfel încât Ana Munteanu a câştigat, vineri seara, trofeul „Vocea României” (PRO TV) şi premiul de 100.000 de euro. Ieri dimineaţă, uşor obosită şi încă sub imperiul emoţiilor, adolescenta de 16 ani ne-a dezvăluit câteva dintre planurile ei de viitor.

Click!: Ce ai simţit în momentul în care ai fost desemnată câştigătoare? 

Ana: Pur şi simplu am căzut în genunchi. Toate emoţiile adunate în mine până atunci m-au copleşit, am simţit nevoia să mă eliberez. Nu-mi venea să cred. Parcă nici acum nu-mi vine, e ca un vis.

Te aşteptai, sperai?

A fost cea mai mare dorinţă a mea să ajung la «Vocea României». Dar temerea era aceea că oamenii nu mă vor vota. Practic, niciunul dintre cei care mă cunosc, prietenii şi apropiaţii mei din Republica Moldova, nu au putut vota. Doar românii. Faptul că am reuşit să-i impresionez este uimitor.

Ce reprezintă pentru tine „Vocea României”?

Mi-a schimbat viaţa. M-a ajutat să mă fac remarcată, aici mi-am făcut prieteni, mi-am început o carieră. Şi viaţa mea se va schimba în continuare, datorită acestui concurs. De la anul vreau să mă mut în Bucureşti şi să încep studiile la liceul Dinu Lipati. Acum sunt în clasa a IX-a în Chişinău, la noi examenele se dau în clasa a IX-a, nu în a VIII-a, cum e în România.

Ce vei face cu premiul de 100.000 de euro?

Îmi voi cumpăra un apartament în Bucureşti şi voi investi în studii, în cariera mea muzicală. Vreau să devin o profesionistă în acest domeniu.

În urmă cu trei ani, ai câştigat „Moldova are talent” şi premiul în valoare de 500.000 de lei moldoveneşti (n.r. 112.000 de lei româneşti). În ce ai investit atunci acei bani?

Tot în muzică. Adică mi-am amenajat un studio la Chişinău, cu toate cele necesare. Şi ne-am mai luat o maşină.

Ce au zis acum familia, prietenii?

Părinţii au fost cu mine în Bucureşti. Sunt mândri de mine şi foarte emoţionaţi, mai ales tata, de la care am moştenit pasiunea pentru muzică. Lui îi dedic victoria aceasta. Fraţii mei sunt acasă, m-au sunat şi m-au felicitat de vineri seara (n.r. Ana are trei surori în vârstă de 21, 14 şi 8 ani şi un frate de 20 de ani, toţi talentaţi în muzică, toţi cântăm). Am zeci de mesaje pe telefon, nici nu am reuşit să le citesc şi să răspund la toate. 

Cum a fost această ultimă săptămână? Obositoare?

Extrem de grea. Repetam de dimineaţa până seara, atât în studio, cât şi pe scenă. Tot săptămâna aceasta, cu ajutorul lui Smiley, am înregistrat primul meu single, „Măşti”. Am dormit doar câteva ore noaptea trecută. Vă imaginaţi că sunt ruptă de oboseală acum. Tot ce-mi doresc este să dorm. 

Ai cântat ore în şir în fiecare zi. Ai făcut ceva ca să-ţi protejezi vocea?

Smiley mi-a spus că cel mai bun remediu este repausul vocal. Atunci se refac cel mai bine coardele vocale. Însă doar noaptea puteam face repaus vocal. În rest, am rezistat cu aerosoli, suplimente alimentare şi vitamine, mult ceai de muşeţel îndulcit cu miere şi exerciţii de relaxare. Am avut interzis la ciocolată şi alte dulciuri, la nuci, seminţe, arahide, fructe acide...

Unde vei petrece Crăciunul, ce îţi doreşti de la Moşul?

Moş Crăciun mi-a adus deja cadoul dorit. Nu mai vreau nimic, decât sănătate pentru mine şi familia mea. Crăciunul îl vom petrece cu toţii acasă. Până atunci, eu voi mai rămâne o săptămână în Bucureşti, pentru câteva proiecte şi cântări cu Smiley.

 

Smiley, al doilea trofeu, după Ştefan Stan

Zoom
Cu Ştefan Stan a câştigat în 2011

Antrenorul Smiley este la al doilea trofeu câştigat prin elevii săi. Prima dată a reuşit în 2011, cu Ştefan Stan. Ca o coincidenţă, atât Ana Munteanu, cât şi Ştefan Stan au cântat în etapa blind-urilor aceeaşi melodie: Bensonhurst Blues. Şi de fiecare dată Smiley a fost cucerit de vocea elevilor săi încă de la primele acorduri. “Ana este magică şi sunt convins că a reuşit să vă emoţioneze. Şi eu am simţit acelaşi lucru. Îmi doresc doar ca cei care au votat-o să o asculte şi să o susţină în continuare”, a declarat Smiley.

Zoom
Smiley a ţopăit de fericire că a câştigat eleva sa

Cu ochii în lacrimi, Ana i-a mulţumit pentru toată încrederea. „Sunt foarte emoţionată. Plâng de fericire, pentru că simt că l-am făcut mândru pe Smiley, care e un antrenor minunat”.

 

Click spune

Ana Munteanu  vine din Chişinău, a făcut canto cinci ani, iar în prezent este elevă în clasa a IX-a la Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu“, unde ia lecţii de xilofol, tobe şi pian. Vineri seara, pe scena de la „Vocea României”, a cântat trei melodii: „La boheme” (singură), „De unde vii la ora asta” (împreună cu Smiley) şi „The prayer” (împreună cu Marcel Pavel).

loading...
Loading...