Vedetele îşi plâng prietenii arşi în clubul groazei

6-trei-suferinzi.jpg

Adrian Despot, Delia şi Dana Săvuică se roagă pentru tinerii aflaţi pe patul de spital, cu răni grave, dar şi pentru sufletele celor care au pierit în urma incendiului din Colectiv
Citeste tot despre: 

Lacrimi şi durere pentru vedetele care, în seara de 30 octombrie, au primit teribila veste că unii dintre prietenii lor şi-au găsit sfârşitul în incendiul din clubul Colectiv.

 În timp ce Delia, Adi Despot şi Dana Săvuică şi-au pierdut pentru totdeauna persoane dragi, Cabral şi Esca se roagă pentru vieţile fotografilor Alex şi Teo, aflaţi pe patul de spital, în stare foarte gravă.  

Andreea Esca, apel umanitar pentru Teodora Maftei

6-7-esca-teodora.jpg

Vedeta PRO TV Andreea Esca speră să lucreze iar, cât mai repede, alături de Teodora Maftei

Ştirista Andreea Esca (43 de ani) a avut un mare şoc când a aflat că prietena şi colega ei din PRO TV, Teodora Maftei (36 de ani), de meserie fotograf şi editor, a suferit arsuri grave pe tot corpul şi că se află în stare critică. Se roagă pentru ea, dar s-a şi mobilizat pentru a o ajuta cu sume mari de bani pentru tratament. Teo, cum îi spun prietenii, a fost transportată, în acea vineri neagră, când venise în club pentru a-şi fotografia trupa preferată, pe băieţii din ”Goodbay to Gravity”, la Spitalul de Arşi, însă zilele trecute a fost mutată la o clinică din Israel. În plus, Andreea Esca a lansat pe Facebook un mesaj, prin intermediul căruia şi-a invitat prietenii să cumpere fotografiile colegei ei, din cadrul unei expoziţii cu vânzare din Bucureşti. Andreea se interesează mereu de soarta lui Teo şi se roagă pentru sănătatea ei. 

Cabral şi-a pierdut sâmbătă prietenul, pe Alex Chelba

6-7-cabral-chelba.jpg

Cabral şi-a pierdut prietenul, pe fotograful Alex Chelba

Mai mereu vesel, lui Cabral (38 de ani) i-a dispărut zâmbetul de pe buze, după ce prietenul lui, Alex Chelba, de profesie fotograf, a ajuns la spitalul Sf. Pantelimon cu arsuri grave ale cailor aeriene, după tragedia de vineri, de la Club Colectiv. “E solid prietenul meu. Şi destul de înalt. Şi râdem mult. Cu toate că nu ştie de glumă, râdem mult. Alex Chelba îl cheamă. Şi e un capsoman şi-un fixist. Are 33 de ani şi e un băiat serios. Munceşte de rupe. Când s-a declanşat iadul, el filma fix în partea cealaltă faţă de ieşirea blestematului club. Când s-a pornit totul a încercat să iasă. N-a reuşit. A căzut la câţiva metri de ieşire, năucit de fumul toxic, simţind cum arde carnea pe el. Au început să-l calce oamenii în picioare. A reuşit să se mai târască unul sau doi metri… cineva din intrare l-a tras afară. A ajuns la spital pe picioare, a povestit ce s-a întâmplat cu amănunte. Am ajuns să-l văd la câteva ore după, de la aeroport am alergat direct la el. Era intubat, începuseră să apară problemele. Am vorbit puţin, l-am certat, l-am necăjit că mă duc să mănânc falafel fără el… încercam să fac glume şi tot ce reuşeam era să-mi muşc buzele ca să nu-mi bubuie lacrimile. Ne-au mutilat prietenii. Teodora se agaţă de viaţă. Ştefan Dan se chinuie şi el în spital. Ne-au nenorocit prietenii”, a scris Cabral pe blogul lui. Ieri, prietenul lui, Alex, a murit, iar Cabral a anunţat trist, pe pagina sa de Facebook, că nu i-a mai rămas decât să-l plângă.

Delia, în lacrimi: pietenul Claudiu Petre a pierit

6-7-claudiu-petre.jpg

În seara fatidică de 30 octombrie, Delia și-a pierdut un prieten drag: pe bloggerul și fotograful Claudiu Petre

Şi Delia (33 de ani) a trăit la cote maxime tragedia colectivă din clubul groazei. În primele 24 de ore de la producerea incendiului, solista îşi căuta disperată prietenul, despre care se ştia în acel moment că nu e nici la spitale, nici la IML. Delia şi Claudiu Petre, blogger şi fotograf la www.mahmur.info, se ştiau de 4 ani, se întâlneau la concertele ei sau la alte evenimente, Claudiu fiind mereu în primul rând, ca să o fotografieze. Din păcate, Claudiu s-a numărat printre cele 38 de victime de la Colectiv şi a murit ca un erou, încercând să salveze oameni. Claudiu Petre şi Adrian Rugină, şi el decedat în clubul blestemat, au fost decoraţi postmortem de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Adrian Despot i-a pierdut pe Mihai Alexandru şi Vlad Ţelea

6-7-mihai-alexandru-vlad-telea.jpg

Adi Despot și-a pierdut doi prieteni în incendiul din clubul Colectiv. Cu prețul vieții, solistul a salvat mai multe persoane în acea seară

E tristeţe mare şi în trupa “Viţa de vie”. Adi Despot (39 de ani) şi Cezar Popescu îi plâng pe colegii lor de breaslă, chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru din trupa Goodbye to Gravity, care s-au stins în urma nenorocirii din seara de 30 octombrie. De cealaltă parte, Despot şi Popescu se numără şi ei printre eroii de la Colectiv, riscându-şi viaţa în acea noapte pentru a-i salva pe alţii. Miercuri, 4 noiembrie, Adrian Despot a transmis un mesaj emoţionant pentru Cezar, pe pagina de Facebook a trupei Viţa de Vie: “Cezar a fost şi el în Colectiv, este unul dintre supravieţuitori. Are arsuri care se întind de pe palmă, pe braţ şi până pe jumătate din cap şi faţă, însă asta nu l-a oprit în acea seară să urce în maşina sa câţiva prieteni mai răniţi decât el şi să îi ducă direct la spital. Apoi s-a dus acasă şi a aşteptat până a doua zi la prânz pentru a se duce şi el la spital. A realizat dimensiunile dezastrului şi a considerat că el nu este o urgenţă. Dragul meu prieten, te iubesc şi te admir în egală măsură“, a povestit Despot.

Danei Săvuică i-a murit un coleg drag: Kuki

6-7-kuki.jpg

Dana Săvuică își plânge colegul. Orădeanul poreclit Kuki se numără printre cei 38 de morți din clubul blestemat

Şi Dana Săvuică (45 de ani) a fost atinsă de drama petrecută în clubul Colectiv, în timpul concertului celor de la Goodbye to Gravity. Vedeta a pierdut un coleg drag, de care o leagă amintiri frumoase, pe orădeanul arhitect Ion Tripa, poreclit Kuki. “Şocul a fost foarte mare când o colegă de şcoală generală mi-a spus că a murit... KUKI. Dragul meu coleg de clasă, dragul meu coleg de bancă, stăteam amândoi lipiţi umăr la umăr şi cu capetele aplecate sfios în oră, şuşoteam încet şi zâmbeam. Erai cel mai dulce om, cel mai cald suflet, un băiat timid, cu ochii mari, albaştri. Eram amândoi, doi Vărsători. Eu pe 23 ianuarie, tu pe 28 ianuarie 1970! Visam la călătorii. Mă întrebai mereu cum era în Sri Lanka şi eu îţi povesteam despre elefanţi, junglă şi fructe exotice. Toată faţă ţi se lumina când auzeai poveştile mele. Îmi pare nespus de rău că am aflat prea târziu de tine. Nu am fost la înmormântare, dar voi păstra veşnic amintirea colegului meu de bancă Kuki, băiatul pe care l-am iubit cu inima mea de copil. Rămas bun, dragă Kuki”, a scris Dana Săvuică pe contul ei de socializiare.

«În România, cel mai bun lucru pentru cariera ta e să mori!»

Până săptămâna trecută, prea puţini auziseră de Goodbye to Gravity, trupă rock înfiinţată în urmă cu 4 ani. Doar într-un grup restrâns, al „sataniştilor” care ascultă acest gen de muzică, erau iubiţi şi apreciaţi. Azi, numele trupei a ajuns în toate colţurile lumii.

Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, cei doi chitarişti ai trupei Goodbye to Gravity, n-au mai apucat să se bucure de renumele pe care şi l-a câştigat între timp trupa lor. Au murit în seara de vineri, 30 octombrie, arşi şi sufocaţi de fum în clubul Colectiv. Colegii lor, solistul Andrei Găluţ, toboşarul Bogdan Lavinius şi basistul Alex Pascu, se chinuie pe paturile spitalelor. „De ce nu i-aţi băgat în seamă până acum? Nu pot să nu mă întreb dacă, în condiţii normale, cei de la Goodbye to Gravity ar fi ajuns să fie menţionaţi în presă. Am ajuns la concluzia tristă că, în România, cel mai bun lucru care se poate întâmpla pentru cariera ta este să mori”, a declarat cântăreaţa Navi. Ea consideră că e timpul ca cei afectaţi de tragedia din Colectiv, precum şi artiştii în general, să nu mai tacă şi să lupte pentru drepturile lor: de-a fi respectaţi, de-a câştiga o pâine cinstită din meseria lor şi de a cânta în siguranţă. “Sper ca toţi să îşi dea seama că trebuie să ne apreciem artiştii cât încă le bate inima, cât pot cânta, nu doar când e prea târziu”, a adăugat Navi.

Şi iubitul ei, Andrei Grigore, chitarist în trupa Mindcage Escape, povesteşte că a cântat în deschiderea Goodbye to Gravity chiar în Colectiv, în urmă cu o jumătate de an. „Trupa mea a concertat  de trei ori în Colectiv – un club mare, cu o scenă generoasă şi lume multă. Ne plăcea. Pentru noi, era o onoare să cântăm aici. Nu m-am simţit niciodată în pericol. În alte cluburi am avut mici improvizaţii şi incidente. Sunt tot felul de condiţii, dar nu bagi de seamă mereu, important e să cânţi şi să se audă bine”, spune el. 

Mulţi alţi artişti, afectaţi de tragedia din «Colectiv»

6-up-to-eleven.jpg

Trupa Up to Eleven: Laurenţiu, Bogdan, Liviu şi Mircea (de la stânga la dreapta)

La concertul din “Colectiv” au participat fani, dar şi mulţi muzicieni. Una dintre trupele afectate este Up to Eleven. Chitaristul, Laurenţiu Vârlan, şi-a pierdut viaţa, basistul Liviu Popescu şi toboşarul Bogdan Moleşag sunt în spital. Trupa Axial Lead are trei muzicieni (n.r. din 5) răniţi. Trupa Monarchy şi-a pierdut şi ea toboşarul, iar basistul şi chitaristul sunt în spital. Ieri dimineaţă a decedat chitaristul trupei Prea Târziu.

Doamne, câţi mai trebuie să moară?!

7-urgentee.jpg

Cea mai neagră zi după tragedia din Colectiv. 7 răniţi au decedat ieri

Alte 7 persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv au murit ieri dimineaţă, numărul celor care şi-au pierdut viaţa ajungând la 39. Trei pacienţi au decedat la Spitalul de Arşi, unul la Spitalul Floreasca, altul la Spitalul Universitar, iar doi au murit în Olanda, unde fuseseră transferaţi.

7-daniel-ciobanu.jpg

Daniel Ciobanu

Unul dintre cei decedaţi este Daniel Ciobanu (39 de ani), chitaristul trupei „Prea Târziu”. Potrivit cumnatului acestuia, citat de Mediafax, Daniel era tatăl a doi copii şi se ocupa şi de producţie audio-video. În seara tragediei filma concertul trupei Goodbye to Gravity. Era internat la Spitalul de Arşi şi ar fi trebuit să transferat joi la un spital din Israel, însă starea lui foarte gravă nu a permis transportul. Ionuţ Cosmin Popescu a murit şi el sâmbătă, la vârsta de 32 de ani. Prietena lui îşi pierduse viaţa cu 8 zile mai devreme, în incendiul din Colectiv. Ionuţ Maior (27 de ani) este cel care a murit la Spitalul Universitar. Avea arsuri grave după ce vineri seara, în incendiu, se aruncase peste soţia sa, încercând să o protejeze. Aceasta se află şi ea în spital.

Ieri dimineaţă, 16 răniţi au fost preluaţi cu două aeronave Spartan şi transportaţi pentru tratament în străinătate. 8 în Olanda şi 8 la Bruxelles. Doi dintre cei ajunşi în Olanda au decedat la scurt timp. 106 persoane rănite sunt în continuare spitalizate, dintre care 48 în stare gravă şi critică.

Loading...

Citește și

 • Andre rieu

  Celebrul muzician André Rieu a venit sâmbătă, 7 noiembrie în Bucureşti pentru a se reculege la locul tragediei petrecute pe 30 octombrie, Clubul Colectiv, şi pentru a contribui cu o donaţie semnificativă la fondul de ajutorare al răniţilor.

 • incendiu colectiv

  Încă nouă persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv au murit, sâmbătă (7 noiembrie). Trei dintre ele erau internate la Spitalul de Arşi, iar una la Spitalul Universitar, două la Spitalul "Floreasca", unul la Spitalul ”Bagdasar”, iar doi au murit după transportul în Olanda. Astfel, numărul celor care și-au pierdut viața în tragedie a ajuns la 41.

 • daniel ciobanu

  Încă şase persoane rănite în clubul Colectiv în incendiul din 30 octombrie au murit sâmbătă (7 noiembrie), până la amiază. Printre aceştia se află Daniel Ciobanu, chitaristul trupei Prea Târziu.

 • incendiu colectiv

  Procurorii bănuiesc că administratorii firmei care s-a ocupat de efectele pirotehnice de la clubul Colectiv ar fi distrus probe care i-ar fi făcut complici la incendiu. De altfel, aceştia au fost ridicaţi cu mandat de poliţişti pentru audieri, iar locuinţele lor au fost percheziţionate. Sâmbătă (7 noiembrie), şefii pirotehniştilor au fost arestaţi pentru 30 de zile.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1