Unul dintre cei mai vestiţi lăutari din Gorj a murit. Pantelie Civit a cântat alături de Maria Lătăreţu

pantelie-civit.jpg

pantelie civit
Pantelie Civit a murit la vârsta de 82 de ani

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Pantelie Civit, unul dintre cei mai vestiţi lăutari din judeţul Gorj, a murit luni, 11 octombrie, la vârsta de 82 de ani, potrivit Adevărul.

Pantelie Civit trăia în satul de lăutari Pârâul de Pripor, din comuna Godineşti, unde copiii învaţă mai întâi să cânte şi după aceea să scrie şi să citească.

„În urmă cu 40-50 de ani, noi eram foarte săraci, iar meseria aceasta, de lăutar, era de bază. Dacă nu aveam pământ să muncim, luam vioara şi plecam prin sate, pe la hore, la nedei (n.r. – petreceri populare câmpeneşti) sau alte evenimente. De sute de ani, oamenii din acest sat se ocupă de cântat. La mine în familie a cântat bunicul, după care a urmat tatăl meu. Această tradiţie se păstrează din tată în fiu. Aproape tot satul se ocupa cu muzica. Au mai fost, totuşi, printre noi şi câţiva care nu au avut ureche muzicală“, a povestit Pantelie Civit într-un interviu mai vechi pentru Adevarul.ro.

Pantelie Civit a fost primul din sat care a urmat studii muzicale şi a învăţat să cânte la vioară după note. Acesta a urmat Şcoala de Muzică din Braşov, unde a învăţat să cânte tangouri.

Citește mai multe despre Pantelie Civit pe Adevarul.ro

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5