Un preot din Tulcea, „tată” pentru 200 de copii. A făcut senzație la „Românii au talent”

corala_nihil_sine_deo_7.jpg

Alexandru Balaban a venit la Românii au talent cu corul de copii
Alexandru Balaban este preot și lider-ul Coralei Nihil Sine Deo
foto: PRO TV

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Să ai suflet mare este, în ziua de azi, un real talent pentru care meriți toate aplauzele. Iar un preot din localitatea Dăeni, Tulcea, le-a primit din plin luni seara, la „Românii au talent”. Alexandru Balaban se consideră, la doar 31 de ani, „tată” pentru 200 de copii. Cu o parte din ei a urcat pe scenă și a cântat. Impresionați atât de prestație, cât și de poveste, jurații i-au acordat votul lor și l-au trimis în etapa următoare.

Alexandru este un preot modern. A făcut sport, mai exact fotbal, însă după o accidentare a fost nevoit să se lase. S-a refugiat în credință și, de 8 ani, este preot. Unul care nu doar ține slujbe în biserică, ci activează și în alte zone: e antrenor de fotbal, președinte de ONG, expert suport comunicare la Inspectoratul Școlar și, cel mai solicitant job, cel de „tată” pentru circa 200 de copii. „În 2012, când am ajuns la parohia din Dăeni, biserica era goală. Am început să atrag oamenii cu activități, în special pe copii. Am făcut locuri de joacă în curtea bisericii, joc cu ei tenis de picior, ping pong...”, povestește preotul.

corala_nihil_sine_deo_9.jpg

Alexandru Balaban a venit la Românii au talent cu corul de copii
Corul de copii a făcut furori la „Românii au talent”
foto: PRO TV

A devenit cunoscut ca „preotul modern care ajută copiii”

În scurt timp, a devenit cunoscut în zonă; vin copii din Constanța, din Brăila, special pentru a participa la activități și a fi în preajma sa. Conform PRO TV, chiar dacă are acasă trei copii ai lui, iubește toți prichindeii în egală măsură. Încearcă să le obțină burse de studiu, bani pentru haine, alimente și rechizite, le ia de mâncare „pe caiet” de la magazin și la 7 dimineața le lasă pachete în fața bisericii, ca să aibă la școală. Spune că menirea lui pe lume este să le insufle copiilor încredere. Cu 27 dintre ei a înființat un cor. Abordează orice stil muzical, iar vocile sunt excepționale. Au confirmat-o cei patru jurați de la „Românii au talent”, luni seara. Vrăjiți de talentul lor, dar și de „minunea” pe care tânărul preot o face în fiecare zi, cu această comunitate de copii, Andra, Andi, Alexandra și Florin Călinesc le-au dat fiecare câte un „da” și i-au trimis în etapa următoare.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5