Un concurent de la „Vocea României” a avut un şoc când s-a întors acasă, după 12 ani

14359900_1201647689877039_696010235_o.jpg

Anthony Icuagu, Vocea Romaniei, concurent Vocea Romaniei, concurent din Nigeria, Africa
Aşa arată interiorul casei în acre locuieşte acum familia lui Anthony
foto: arhivă personală

Vi-l mai amintiţi pe simpaticul Anthony Icuagu (29 de ani), cel care în 2011 ne înmuia inimile la “Vocea României” (PRO TV)? Tânărul, născut din mamă olteancă şi tată nigerian, nu s-a detaşat de muzică, ci compune în continuare, scoate videoclipuri şi lansează piese noi. Cea mai proaspătă producţie a sa este “Africa”, un cântec-omagiu, adus continentului unde s-a născut şi care anul acesta i-a oferit o surpriză uriaşă. Dar iată povestea pe îndelete.

14360470_1201647666543708_1179682033_o.jpg

Anthony Icuagu, Vocea Romaniei, concurent Vocea Romaniei, concurent din Nigeria, Africa
Aşa arată noua casă din Nigeria, a familiei artistului

Nu a mai găsit casa pe care obişnuia să o numească "acasă"

Originar din Nigeria, Anthony a plecat de acasă în urmă cu mai bine de 12 ani, pentru a urma o facultate în România. Îşi dorea să devină medic, iar în România nu avea această posibilitate. Mama lui fiind româncă, Anthony Icuagu a putut obţine o bursă de studii la Bucureşti şi aşa a ajuns să urmeze cursurile Facultăţii de Medicină (n.r. tatăl lui e medic ginecolog în Nigeria, iar mama asistentă). Culmea, după 5 ani de studii, Anthony a decis în anul terminal că muzica este mult mai importantă pentru el, aşa că şi-a retras dosarul şi a renunţat la studii.

Dar deşi din punct de vedere profesional şi-a găsit drumul în viaţă, tânărul a rămas cu un mare of pe suflet. Nu a mai reuşit să se întoarcă în ţara natală, pentru a-şi vedea familia, fie din motive financiare, fie din cauza programului foarte încărcat. Anul acesta însă, Anthony a putut să se ajungă acasă, dar nimic nu a fost cum se aştepta el. Şocul a fost mare, pentru că nu a mai găsit casa pe care obişnuia să o numească "acasă", părinţii lui mutându-se între timp. Singurul lucru care îi mai amintea de copilaria lui în noua locuinţă a fost o faţă de clovn, tăiată dintr-un balon (când era mic, avea un balon pe care era desenat un clovn, pe care l-a iubit foarte mult. Atunci când balonul s-a spart, părinţii lui au decupat clovnul şi l-au pastrat. Acum, Anthony l-a luat cu el la Bucureşti).

14316025_1201647676543707_1565128264_o.jpg

Anthony Icuagu, Vocea Romaniei, concurent Vocea Romaniei, concurent din Nigeria, Africa
Anthony, alături de familia sa din Nigeria

“Singurul lucru pe care l-am găsit din copilria mea a fost un balon cu faţă de clovn”

Pe lângă asta, solistul a fost foarte afectat de tot ceea ce a găsit în Nigeria: foarte multă săracie şi mizerie. "A fost destul de ciudat să merg acasă. În primul rând, nu pot spune că am fost acasă pentru că nu m-am regăsit deloc acolo. De când am plecat eu, părinţii mei şi-au facut altă casă, aşa că nu mai am nici o amintire acolo. Singurul lucru pe care l-am găsit din copilăria mea şi pe care l-am şi luat cu mine este un balon ce avea imprimat pe el o faţă de clovn. Mă rog, balonul s-a spart şi ai mei au tăiat clovnul şi l-au păstrat. În plus, sărăcia din Nigeria m-a făcut să înţeleg de unde am plecat şi cât de norocos sunt că astăzi am tot ceea ce am. Chiar dacă m-a durut foarte tare ce am găsit în Nigeria, locurile acelea vor ramane pentru totdeauna în sufletul meu, iar Africa va avea mereu un loc aparte în inima mea. După atâţia ani, am fost tare curios să văd ce s-a ales de casa în care am copilărit, aşa că am mers să o revăd. Când am ajuns în faţa blocului am avut un sentiment ciudat, mi s-a părut totul atât de mic şi de trist. Atunci când eram copil, locurile alea pareau altfel, poate şi pentru că nu ştiam prea multe şi nu văzusem mai nimic”, ne-a povestit Anthony Icuagu.

14316072_1201646596543815_1780653705_o.jpg

Anthony Icuagu, Vocea Romaniei, concurent Vocea Romaniei, concurent din Nigeria, Africa
Solistul, la filmările videoclipului "Africa"

alina_erimia_costum_de_baie.jpg

Anthony Icuagu, Vocea Romaniei, concurent Vocea Romaniei, concurent din Nigeria, Africa
În 2011, Anthony Icuagu a participat la "Vocea României"

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1