Trupa Amadeus lansează album aniversar. Gestul emoționant făcut pentru victimele violenței domestice

Ultima actualizare:

    Trupa Amadeus a împlinit 20 de ani de la înființare
Trupa Amadeus a împlinit 20 de ani de la înființare

2020 e anul în care trupa Amadeus împlinește 20 de ani de la înființare. Cu această ocazie, cele patru artiste - Andreea, Patricia, Bianca și Laura – au scos pe piață un album 100% independent, realizat prin forțe proprii, cu multe sacrificii, dar și multe bucurii. L-au lansat azi, 25 noiembrie, de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, anunțând că toți banii obținuți din vânzarea lui vor merge către femeile abuzate.

„Albumul conține 14 piese, compuse în ultimii 6 ani. 13 dintre ele de fratele meu, Xenti Runceanu, și una de percuționistul maldivian Faizan. Fiecare cântec are povestea lui. Interacțiunile noastre cu scene din zeci de țări de pe patru continente, concertele în care am simțit că muzica este vibrația unitară din sufletele a sute de mii de oameni, toate acestea au adăugat câte-o notă, câte un ritm la piesele noastre. Albumul acesta este o oglindă a ceea ce fiecare dintre noi 4 este în acest moment și a tot ceea ce noi 4 suntem împreună”, a declarat Andreea Runceanu. Ascultă mai jos piesa Joy, care dă numele albumului!

Toate veniturile obținute din vânzarea albumului vor fi donate

Veniturile rezultate din vânzarea albumului vor fi direcționate către misiunea Fundației Sensiblu de a oferi un spațiu sigur femeilor victime ale violenței domestice, mai ales în această perioadă dificilă, în care trăiesc nu doar cu teama de violență, dar și cu teama de îmbolnăvire, insecuritatea financiară, incertitudinea legată de durata pandemiei. Tocmai de aceea, lansarea albumului în ziua de 25 noiembrie, Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, nu este întâmplătoare. Este ziua în care cele patru membre ale trupei își iau angajamentul de a lupta activ, constant și pe termen lung în lupta împotriva violenței domestice, nu doar acum, prin donarea veniturilor generate de acest album. „În viitorul apropiat, ne dorim să facem cât mai multe întâlniri online cu femeile afectate de violență domestică, în care să le insuflăm curaj, să le aducem bucuria muzicii, și să le asigurăm că nu sunt singure”, spune Patricia Cimpoiașu. „Vom face o serie de evenimente și întâlniri virtuale cu ele în care să le cântăm, să vorbim, să le aducem un strop de bucurie. În general, persoanele în această situație se așteaptă la fundații, la rude să le întindă o mână de ajutor. Dar surpriza mai mare e atunci când cineva străin, un artist de exemplu, se gândește la tine și îți oferă ceva necondiționat. Nu suntem psihologi, suntem artiști și prin muzica noastră vrem să aducem un zâmbet”, explică Andreea.

De ce au ales să fie „vocea” femeilor abuzate

Întrebată de ce au ales să se implice în ajutorarea victimelor violenței domenstice, Andreea Runceanu ține să precizeze că niciuna dintre membrele trupei nu a trecut printr-o experiență de acest gen. „Noi suntem foarte norocoase, dar asta nu înseamnă că nu am auzit povești cutremurătoare. Am ales să susținem această cauză în urmă cu un an, văzând că avem o comunitate mare de fani care ne ascultă pe canalul nostru de YouTube și pe rețelele noastre de socializare. Apoi, pentru că suntem femei și știm că vocea noastră e mult mai credibilă decât o voce masculină. Violența domestică e un subiect sensibil și sunt convinsă că n-o să ne fie ușor, dar suntem hotărâte să ajutăm cu ce putem. E ceva în care credem tocmai pentru că am avut norocul să nu fim supuse acestor experiențe”, mai spune Andreea Runceanu.

image
image
image
image
image
image
banner irinel columbeanu png
Harra Carmen jpg
banner gabriela cristea png
jador jpg
john wick keanu reeves foto epa  jpg
veronika rajek jpg
cub adrian minune png
banner dinu maxer png
image
actualitate.net
image
actualitate.net