Tensiuni între Cristi Faur și regizorul Eurovision România

cristi_faur_dream_walkers.jpg

cristi faur dream walkers
Cristi Faur, compozitorul piesei "Let It Shine" a băieților de la Dream Walkers, vrea să scoată tot ce-i mai bun din prestația protejaților lui
Foto: arhivă personală

Finala națională Eurovision 2016 are loc duminică, 6 martie, de la 20:30, la Baia Mare. Concursul este transmis în direct de posturile televiziunii publice, TVR 1, TVR HD și TVR Internaţional, dar şi online, pe site-ul www.tvrplus.ro. Cei șase finaliși: Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena, M I H A I, Doru Todoruț feat. Irina Baianț și Vanotek feat. The Code & Georgian sunt cu emoțiile la nivel maxim, întrucât unul dintre ei va avea onoarea de a reprezenta România la finala europeană a Eurovisionului, în luna mai, în Suedia.

Cum orice an vine cu cel puțin un scandal de Eurovision, nici anul acesta nu se face vreo excepție. Cu ocazia repetițiilor finale pentru seara în care se va decide reprezentantul nostru la concursul cântecului european, au apărut scântei între Cristi Faur, compozitorul uneia dintre piesele favorite la câștigarea selecției naționale, "Let It Shine", a băieților de la Dream Walkers, și Dan Manoliu, regizorul Eurovisionului românesc.

Cristi Faur a fost prezent la repetițiile de la Baia Mare ale băieților de la Dream Walkers. Un schimb de replici între el și Dan Manoliu pe tema luminilor din scenă a încins puțin spiritele. Artiștii și compozitorul lor au cerut mai multe lumini care să îi pună mai bine în evidență în timpul momentului care îi poate trimite în luna mai la Stockholm.

dream_walkers.jpg

dream walkers
Băieții de la Dream Walkers au ieșit pe locul doi în preferințele juriului de la semifinala națională Eurovision
Foto: Tatiana Solomon

 

Întrucât nu a fost mulțumit de punerea în scenă a momentului băieților săi, Cristi Faur nu a ezitat să intervină: "Băieții ăștia cântă dumnezeiește și nu iese nimic din ce trebuie". Dan Manoliu nu a rămas dator și i s-a adresat compozitorului: "Te rog frumos să vii să te angajăm ca director de imagine". Replicile au continuat, căci Faur nu a vrut să rămână mai prejos: "Nu, mă, vin ca asistent de lumini dacă vreți." 

cristi_faur.jpg

cristi faur dream walkers
Cristi Faur nu a ezitat să ia microfonul și să-și spună păsul
Foto: Tatiana Solomon

 

Cristi Faur a scris piesa ”Let me try” pentru Luminița Anghel și Sistem, artiști care ne-au reprezentat țara în 2005, la Kiev, și au obținut pentru prima dată locul 3 și 158 de puncte pentru România. Cea de-a doua melodie scrisă de compozitorul Cristi Faur, care ne-a reprezentat țara. a fost ”It's My Life”, în interpretarea lui Cezar Ouatu, cel care a obținut locul 13, în anul 2013, în Malmö, Suedia.

Loading...

Citește și

 • ovidiu anton semifinala eurovision romania 2016

  Leonard Miron (47 de ani), fost prezentator al Eurovisionului în România, a făcut o analiză la sânge a pieselor care participă anul acesta la Selecția Națională. Click! a aflat care este clasamentul propus de Leonard pentru Semifinala Eurovision România 2016, care anul acesta va avea loc vineri (4 martie), de la 20.30, la Sala Sporturilor din Baia Mare și va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, de site-ul www.tvrplus.ro.

 • Eurovision Romania 2016 selectia nationala

  Televiziunea Română anunță că luni (18 ianuarie) încep înscrierile pentru Selecţia Naţională a Concursului Eurovision 2016. Anul acesta, competiția se va desfășura după reguli noi. Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

 • florena eurovision 2016 selectia nationala

  Click! a aflat secretele celei mai tinere concurente de anul acesta de la Eurovision. Se numește Florena Ticu Sandro, are 16 ani și lucrează cu unul dintre cei mai vestiți compozitori din România, Laurențiu Duță.

 • E cel mai hotărât concurent de la Eurovision! Mihai Trăistariu revine, după 10 ani, pe scena finalei naţionalei şi crede în şansa lui mai mult ca oricând.

 • cristian faur eurovision

  Compozitorul Cristian Faur își încearcă iar norocul la Eurovision. Se poate spune că nu există ediție fără cantautorul Cristi Faur, care a câștigat locul 3 în anul 2005 în Ucraina, la Kiev, alături de Sistem și Luminița Anghel, cea care i-a interpretat compoziția ”Let me try”. Acum, Cristi Faur se teme de Mihai Trăistariu.

 • Vineri (4 martie), de la 20.30, la Sala Sporturilor din Baia Mare, a avut loc Semifinala Eurovision România 2016. Evenimentul a fost transmis în direct de posturile televiziunii publice, TVR 1, TVR HD și TVR Internaţional, dar şi online, pe site-ul www.tvrplus.ro.