Surse medicale: «Alexandru Arşinel a făcut infarct!»

arsinel.jpg

alexandru arsinel spital universitar
Alexandru Arşinel a fost spitalizat pe fondul supărărilor din ultima vreme
Foto: arhivă personală

Starea de sănătate a lui Alexandru Arşinel este mult mai gravă decât s-a crezut iniţial! Actorul a fost transporat, duminică seară, de familie la Spitalul Universitar de Urgenţă după ce a acuzat dureri în piept şi se pare că apropiaţii aveau toate motivele să fie îngrijoraţi. Maestrul a suferit un infarct miocradic, dar din fericire, medicii au intervenit la timp, şi l-au stabilizat. Luni, Alexandru Arşinel a fost supus unei intervenţii pe cord.

Veşti noi despre starea de sănătate a lui Alexandru Arşinel  (78 de ani) vin de la Spitalul Universitar. Surse medicale au declarat pentru Click! că actorul este bine acum, dar cu o seară înainte a suferit un infarct miocardic. Pentru că s-a intervenit de urgenţă, maestrul este acum stabil. "Alexandru Arşinel a fost operat luni. I s-a montat un stent la inimă în cadrul unei coronografii şi se simte bine", au precizat medicii din echipa de cardiologi care l-au îngrijit pe Alexandru Arşinel.  

Coronarografia se efectuează prin introducerea la nivelul mâinii sau la nivel inghinal a unui cateter, iar medicul coordonează acest dispozitiv medical de pe monitor să ajungă la arterele inimii. Se injectează o substanță de contrast, care permite vizualizarea anatomiei arterelor coronare. 

Coronarografia se face sub anestezie locală, pentru a minimaliza senzațiile neplăcute pe care le poate avea pacientul din puncția arterială. Pacientul este treaz și discută cu medicul pe durata procedurii, având posibilitatea de a vedea pe un ecran anumite detalii ale acesteia. În caz de necesitate, prin aceleași căi și catetere se inserează în artera coronariană bolnavă un stent (plasă metalică de dimensiuni mici), care restabilește alimentația cordului cu sânge.

Actorul a traversat o perioadă extrem de grea în ultimele săptămâni. Totul a început cu decesul Stelei Popescu, a continuat cu moartae Cristinei Stamate, iar săptămâna trecută, actorul a încheiat un turneu obositor în Spania. Toate acestea şi-au pus amprenta asupra stării lui de sănătate şi aşa subrezite. Actorul a suferit în trecut un transplant de rinichi şi mai multe intervenţii la coloană.  

 

 

 

loading...
Loading...

Citește și

  • Stela Popescu

    Emoţii mari pentru Alexandru Arşinel! Actorul a ajuns duminică de urgenţă la Spitalul Universitar cu dureri în zona pieptului, dar după investigaţii suplimentare se pare că medicii au decis ca luni să-l supună unei intervenţii pe cord.

  • alexandru arsinel spital universitar

    Problemele nu se mai termină pentru Alexandru Arşinel, care pare că a ajuns la capătul puterilor! Actorul era oricum cu sănătatea în piuneze de mai mult timp, dar duminică a ajuns pe mâna medicilor pentru îngrijiri amănunţite după ce a acuzat dureri în zona toracelui. El este internat la Spitalul Universitar de Urgenţă, săptămâna trecută fiind în plin turneu, în Spania.