Silviu Biriș, atac dur: «Nu închideți bisericile, nu suntem bucăți de carne care merg în crematorii ca niște gunoaie!»

silviu-biris-actor-student-teologie.jpg

Silviu Biriş este student la Teologie Ortodoxă la Universitatea Teologică „Iustinian Patriarhul”, secția Pastorală
Silviu Biriş este student la Teologie Ortodoxă la Universitatea Teologică „Iustinian Patriarhul”, secția Pastorală

Silviu Biriș, actor și student la Facultatea de Teologie, critică vehement decizia autorităților ca bisericile să fie închise, iar slujbele să se desfășoare în absența credincioșilor. Silviu Biriș trage un semnal de alarmă și spune că și biserica este un „spital al sufletelor”.

Silviu Biriș (46 ani) a postat un mesaj critic la adresa autorităților care au decis ca bisericile să fie închise, iar credincioșii să nu mai pășească în lăcașurile de cult pe timpul pandemiei de coronavirus. „În atenția celor care și-au asumat deciziile unei țări. Vă faceți părtași la moartea unui popor. Închizând bisericile, închideți «Spitalele Sufletelor». Voi aveți acum de lucru. Dar noi ce facem?! Vă privim încarcerați cum vă faceți și faceți planuri de salvare. Lăsați-ne și pe noi să vă ajutăm! Lăsați-mă și pe mine să mă salvez! Lăsați-L și pe Dumnezeu să lucreze! Altfel veți fi responsabili nu pentru 70 sau 100 sau 1.000 de decese, ci pentru milioane. Nu vă mai raportați doar la cele materiale, văzute, raportați-vă și la suflet, la cine vă dă viață și vă ține în viață! Nu suntem bucăți de carne care merg în crematorii ca niște gunoaie. Suntem oameni! Cât despre cei care nu mărturisesc aceeași credință cu mine, uitați-vă în sufletele voastre. Sunt probabil la fel de goale ca portofelele… Dumnezeu să vă dea gândul cel bun!”, a scris pe conturile sociale actorul Silviu Biriș, student la Facultatea de Teologie din București. De altfel, Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, îi este profesor lui Silviu Biriș, actorul fiind un creștin adevărat.

p12.jpg.jpg

Patriarhul Daniel va sluji aici până ce medicii vor anunța sfârșitul pandemiei de coronavirus
Fotografii: basilica.ro/crestinortodox.ro/ craiovaforum.ro

În Rusia și Bulgaria, bisericile sunt deschise credincioșilor

Biserica Ortodoxă Bulgară sprijină eforturile statului și îi roagă pe credincioși să stea acasă, dar nu va închide publicului slujbele și nici nu va schimba procedura de împărtășire, anunță un comunicat al Sfântului Sinod publicat pe site-ul oficial. Luni, 30 martie, a avut loc o întâlnire între Preafericitul Părinte Neofit, Patriarhul Bulgariei și o delegație a Guvernului de la Sofia, condusă de viceprim-ministrul Tomislav Doncev, pe tema măsurilor pe care biserica din țara vecină le poate lua pe tema coronavirusului, conform activenews.ro. Astfel, s-a convenit ca biserica să susțină acțiunile statului pentru combaterea noii epidemii, dar în același timp va menține bisericile deschise pentru slujbe. Mirenii care vor veni la biserică sunt îndemnați să poarte măști de protecție și să păstreze o distanță de siguranță față de ceilalți. De asemenea, Biserica Bulgară va dezinfecta lăcașele de cult regulat, inclusiv icoanele, carpetele și scaunele, dacă există. Personalul neclerical din biserică va purta echipament de protecție: măști, mănuși și dezinfectanți. Preoții care remarcă cele mai mici semne de disconfort sanitar trebuie să renunțe momentan la slujire și să anunțe episcopul locului.

Cununiile și botezurile vor fi oficiate cu un număr limita de persoane

Slujba Botezului și a Cununiei vor fi săvârșite în continuare, dar cu un număr limitat de persoane, în funcție de recomandările autorităților. Sfântul Sinod îndeamnă credincioșii la sporirea rugăciunii, la intensificarea postului și a pocăinței și își exprimă recunoștința pentru lucrătorii din sistemul public care muncesc pentru sănătatea publică. Biserica Ortodoxă Bulgară se alătură Bisericilor Serbiei, Ucrainei, Rusiei și Georgiei care își păstrează deschise bisericile pentru public, chiar dacă există unele restricții. În Biserica Greacă și în cea Română nu se fac slujbe, cu mențiunea că în Patriarhia Română se continuă totuși Sfânta Liturghie doar cu clerici.

Citește și:

De ce a luat calea bisericii actorul Silviu Biriș: «Pot deveni preot doar dacă mă călugăresc»

Silviu Biriş: «Colegii îmi spuneau Pinocchio, femeile au fost atrase de nasul meu»

Loading...
 
 

Citește și

  • Patriarhul Daniel a donat 10.000 de lei voluntarilor care se implică în lupta contra coronavirusului

    Patriarhul Daniel a donat, luni, suma de 10.000 de lei din salariul personal pentru achiziționarea de materiale de protecție destinate voluntarilor „Ajută cu bucurie”. Până în acest moment, sprijinul Bisericii Ortodoxe Române cu bani și materiale pentru lupta contra epidemiei de coronavirus se ridică la peste 4.000.000 de lei.

  • biserici maramures, covid-19, cazuri coronavirus romania

    Trecem printr-un val de informații, menite parcă să ne ridice tensiunea, din pricina Covid-19. În România, sunt 48 de cazuri confimate, ceea ce a dus la măsuri speciale. În județul Maramureș, există o situație fără precedent. Au fost suspendate toate slujbele din biserici. Anterior acestei decizii, credincioșii erau sfătuiți să vină cu lingurița lor de acasă pentru a fi împărtășiți.