Patriarhul s-a rugat pentru bolnavii de coronavirus, dar și pentru cadrele medicale

patriarhul-daniel.jpg

Patriarhul Daniel s-a rugat pentru bolnavii de coronavirus, dar si pentru cadrele medicale
Patriarhul Daniel s-a rugat pentru bolnavii de coronavirus, dar și pentru cadrele medicale
Foto: basilica.ro

Duminică, în plin post al Paștelui, Patriarhul Daniel a oficiat Sfânta Liturghie și s-a rugat pentru toți cei bolnavi de coronavirus, dar și pentru medicii și asistentele care depun eforturi în depășirea pandemiei. Capul Bisericii Ortodoxe Române a vorbit și despre semnificaţiile duhovniceşti ale postului şi a îndemnat să ne întărim în această practică pe care a definit-o ca „foame şi sete după Dumnezeu”.

În predica rostită duminică la paraclisul Sf. Grigorie Luminătorul, Părintele Patriarh Daniel a vorbit despre semnificaţiile duhovniceşti ale postului şi a îndemnat să ne întărim în această practică edenică pe care a definit-o ca foame şi sete după Dumnezeu, scrie basilica.ro. „Întărirea în postire înseamnă că transformăm foamea și setea fizică în foame și sete de Dumnezeu, în foame și sete după iubirea lui Dumnezeu”, a subliniat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Preafericirea Sa a explicat că întărirea în post este definită prin renunţarea la „mâncăruri şi desfătări materiale pentru a ne îmbogăți duhovnicește, pentru a ne hrăni din cuvântul lui Dumnezeu, din rugăciunea Bisericii, din rugăciunea noastră personală, din faptele noastre ajutând pe semenii noștri”.

Postul și rugăciunea, doi mari „aliați” în lupta cu virusul

Părintele Patriarh Daniel a oficiat Sfânta Liturghie și s-a rugat pentru toți cei bolnavi de coronavirus, dar și pentru medicii și asistentele care depun eforturi în depășirea pandemiei. În cuvânt, Patriarhul României a făcut referire la evanghelia duminicală care ne prezintă vindecarea unui copil stăpânit de un duh necurat şi a afirmat că textul biblic ne oferă un răspuns în lupta noastră cu pandemia actuală. „Aproape întreaga lume suferă de această pandemie provocată de un virus nevăzut, de un duh mut și surd care nu se arată, nu vorbeşte, nu face zgomot, dar ne arată lucrarea lui de chinuire a oamenilor, prin spaimă, prin panică, prin suferință și adesea prin moartea pe care o produce în cei care au o imunitate mai slăbită”, a spus Patriarhul. Credinţa, postul şi rugăciunea au un rol important în lupta duhovnicească pe care trebuie să o purtăm cu această molimă care afectează societatea contemporană, a adăugat el. „Deci Evanghelia de astăzi ne arată cum trebuie să ne luptăm cu acest virus, cu acest duh mut și surd. Ne luptăm mai întâi prin întărirea în credință, prin întărirea în rugăciune, prin intensificarea rugăciunii, prin postul care înseamnă o căutare mai intensă a iubirii lui Dumnezeu și o practicare mai intensă a iubirii față de semenii noştri”, a precizat Preafericirea Sa.

Loading...

Citește și

  • Unde este Patriarhul Daniel, de unde vorbeşte el enoriaşilor, acum când bisericile s-au închis şi slujbele se aud doar pe internet? Ei bine capul Bisericii Ortodoxe Române nu a dispărut, nu a dat bir cu fugiţii, el se roagă în fiecare zi într-o mică biserică situată în reşedinţa Patriarhală din Dealul Mitropoliei din Bucureşti. Oficial, lăcaşul de cult se numeşte Paraclisul ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

  • patriarhie coronavirus

    În contextul unui val de măsuri restrictive după confirmarea primul caz de coronavirus și în România, iată că nici la biserică nu mai poți să te rogi răcit sau să te împărtășească preotul cu aceeași linguriță pe care o folosește pentru toți credincioșii. Patriarhia Română a făcut joi un apel la respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor transmise de Ministerul Sănătății, potrivit cărora trebuie să ne spălăm riguros pe mâinil și pe feță cu apă și săpun, să ne acoperim gurii și nasul în caz de tuse și strănut și să dezinfectăm obiectee și suprafețelor frecvent utilizate.

  • Sfantul Sinod a elaborat un set noi de reguli pentru slujitorii bisericii si enoriași pe timpul starii de urgenta

    În condițiile speciale ale epidemiei de coronavirus și al Ordonanțelor militare date în cadrul stării de urgență existente în România, Biserica strămoșească se adaptează acestei situații. Și, în mod excepțional, Sfântul Sinod a elaborate un set de reguli pentru slujitorii bisericii, dar și pentru enoriași pentru perioada următoare, reguli ce nu înseamnă decât că viața bisericească și credința oamenilor trebuie să rămână vie, indiferent de forma în care ele se manifestă în această perioadă dificilă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1