Selecția Națională Eurovision 2019. Cine va cânta în semifinala de la Iași

50303913_2230580187006041_7996629768235646976_o.jpg

Prima semifinală va avea loc pe 27 ianuarie, la Iași

11 piese intră în prima semifinală Eurovision România 2019 de la Iași, pe 27 ianuarie. Mai mulți artiști vor încerca să își ocupe locurile din finală, unde fiecare va încerca să convingă publicul că prestația lor trebuie să reprezinte România la Eurovision 2019.

Sub sloganul „Împlinește visul!”, 11 piese vor deschide seria show-urilor Eurovision România, dar numai șase dintre acestea vor contiua lupta pentru a reprezenta țara noastră în finala internațională. Semifinalele Eurovision România continuă la Arad, pe 10 februarie, în decorul de la Sala Sporturilor „Victoria”. Finala Națională va avea loc pe 17 februarie 2019, la București. Concursul va fi transmis în direct și în exclusivitate de TVR 1, TVR Moldova, TVR Internațional și TVR HD.

Toate piesele calificate în semifinale sunt încărcate pe site-ul dedicat, eurovision.tvr.ro, unde pot fi accesate şi alte detalii privind concursul.

Care sunt cele 11 piese care vor concura pe 27 ianuarie la Iași

Deși inițial, concurau 12 piese la prima seifinală Eurovision, Laura Bretan a decis că este mai bine ca ea să canter la Arad, în cea de-a doua semifinală.

Bella Santiago - «Army of love»

Bella Santiago și-a pregătit o piesă excepțională pentru Eurovision anul acesta, după ce a fost desemnată câștigătoarea X Factor 2018. «Army of love» este piesa cu care Bella Santiago vrea să reprezinte România la Eurovision  2019. "Piesa ,,Army of Love’’ transmite energie, entuzìasm și putere!
Compusă de Alex Luft și Bella Santiago, piesa se face remarcată printr-o notă de originalitate dată de combinația unică de engleză și tagalog, melodicitate și rap", a declarat Bella Santiago. 

 

Trooper - «Destin»

Trupa Trooper este cel mai diferit moment de la Eurovision 2019. Piesa este intitulată «Destin». “Destin" este o piesă foarte aproape de sufletul omului. Are un mesaj pozitiv, clar, care chiar "instigă" la renaștere! Are un limbaj international și am văzut că Europa a inceput deja să cânte refrenul. Suntem fericiți să vedem câtâ bucurie a reușit să aducă melodia asta”, spune trupa Trooper.

 

Ommieh & Anakrisez - «Rock This Way»

«Rock This Way» se numește piesa cu care Ommieh & Anakrisez s-au pregătit pentru prestația de pe 27 ianuarie de la Iași. "Mesajul piesei “Rock This Way” este unul simplu dar important: trebuie sa iți trăiesti viața la maxim, să nu ratezi nici o oportunitate și, oricât de greu ar fi, trebuie sa te ridici!
Noi rezonăm foarte mult cu acest mesaj, iar piesa ne dă o energie pozitivă atunci când o cântăm, așa că sperăm că și publicul să primească această energie și să rezoneze cu noi!”, au declarat ei. 

 

Teodora Dinu - «Skyscrapper»

Teodora Dinu revine și anul acesta la Eurovision după perfomanța bună pe care a avut-o anul trecut. Piesa cu care Teodora Dinu crede că va aduce României locul 1 la Eurovision. "Este o piesă puternică, o piesă care te invață că totul se intâmplă atunci când este momentul, o piesă care te "obligă" să te ridici asemeni unui zgârie-nori, indiferent de cât de dureroasă este situația", spune Teodora Dinu.

 

The Four - «Song of my heart»

The Four a pregătit o piesă care sigur va face furori pe 27 ianuarie la Iași, în special pentru faptul că piesa a fost compusă de Theea Miculesc, celebra compozitoare din România. "Song of my heart are un vibe pozitiv și te indeamnă să uiți de toate problemele și, mai ales, să te simți liber și să iți asculți inima", spune The Four.

 

Berniceya - «The Call: Dynasty of Love»

Berniceya concurează la Eurovision cu piesa «The Call: Dynasty of Love». 

"De-a lungul istoriei, omenirea a trecut prin diverse epoci sub numeroase dinastii. De 6000 de ani trăim aspirând la o epocă guvernată de o dinastie a iubirii conturată de pace, țeluri progresiste, unitate. Pentru unii această dinastie a iubirii este o realitate și o trăiesc respirându-i zilnic parfumul, contribuind fiecare la ridicarea standardului acesteia, în vreme ce pentru alții este un deziderat, un portal spre ceva mai bun, sau un ideal. Însăși existența noastră este o expresie a iubirii.

Melodia “Dynasty of love” este o reflecție asupra Erei iubirii, asupra sentimentului pur, unde cuvintele se pronunță cu responsabilitate deoarece au valoare și greutate, comportamentul fiind ireproșabil, iar lucrurile materiale sunt fragile asemenea unei coroane de sticlă. Viața celor care trăiesc în această Eră nu este întotdeauna presărată cu petale de trandafir, ci uneori și cu spini care îi întăresc statornicia valorii prin testul timpului. Regii și reginele care fac parte din această dinastie sunt reprezentați de inimile celor care iubesc, sau ale celor dragi. Sub această dinastie se construiesc punți și poduri între suflete și inimi de peste 6000 de ani. Dinastia iubirii va exista atâta vreme cât vom crede în ea!”, susține Berniceya.

 

Steam - «The way it goes»

Băieții de la Steam au un aer fresh pentru Eruovision cu care sunt siguri că vor atrage publicul. “The way it goes” aduce in prim plan acea dragoste pasională și fulgerătoare de-o vară, care se ofilește imediat ce a inflorit. Este o poveste reală, pe care am trăit-o fiecare dintre noi, măcar o dată in viață", a declarat Paul Steam.

 

Vaida - «Underground»

Mirela Vaida își încearcă norocul la Eurovision. Prezentatoarea tv speră să aibă șansa de a reprezenta România anul acesta la Tel Aviv. 

"Am ales piesa “Underground” dintre mai multe piese pe care le-am ascultat, negândindu-mă dacă e sau nu piesă pentru Eurovision! Am ales cu instinctul, cu inima, cu urechea! Este o piesă de stare, o poveste despre suferința în iubire și despre speranță, puterea de a o lua de la capăt, mai sensibil și, totuși, mai puternic! Sunt, mai degrabă, o artistă dramatică, predispusă la visare, iar piesele lirice, sau ușor mai triste, să zicem, mă atrag mai mult decât cele vesele, de show! Deși sunt un om care iubește viața, verva, vorba multă, lumea multă! Mi-a plăcut Undeground pentru că e o piesă despre putere și sperantă (Somebody save me, somebody take my frozen heart and set me free, I’m ready to be found....), deși mesajul e sfâșâietor ( you pull me underground, under the debris). Cred in puterea iubirii și intr-un nou inceput", a declarat Vaida.

 

 

Claudiu Mirea - «We Are The Ones»

Claudiu Mirea și-a compus o piesă care speră să-l trimită in finală și, de ce nu, chiar să devină reprezentantul României la Tel Aviv. 

 

Nicola - «Weight of The World»

Nicola speră ca în 2019 piesa ei să ajungă in finala Eurovision 2019, astfel că, piesa pe care ea a ales-o să concureze în semifinală este cea în care va pune cu adevărat suflet.

 

 

DYA & Lucian Colareza - «Without You (Sin ti)»

 

Cine face parte din Juriul Selecției Naționale Eurovision România 2019

Adi Cristescu, Mihai Georgescu (Miță), Crina Mardare, Andy Platon și Mugurel Vrabete vor decide zece dintre finaliștii Selecției Naționale 2019. Cu o bogată experiență în industria muzicală, cele cinci vedete care formează juriul național Eurovision România vor alege zece câștigători în semifinalele de la Arad și Iași. Lista finaliștilor va fi completată de telespectatori, care vor califica câte o piesă din fiecare semifinală, prin televot.

50444196_2230955176968542_143775567831891968_o.jpg

Adi Cristescu este unul dintre Jurații Eurovision România

Cunoscut şi apreciat atât ca solist, cât şi în calitate de compozitor, Adi Cristescu are în palmares numeroase participări la festivaluri precum: Mamaia, Eurovision, San Remo, dar şi show-uri TV  live. De această dată, fanii îl vor vedea şi ca jurat:

„Faptul că sunt invitat să fac parte din juriu mă bucură şi mă onorează. Îmi place să pun umărul la a construi lucruri frumoase şi voi face tot ce pot să particip la o decizie cât mai bună şi corectă. Iar faptul că voi fi alături de colegi artişti – în juriu şi pe scenă - mă bucură mereu şi mă face să mă simt în familie”, declară Adi.

„Eurovision este o uşă deschisă a României către Europa şi este concurul care provoacă şi încurajază concurenţa productivă între colegi artişti. Mi-aş dori ca fenomenul să crească din nou în următorii ani şi să golească străzile atunci când începe!”, încheie Adi.

Compozitor, textier, solist și profesor de canto la propria școală de muzică, Mihai Georgescu (Miță) este fondatorul trupei Bere Gratis: „Eurovisionul este cel mai mare eveniment-concurs musical din Europa în care fiecare țară trimite artiști și piese în urma unor selecții extrem de riguroase. Folosind noutățile de ultimă generație din industrie, evenimentul nu poate fi decat unul care dă tonul in show-biz”, a declarat Miță. „Este o onoare pt mine sa fiu invitat sa jurizez fazele semifinale ale Selecției Naționale, marcând a șasea prezență a mea în cadrul Eurovision Romania”, a adăugat solistul trupei Bere Gratis.

Cu o carieră îndelungată în România dar și în străinătate, unde a susținut concerte în Olanda, Danemarca sau Germania, Crina Mardare a făcut parte din trupe precum Sfinx Experience sau Stereo. Vocal coach la propria școală de muzică, Crina Mardare va juriza semifinaliștii Eurovision România: „Pentru mine, Eurovision reprezintă o emisiune de suflet pe care am urmărit-o mereu cu drag și mă bucur că anul acesta voi face parte din acest proiect. Oportunitatea de a fi jurat în cadrul acestui show îmi dă șansa să fac parte din procesul de selecție a celor care ne vor reprezenta și să contribui la alegerea pieselor, concurenților. Este o onoare pentru mine să fac parte din show-uri la fel ca acesta și sper  ca acest concurs să devină din ce în ce mai apreciat la adevarata lui valoare și de către români“.

„Eurovision a fost și este un concurs emblematic. Este o rampă foarte bună de lansare și de promovare, către piața muzicală internațională, atât a tinerelor talente, cât și a artiștilor consacrați”, spune Andy Platon, compozitor, producător şi DJ distins cu numeroase premii internaţionale. Despre participarea în calitate de jurat la Selecția Națională, Andy a declarat că așteaptă „cu mare interes prestațiile concurenților, deoarce în selecția din acest an se regăsesc piese foarte bune, iar competiția va fi foarte strânsă și echilibrată”.

Unul dintre numele grele ale rock-ului românesc, Mugurel Vrabete a scris istorie alături de trupa Holograf, alături de care a realizat 17 albume și a susținut mii de concerte în țară și în străinătate. Duminică, va fi jurat la Selecția Națională: „Concursul Eurovision este unul dintre frumoasele proiecte de acum jumatate de veac menite a aduce împreună muzica ușoară europeană, așa cum, mai târziu, idei pornite tot atunci au adus împreună țările Europei”, a declarat celebrul bass-ist. „Mă bucură propunerea de a face parte din juriul fazelor semifinale ale concursului, o consider o recunoaștere a activității mele muzicale și a posibilității de a avea un punct de vedere avizat asupra pieselor prezentate”, a punctat Mugurel Vrabete.

Cum se desfășoară competiția Eurovision

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Ediția precedentă a concursului a avut loc la Lisabona și a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy”. România a fost reprezentantă de trupa The Humans, care a participat cu piesa Goodbye.

Sub sloganul „Dare to dream”, Esc 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediția cu numărul 64 a competiției muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de țări.

Loading...

Citește și

  • Mihai Trăistariu s-a retras din concursul Eurovision 2019, după ce timp de mai mulți ani el a încercat să fie din nou reprezentantul României. Artistul a publicat un mesaj pe rețelele de socializare prin care a explicat motivul incredibil pentru care el a hotărât că nu mai vrea să interpreteze piesa «Baya» pe care o pregătise pentru concurs.

  • Selecţia Naţională pentru Eurovision 2019 se confruntă cu primul abandon, la doar două săptămâni după anunţarea pieselor alese. Dan Bittman (56 de ani), solistul trupei Holograf, a intrat în concurs cu piesa „Right Now”, însă a anunţat că se vede nevoit să renunţe.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1