A scăpat de problemele cu tenul doar cu pătrunjel

11-bucizx-1.-6col-.jpg

Maria ne-a arătat cum se prepară salata la restaurantul “Cocoşu’ Roşu” din Bucureşti, acolo unde obişnuieşte să mai ia prânzul

Participarea din acest an la „Ferma vedetelor”, emisiune care s-a filmat în Cipru, i-a făcut mult bine Mariei Constantin, soţia lui Marcel Toader. A ajutat-o să scape de depresia cauzată de moartea tatălui, a obligat-o să mănânce mai sănătos şi să slăbească 7 kg, iar obiceiurile bune de acolo le-a luat cu ea acasă. Aici a descoperit un tratament care a ajutat-o să scape de problemele cu tenul.

Solista de muzică populară se lupta cu o acnee în zona bărbiei de aproximativ patru ani. Nu-i putea da de cap cu toate loţiunile şi medicamentele administrate. Asta până acum o lună, când a descoperit pătrunjelul. „Eu am luat mult timp anticoncepţionale care mi-au dereglat producţia de estrogen. Acest lucru, combinat cu stresul şi oboseala, a dus la apariţia problemelor cu tenul. Am luat antibiotice, m-am oprit după ce mi-au distrus stomacul, apoi am luat iar. Se vindeca puţin la suprafaţă, dar nu la interior. Acneea s-a mai accentuat la Fermă, din cauza prafului de acolo”, explică Maria Constantin. Odată întoarsă în Bucureşti, la începutul lui iunie, a descoperit pătrunjelul. Această banală şi populară plantă, plină de vitamina C, minerale şi uleiuri volatile, i-a reglat problemele hormonale şi a scăpat-o de acnee. „Mi-a recomandat cineva să mănânc mult pătrunjel pentru că planta conţine estrogen natural, ceea ce aveam eu nevoie. Am început să consum câte două legături de pătrunjel pe zi, în salate, şi mă simt excelent”, mărturiseşte frumoasa artistă.

 

De altfel, tot după participarea la emisiunea de la Pro Tv, unde a prins gustul preparatelor cu năut, mei, linte şi alte legume, Maria s-a hotărât să mănânce mai sănătos. „Înainte aveam un regim alimentar destul de gras. Mergeam la mama la Vâlcea unde grătarul era în floare, mâncam sarmale, pui la cuptor şi multe altele. Vă daţi seama că se alegea praful de dietele mele. Nu am avut probleme cu greutatea până să rămân însărcinată (n.r. Maria are un băieţel în vârstă de şapte ani din prima căsătorie), dar acum trebuie să fiu mai atentă, mai ales că sunt o gurmandă. Sunt înnebunită după crema de ciocolată, după prăjiturile făcute de mine şi după cheesecake-ul făcut de soţul meu”, explică ea.

 

Astfel, de câteva luni a învăţat să-şi facă tot felul de preparate sănătoase din legume, fructe şi lactate. Meniul ei dintr-o zi e destul de modest. Dimineaţa mănâncă un ou fiert sau o omletă, sau cereale cu lapte; la prânz doar o salata cu pătrunjel, iar seara ori un peşte, bruschete sau mâncăruri cu legume. “Nu-mi plac ciorbele şi nici după carne nu mă dau în vânt. Paste şi carbohidraţi mănânc înainte de a merge la sală, ca să-mi dea energie. Pâine facem de fiecare dată în casă, cu făină integrală, tărâţe şi seminţe. Chiar îmi place mâncarea sănătoasă, am văzut în primul rând că mă face să mă simt mai bine. Staţi liniştiţi, nu sunt foarte strictă, dacă am poftă de ceva, orice, mi-o satisfac”, mai spune Maria Constantin. Soţul ei, Marcel Toader, n-are încotro şi a trecut şi el pe alimentaţie sănătoasă. A mai slăbit şi o apreciază, aşa că se susţin reciproc în acest demers.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1