“Sanie cu zurgălăi” a ajuns în Kazahstan. Ascultă piesa aici!

sanie_cu_zurgalai.jpg

sanie cu zurgalai kazahstan
O variantă a piesei "Sanie cu zurgălăi" face furori în Kazahstan
Foto: captură video

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

“Sanie cu zurgălăi”, piesă făcută cunoscută de Maria Lătărețu în 1937, a ajuns să facă furori la aproape 80 de ani de la apariție și în țări unde muzica noastră nu este atât de bine reprezentată, cum este Kazahstanul.

Patru băieți cunoscuți în Republica Kazahstan au făcut ce au făcut și și-au pus versurile pe linia melodică de la “Sanie cu zurgălăi”. Au și un videoclip în care dansează în costume elegante sau în halate de baie.

sanie.jpg

sanie cu zurgalai
Cei patru băieți dansează pe ritmurile românești
Foto: captură video

 

În România, reacțiile nu au întârziat să apară, iar unii sunt chiar “ foc și pară”  în legătură cu acest subiect. Ion, liderul trupei Ro-Mania, a postat pe Facebook: “În anul 2001 am realizat pentru prima oară un remake etno-dance după cântecul "Sanie cu zurgălăi". 16 ani mai târziu, adică astăzi, aflu că o trupă din Kazahstan, și anume "Алау", a furat piesa cu tot cu structură și instrumentație, spunând că este opera lor proprie. Am luat deja legatura cu cei din Republica Kazahstan de la Societatea Culturală Română Dacia, reprezentată prin președintele Nikolay Pluski, pentru a ne reprezenta acolo și pentru a îndrepta lucrurile. “

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul