«Să ţii cură de îngrăşare nu e o fericire»

11-bucutarie-1.-3col-.jpg

"E frumos să fii slab, dar nu la fel ca scândura gardului"

Dacă majoritatea vorbim de kilograme în plus, diete şi cure de slăbire, există şi persoane care se chinuie să se mai îngraşe. Este şi cazul actriţei Ani Creţu care are, la înălţimea de 1,62 metri, doar 43 kg. Iar asta în forma cea mai bună. Sunt şi perioade când acul cântarului arată mai puţin, iar atunci se pune la cură de îngrăşare.

Ani Creţu a fost dintotdeauna subţirică. Este moştenire genetică, ne explică. Niciodată nu a trebuit să ţină vreo cură de slăbire, nici măcar după ce a născut. „Am luat în sarcină doar 6,7 kg, care s-au topit într-o săptămână de la naştere. Mama mea a fost la fel în toate cele 3 sarcini, deci e un dat, nu un merit. Dacă mă credeţi, îmi menţin greutatea în plus prin sport. Dacă nu fac mişcare, pierd 1-2 kg, căci îmi scade pofta de mâncare. Aşa, după antrenament, ajung acasă şi mănânc imediat. De aceea, sportul  şi tonifierea musculaturii sunt foarte importante pentru mine”, povesteşte Ani Creţu.

I s-a întâmplat să se pună inclusiv la cură de îngrăşare, căci slăbise foarte mult. A apelat atunci la nişte plicuri pe bază de suc de afine, pe care i le-a adus din afară un prieten doctor. Cu ajutorul lor şi printr-o alimentaţie mai bogată caloric a reuşit să ajungă la greutatea ei. „Mă gândesc mereu la cei care sunt într-o continuă cură de slăbire. Bine de ei! Mai bine zis, bine de buzunarul lor. Frate, noi ăştia care suntem uscaţi, nu înseamnă că nu mâncăm. Dimpotrivă, rupem frigiderul. Eu mărturisesc că mănânc şi o pot confirma cunoscuţi de-ai mei ca fiind pagubă la casa omului. Să nu mă urâţi că devin extrem de onestă în a vă mărturisi că am avut perioade în care am ţinut cură, dar de... îngrăşare. Şi nu e uşor! Dacă nu ai mers pe strada mea, nu înseamnă că o cunoşti! Vă spun că e un proces la fel de lung şi de greu ca slăbitul. Ţie trebuie să-ţi chiorăie maţele de foame, iar mie îmi bolcăne burta de sătulă. Pe bune, ţi se pare uşor? Să nu te poţi apleca să faci şi tu o schemă, să mai faci un dans pe scenă, ceva? E o vorbă românească: sacul gol nu stă în picioare, sacul plin nu se îndoaie. Cum o dai nu-i bine. E frumos să fii slab, dar nu la fel ca scândura gardului. Să aibă şi omu’ pe ce pune mâna”, a scris Ani Creţu pe blogul ei. 

Vrei să ştii ce mănâncă actriţa într-o zi obişnuită? La micul dejun îşi face ouă cu rondele expandate de orez sau de porumb sau pâine fără gluten prăjită cu unt vegetal, ori somon. La prânz mănâncă fie orez cu legume, peşte cu orez, cartofi la cuptor sau mâncare gătită. Seara, după antrenament, îşi face o salată din diverse combinaţii (cu năut, linte, poate peşte, mult ulei şi seminţe crude). Fructele le mănâncă între mese. Nu are restricţii de la nimic, mănâncă orice îi place. Partea bună e că e atrasă de mâncarea sănătoasă. 

Sunt şi alimente de care nu se atinge. Carnea a fost scoasă din alimentaţie de la 18 ani, laptele de vacă în urmă cu 4 ani, gluten şi zahăr mănâncă doar ocazional. „A trebuit să descopăr metode noi de alimentaţie pentru că am fost nevoită. Gătesc zilnic pentru fiul meu, Adan (n.r. aproape 6 ani), astfel că mănânc şi acasă, gătit de mine, şi în oraş. Se poate mânca foarte bine şi sănătos la restaurant dacă ştii unde şi ce anume”, mai spune Ani Creţu.

 

A făcut gogoşi fără zahăr, fără lapte şi neprăjite

Cu puţină imaginaţie, poţi să faci orice în bucătărie. Ani Creţu a preparat gogoşi – invenţie proprie, fără gluten, fără zahăr, fără lapte. „Daaaa, ştiu ce veţi zice, dar tot gogoşi sunt, iar când copilul vede în jur că alţii mănâncă gogoşi şi cere şi el, faci tot posibilul să îi oferi ceva ce arată măcar a gogoşi”, spune Ani. Ea a înlocuit laptele clasic cu lapte de migdale, zahărul cu xilitol, făina albă cu făină fără gluten (de la magazinele naturiste). A mai pus un ou şi un gălbenuş, puţină drojdie inactivă, un praf de sare fără iod şi puţină esenţă de vanilie. A amestecat ingredientele, a frământat aluatul, l-a lăsat 40 de minute la dospit, apoi l-a întins şi a tăiat rondele cu o ceaşcă. Le-a pus în tavă, pe hârtie de copt, şi le-a dat la cuptor. „S-au mâncat şi cu sirop de arţar bio, şi cu xilitor râşnit şi făcut pudră, au arătat a gogoşi, toţi ai casei au mâncat şi n-au comentat”, povesteşte actriţa pe anicretu.ro, unde a postat această reţetă. 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1