Rona Hartner, după atentatele de la Paris: Mi-e teamă pentru fiica mea

rona_hartner_paris.jpg

Rona Hartner
Foto: Arhiva personală

Atentatele de la Paris de vineri seară (13 noiembrie) au lăsat o lume întreagă în stare de şoc. Rona Hartner este stabilită la Paris de ani buni cu mama şi fiica ei. Artista a vorbit cu reporterii Click! şi a mărturisit că stă la o distanţă egală de zonele atacate de terorişti. Fiica ei se afla la tatăl ei, foarte aproape de locul unde a fost găsită maşina teroriştilor, dar nu a avut nici o problemă. Rona a povestit că atmosfera din Paris e una apăsătoare şi artistei îi e foarte frică. motiv pentru care se gândeşte serios să revină în România.

 • Click!: Cum este atmosfera în Franța?

Rona Hartner: Aici e doliu. E o atmosferă de plumb, nu vă puteți închipui. Teroare!

 • Click!: Toată lumea e îngrozită de aceatsă situație. Unde vă aflați vineri seara când a avut loc tragedia?

R.H.: Locuința mea se află la distanță egală de cele trei locuri unde au avut loc atentatele. Mă despart 3-4 km de fiecare loc.  La ora aceea, fetița mea se afla la tatăl ei, foarte aproape de locul unde s-a găsit mașina teroriștilor. Eu mă aflam acasă, cu mama care se află în vizită la mine. Am avut o senzație să ies din casă și să merg în Cartierul 18, acolo unde au fost kamikazele, însă pentru că începea emisiunea ”Șerif de România”, nu am mai ieșit din casă. Chestia asta m-a salvat. M-a sunat apoi sora mea din Canada, care auzise la radio de situație și am rămas înmărmurită. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să-l sun imediat pe tatăl fetiței. Erau bine, erau închiși în casă. Totul s-a transformat într-o panică, elicoptere survolau deasupra Parisului,  se auzeau clopotele de la biserică, sirenele. Era o atmosferă ca de război. Am tras draperiile, ne-am încuiat în casă și am aprins o lumănare.

 • Click!: Ați ieșit din casă și ați făcut-o cu inima strânsă.

R.H.: Astăzi (n.r.: duminică), înainte să ieșim, ne-am închinat și am spus o rugăciune. Am ieșit cu mama la slujba de duminică, la Sacre Coeur, însă biserica nu mai  era plină ca de obicei, controale drastice la intrare, e plin de polițiști, aramtă și televziuni pe străzi. Atmosfera e de plumb. Teroare și frică.

 • Click!: Mâine (n.r.: luni), va trebui să o duceți pe Sumalya, fetița dvs, la școală.

R.H.: Da, greu...Mâine trebuie să duc fetița la școală și îmi este foarte frică. Nu știu dacă fata mea va veni în siguranță de la tatăl ei. Sperăm să nu atace școlile și bisericile.

 • Click!: Sunteți stabilită de vreme bună în Franța, însă aveți de gând să mai locuiți acolo?

R.H.: După tot ce s-a întâmplat, mă gândesc foarte serios să mă reîntorc în România, într-un loc pașnic. Voi face asta mai mult pentru fata mea. Am vorbit cu tatăl ei despre acest lucru și ne vom gândi serios, pentru că sunt sigură că acesta e doar începutul.

 • Click!: Ce veți face de Sărbători?

R.H.: De Crăciun nu voi fi la Paris! Nimic nu va mai fi ca înainte de-acum încolo. Cred că voi face sărbătorile în România.

 • Click!: Bataclan, acest loc care v-a găzduit multe spectacole.

R. H.: Am avut 10 concerte la Bataclan. Am lucrat ani de zile cu acea echipă de ingineri de sunet, cred că sunt pe lista celor morti, pentru că nu mai răspund la telefon. Voi mai cânta la Bataclan, probabil, dar cu frică.

În atentatele teroriste de vineri (13 noiembrie), de la Paris, şi-au pierdut viaţa 132 de oameni, iar alţi 350 au fost răniţi.

Loading...
 
 

Citește și

 • Numai Ronei Hartner îi putea trece prin cap o asemenea idee inedită. Nonconformista solistă şi actriţă a pus ochii pe două locuinţe bătrâneşti, din Maramureş, pe care le va urca pe platformă şi le va muta, ca pe nişte piese de lego, acolo unde îi pofteşte inima.

 • atentate paris

  Inima Europei a fost zguduită de șase atentate teroriste, vineri (13 noiembrie). Bilanțul provizoriu al atacurilor de la Paris a ajuns la 129 de morți și 350 de răniți. Numărul victimelor ar fi fost și mi mare dacă paznicii nu l-ar fi oprit pe unul dintre teroriștii sinucigași, chiar la intrarea în stadion, unde se juca un amical între Franța și Germania, și unde era prezent președintele francez François Hollande .

 • atentatele din paris filmul evenimentelor

  Un posibil complice al atentatorilor de la Paris, un bărbat de 51 de ani din Muntenegru, a fost arestat săptămâna trecută în Germania. La bordul mașinii sale au fost găsite mai multe pistoale, arme automate, muniție, două grenade și explozibili. Totodată, destinația setată în sitemul de navigație al autoturismului era Paris.

 • bataclan teroristi atentate paris

  Au apărut primele imagini surprinse în timpul atacului terorist din sala Bataclan, unde concerta formația Eagles of Death Metal. Vineri (13 noiembrie), au avut loc șase atentate teroriste în Paris. Jihadiștii au împușcat oameni la întamplare apoi s-au aruncat în aer. Atacurile s-au soldat cu peste 120 de morți și 350 de răniți.

 • patrick pelloux charlie hebdo paris

  Un doctor care scris pentru Charlie Hebdo a tratat răniții din atentatele de vineri seară (13 noiembrie). La nici un an de la atacul terorist asupra redacției Charlie Hebdo, Parisul a retrăit coșmarul terorismului. Peste 120 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 350 au fost rănite. Printre primii doctori care au ajuns la fața locului s-a numărat și Patrick Pelloux, care scria pentru publicația franceză care a fost atacată în ianuarie.

 • terorist paris poza pasaport

  Vineri (13 noiembrie), Parisul a fost zguduit de șase atentate teroriste care s-au soldat cu peste 120 de morți. Autoritățile nu știu nici acum câți jihadiști au fost implicați, dar încearcă să îi identifice pe cei opt care au murit, șapte aruncându-se în are, unul fiind ucis de către forțele de ordine. Primul terorist identificat a fost Omar Ismail Mostefai, un tânăr de 29 de ani născut și crescut în Franța.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1