Romaniţa, executată silit pentru pensia lui Adrian Iovan. Creatoarea de modă trebuie să înapoieze statului o sumă colosală EXCLUSIV

romanita-1-52365895.jpg

romanita, iovan, proces, datorie, copil, rude, mostenire, iubita, sotie
Romaniţa şi Albert, fiul pe care îl are din mariajul cu regretatul pilot
foto: Click!

Veste teribilă pentru Romaniţa Iovan. Judecătorii au dat dreptate Casei de Pensii Ilfov, în procesul pentru pensia lui Adrian Iovan, iar acum creatoarea de modă riscă să fie executată silit dacă nu restituie cât mai repede aproape trei miliarde de lei vechi.

La două luni de la pierderea tatălui lor, Albert (8 ani), reprezentat de mama sa, şi Irina (30), au cerut pensia părintelui lor, din perioada 1 august 2011 până la sfârşitul anului 2013, adică aproape 3 miliarde de lei. Chiar dacă reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Ilfov au susţinut că nu au de ce să le dea aceşti bani, Romaniţa Iovan a continuat procesul pentru un drept care credea că li se cuvenea moştenitorilor fostului ei soţ.

”Adrian Iovan şi-a încasat pensia, dar şi suma de peste 14.000 de lei, drept obţinut în Justiţie, pentru pensia de serviciu, care i-a fost virată în cont în septembrie 2012. Din 1 mai 2012, pensia i-a fost suspendată pentru că s-a angajat la Şcoala Superioară de Aviaţie”, precizau pentru Click!, atunci, surse din cadrul Casei Judeţene de Pensii Ilfov. Romaniţa Iovan a câştigat însă lupta în instanţă şi a şi încasat, la sfârşitul anului trecut, 273.389 de lei (circa 2,8 miliarde lei vechi).

Şi, când credea că nu se mai poate întâmpla nimic, a venit şi îngrozitoarea veste. La începutul acestei luni, judecătorii Tribunalului Bucureşti au soluţionat contestaţia făcută de reprezentanţii Casa de Pensii şi le-au dat şi dreptate. Magistraţii au dispus întoarcerea executării şi i-au obligat pe moştenitorii lui Iovan să restituie banii.

romanita-2-366895522.jpg

romanita, iovan, proces, datorie, copil, rude, mostenire, iubita, sotie
Irina (30 de ani) locuieşte în Franţa, alături de mama ei, prima soţie a lui Iovan

„Într-adevăr, cei doi moştenitori au de achitat respectiva sumă către Casa de Pensii. Instanţa a decis restituirea acestei sume care se va achita în mod egal de către Albert şi Irina. Acest proces se va judeca în continuare, Romaniţa poate să conteste decizia. Problema este cum motivează instanţa hotărârea. Am informat-o pe doamna Romaniţa însă nu am primit nici un răspuns, pentru că este în vacanţă. Moştenitorii nu au doar drepturi de pe urma celui decedat, ci au şi obligaţii. Lui Albert, fiind minor, nu poate nimeni să-i ia mai mult decât i-a lăsat tatăl său. Există şi o dispoziţie care-i apără pe minori, astfel că, în situaţia în care datoriile ar fi mai mari decât bunurile obţinute,  tot timpul el va plăti în limita acestor valori primite”, ne-a declarat, vineri (3 iulie), avocatul Romaniţei Iovan, Călin Giurgiu.

Surse din cadrul Casei de Pensii au precizat însă pentru Click! că cei doi moştenitori nu au încotro şi trebuie să restituie întreaga sumă, altfel creatoarea de modă, cea care a şi încasat banii respectivi, va fi în curând executată silit. 

Are probleme şi cu fosta iubită a lui Adrian Iovan 

romanita-3-6985693.jpg

romanita, iovan, proces, datorie, copil, rude, mostenire, iubita, sotie
Mihaela Steriu a construit vila de la Otopeni împreună cu Iovan, pe când erau iubiţi. Acum se judecă pe casă cu creatoarea de modă

Creatoarea de modă duce o luptă crâncenă în justiţie şi cu fosta iubită a lui Adrian Iovan, Mihaela Steriu. Şi asta pentru că femeia, care deţine jumătate din casa de la Otopeni, refuză de mai bine de un an să-l lase pe Albert să intre în vila tatălui său. Avocatul Iulian Gogan, iubitul Romaniţei Iovan, a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a primi aprobarea judecătorilor, însă aceştia i-au respins până acum cerere după cerere. 

Iovan a murit în accidentul aviatic din Apuseni

romanita-4-859658.jpg

romanita, iovan, proces, datorie, copil, rude, mostenire, iubita, sotie
Adrian Iovan a murit la manşa avionului, la vârsta de 55 de ani

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie 2014, în Munţii Apuseni, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba. 

avion-58965478955.jpg

romanita, iovan, proces, datorie, copil, rude, mostenire, iubita, sotie
În accidentul aviatic din ianuarie 2014 şi-a găsit sfârşitul şi studenta Aura Ion (23 de ani)

În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul «Sfânta Maria» şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş. Echipa medicală mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani, care suferise un accident vascular cerebral.

Loading...

Citește și