Regizorul ”Las Fierbinți”, Dragoș Buliga: “Serialul a fost copiat în Turcia și în Slovacia”

Ultima actualizare:

    Regizorul Dragoș Buliga, la filmările pentru serialul ”Las Fierbinți”foto: Pro TV
Regizorul Dragoș Buliga, la filmările pentru serialul ”Las Fierbinți”foto: Pro TV

Regizorul, creatorul şi producătorul serialului de succes “Las Fierbinţi” , de la PRO TV, are planuri mari pentru sfârşitul lui 2018, dar şi pentru anul viitor, pentru că vrea să lucreze cu aceeași echipă la noi proiecte. Dragoş Buliga ne-a dezvăluit câteva secrete despre “Las Fierbinţi”, dar și despre noul serial “Triplu sec”, regizat tot de el.

  • Click: Cum e să fii producătorul şi regizorul momentului, cel care a crescut “Las Fierbinţi” ? În plus, acum ai lansat și un alt serial de comedie “Triplu sec”, o producţie pentru tineri.

Dragoş Buliga: Nu ştiu cum e pentru că nu prea am timp. Primesc multe scenarii pe e-mail, dar şi pe Facebook. Mai ales pentru ”Las Fierbinţi”. Toată lumea crede că poate scrie pentru “Las Fierbinţi” şi primesc cel puţin 100 de scenarii pe lună.

  • Le citeşti pe toate?

Chiar citesc câteva pagini din fiecare pentru că nu ştii de unde apare ideea.

  • Cum e să lucrezi pentru “Las Fierbinţi”?

Acum e bine, la început a fost mai ciudat pentru că aveam emoţii foarte mari, speram să meargă şi am avut mare noroc că a mers. Am avut emoţii foarte mari la început. Făcusem ceva care nu mersese cu aceeaşi echipă, “Vine poliţia”, o adaptare după “Los Hombres de Paco”. De acolo am luat şi o mare parte din echipă pentru că mă împrietenisem cu ei şi am făcut proiectul special pentru ei. Era o perioadă foarte grea, când venise criza şi ne gândeam ce să facem să trecem cu bine peste. Am avut noroc.

  • Cum e să lucrezi cu aceiaşi oameni de atâta timp?

E plăcut, e ca într-o familie şi începi să cunoşti atât de bine oamenii pentru că treci prin multe momente fericite şi mai puţin fericite şi-ţi dai seama de personalitatea fiecăruia. E ca şi cum aş avea o familie mare, cam de 50 de oameni.

  • Ce are special Dragoş Buliga dacă toată lumea vrea să lucreze cu el?

Nu ştiu, încerc să mă port cu oamenii mei aşa cum mă port cu mama, cu fratele sau cu cei pe care îi am aproape de mine. Îi cunosc foarte bine şi ţin foarte mult la ei, cu bune şi cu rele. Pentru că am avut şi certuri, exact ca într-o familie.

  • Care e personajul preferat din “Las Fierbinţi”? Mă surprinde că, de exemplu, personajul soţiei lui Firicel, jucat de actriţa Liliana Mocanu, nu are nici acum un nume, după atâtea sezoane…

Noi nu explicăm multe lucruri în serial, iar asta vine de la scenaristul “Las Fierbinţi”, Mimi Brănescu. De exemplu, când a plecat personajul lui Radu Gabriel, nu a explicat asta, de ce a plecat. Dacă am început aşa cu Liliana Mocanu nu am mai vrut să-i adăugăm nume pe parcursul serialului. Pentru că ar apărea ciudat ca după un sezon, două sau trei să-i mai apară şi numele. Şi atunci niciodată nu va avea un nume. Este greu de compus un dialog în care nu ai un nume.

  • Personajele din serial sunt îmbrăcate într-un anume fel…

Asta a pornit de la un fix al meu, de a nu schimba niciodată personajele, la fel ca în desene animate. Eu văd comedia ca pe un desen animat. Niciodată nu o să vezi sânge, e ca un desen animat de pe vremea mea nu de acum. Personajele vor rămâne la fel, hainele lor fac parte din fiecare personaj. Am ţinut să nu-l schimbăm şi să rămâna aşa. Firicel e îmbrăcat mereu în salopeta de blugi şi cu cizme de cauciuc, niciodată nu o să-l vedeţi fără. Pe Ardiles nu o să-l vedeţi fără eşarfă, pălărie sau ochelarii aceia bandajați, şi exemplele continuă. Fiecare are o amprentă clară bine stabilită şi nu sunt mereu aceleaşi haine pe care le poartă actorii.

  • Aveţi şi alte surprize pentru sezonul acesta? De exemplu, invitaţi în “Las Fierbinţi”?

Exact asta e esenţa serialului şi nu se va schimba. Asta e viaţa la ţară. Când eram mic era o melodie, “Racheta alba” şi în versuri se spunea că vom vedea maşini zburătoare, însă nici acum nu se văd şi suntem în 2018. Viaţa e la fel în Fierbinţi şi nici nu se va schimba în următorii 50 de ani. Asta e esenţa serialului: nu se schimba nimic si nici nu apare nimic nou. Totul se întâmpla acolo şi nu ies din acel spaţiu. Am tot încercat să aducem, mai ales la început, actori de valoare precum Maia Morgestern, Horațiu Mălăele, Stela Popescu sau Valentin Uritescu, ca să  ne ridice audienţa, dar ne-am dat seama că e despre cei pe care îi avem lângă noi. Sigur că a fost foarte valoros faptul că am avut mulţi actori mari, mulţi nu mai sunt printre noi, dar până la urma ăştia ai noştri sunt sarea şi piperul.

  • V-aţi aşteptat ca anumite personaje să aibă un asemenea succes?

Celentano nici măcar nu a fost de la început, nu ne aşteptam la nimic. El a venit pe parcurs şi avea un rol secundar, iar după ce am văzut ce a făcut în rolul ăla s-a scris special pentru el. Mimi Brănescu a preluat proiectul ăsta din mers, pilotul fiind scris de Bogdan Mirica, scenaristul de la “Umbre” şi Mimi a adăugat multe personaje printre care şi Celentano, Aspirina, Brânzoi, Raţă, etc.

  • Ştiu că lucrezi şi cu soţia ta, Delia. Cum e munca în familie?

E plăcut pentru că avem aceleaşi subiecte de discutat şi acasă. Eşti aproape cu oamenii dragi.

  • Mai ai timp şi pentru tine?

Foarte puţin. Fac şi film, dezvoltăm multe proiecte, unele stau la rând. Asta ocupă mult timp.

  • Să ne aşteptăm şi la alte proiecte?

Sigur. Avem proiecte foarte bune, foarte greu de făcut pentru că ne costă foarte mult, încet- încet sperăm să reuşim să le facem şi pe astea.

  • Un proiect ca “Las Fierbinti” ar putea fi vândut în străinătate?

Nu, a fost studiat de toată lumea din toata Europa, din câte ştiu eu. Pentru că e un fenomen ca la sezonul 14 să aibă aceleaşi audienţe. Când l-au tradus nu s-a înţeles absolut nimic, nu se poate traduce în engleză sau în orice altă limbă. Unii au preluat ideea de bază, se face în Slovacia, şi are succes, s-a preluat doar ideea de bază, personajele şi îşi creează ei propriile poveşti. Am văzut din întâmplare unul turcesc, identic, am fost uimit. Adica şi personajele erau îmbrăcate exact la fel. Bobonete l-a văzut când a fost într-o vacanţă. Filma televizorul şi ne trimitea. Nicio-dată nu se pot traduce scenariile pentru că nu au legătură cu ce au alţii.

  • Cine se ocupă de toate accesoriile actorilor?

Scenograful e piesa importantă a acestui serial şi a adus mult pe partea de vizual, e Sorin Boncea, fratele lui Andrei Boncea. Care e un artist total şi se poate vedea asta în Fierbinţi. Şi mai urmează să vedeţi lucruri foarte tari, chiar şi anul acesta veţi mai vedea un pilot dintr-un serial pe care vrem să-l facem, este scris de Nae Caranfil şi regizat de mine. În decembrie va fi difuzat un pilot la Pro TV după care se va decide dacă se va continua, pentru că este foarte scump.

  • Aţi lansat şi ”Triplusec”, o comedie pentru tineri. V-aţi aşteptat să fie bine primit de public?

De la început nu m-am aşteptat să aibă succes, pentru că e nişat, însemnând că e pentru tineret, care nu se mai uită la tv. Foarte mulţi s-au îndreptat către online, îşi preiau toți subiectele de interes din această mare de subiecte, fiind greu să concurezi cu orice serial Netfix. Am putea să-i aducem spre noi cu un produs românesc, cu locaţii româneşti, vorbit româneşte. Încercăm să învăţăm să facem seriale, ne pregătim pentru momentul în care vom concura cu marile producţii internaţionale.

Citește și:

Apariție rară! Celentano din “Las Fierbinţi”, cu soția pe covorul roșu

Scenaristul serialului ”Las Fierbinți”: ”Mi-ar plăcea să fiu așa, mai nesimțit”

image
image
image
image
image
image
banner irinel columbeanu png
Harra Carmen jpg
banner gabriela cristea png
jador jpg
john wick keanu reeves foto epa  jpg
veronika rajek jpg
cub adrian minune png
banner dinu maxer png
image
actualitate.net
image
actualitate.net