Realitatea TV, amendată din cauza lui Rareș Bogdan! Prezentatorul a vorbit urât de unguri

rares_bogdan.jpg

rares bogdan udmr
Rareș Bogdan, acuzat că a făcut declarații xenofobe
Foto: Facebook

Postul de știri Realitatea TV a fost amendat de Consiliul Național al Audiovizualului după o reclație făcută de UDMR privind o serie de afirmații la adresa minorității maghiare făcute în emisunea „Jocuri de putere”, realizată de Rareș Bogdan.

CNA a decis, în ședința de marți (7 februarie), amendarea postului Realitatea TV cu 10.000 de lei pentru ediția din 6 decembrie a emisiunii „Jocuri de putere”, reclamată de UDMR, relatează Adevărul.

Postul de știri a difuzat declarațiile unor oficiali unguri la adresa României, iar invitații emisiunii au comentat pe această temă, făcând referiri la mișcările extremiste maghiare, la doleanțele acestora, la UDMR și liderii uniunii. Dan Tănasă și Avram Fițiu, candidați ANR la alegerile parlamentare, Costin Georgesco, fost șef al SRI, și Oreste Teodorescu au fost invitații lui Rareș Bogdan din acea zi. Prin telefon a participat la discuție și Ilie Năstase.

UDMR a reclamat faptul că nu s-a prezentat un punct de vedere al minorității maghiare în emisiune. În cadrul show-ului tv s-au folosit termeni la adresa UDMR și a comunității maghiare, precum ar fi „terorism politic” și „mișcări extremiste maghiare”, iar situația a fost comparată cu cea a românilor din Basarabia.

„Trebuie să trimitem români, acolo, domne, înţelegeţi? Ce au făcut ruşii în Basarabia. Mama mea e din Basarabia, da? Au trimis românii în Siberia şi au adus ruşii. Asta trebuie să facem noi şi-mi pare rău să vă spun asta şi mai este simplu şi acum. Nu este târziu. Ceauşescu a greşit. Asta trebuie să facem“, a  propus fostul tenismen Ilie Năstase.Florin Gabrea a atras atenţia asupra faptului că moderatorul emisiunii, Rareş Bogdan, „nu a domolit“ deloc discuţia din platou şi, în acest sens, a propus o amendă de 30.000 de lei în baza articolelor 3 (2) din Legea audiovizualului şi 47 (1), 66 (1a) şi 70 din Cod. „Insist ca domnul Rareş Bogdan să-şi tempereze patriotismul exacerbat, care este contraproductiv“, a mai adăugat Florin Gabrea.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • rares bogdan

    Lui Rareș Bogdan îi place să se laude că face jocuri de putere. Așa se numește și emisiunea lui, cea în care, pentru prima dată, am aflat că Marian Munteanu ar putea să candideze la Primăria Capitalei. De la stadiul de moderator uns cu toate alifiile, Rareș Bogdan a făcut pasul decisiv spre a-i lua locul „Mamei Omida”.

  • oana roman rares bogdan

    Intrigată de afirmaţiile eronate ale unui jurnalist de la o televiziune de ştiri, Oana Roman a sărit să-l critice. Realizatorul de emisiuni Rareş Bogdan a fost cel care a făcut-o pe mezina familiei Roman să reacţioneze pe reţeaua de socializare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1