Puțini știu asta! Isoscel și Ionică din ”Liceenii” sunt rude în viața reală

tamara_buciuceanu.jpg

tamara buciuceanu botez, mihai constantin
Tamara Buciuceanu-Botez și Mihai Constantin, în ”Liceenii”
foto: captură

În vreme ce Tamara Buciuceanu Botez își sărbătorește ziua de naștere la Bran, departe de agitația și canicula orașului, cel care a rămas să primească urările în numele ei este chiar ”elevul-problemă” Ionică din ”Liceenii”, seria de succes a anilor ’80.

Tamara Buciuceanu-Botez împlinește 88 de ani joi, 10 august. Actrița care a rămas în memoria cinefililor drept interpreta lui Isoscel, profesoara de matematică din seria ”Liceenii”, s-a retras de ceva vreme din viața publică, iar anul acesta a hotărât să-și serbeze ziua de naștere la Bran.

Fostul ei elev din film și nepot în viața reală, actorul Mihai Constantin, ne-a promis că-i va transmite urările fanilor. „Mătuşa mea e acum  în vacanţă la Bran, se simte bine cu sănătatea şi va reveni acasă peste o lună. Mă bucur că fanii nu au uitat-o şi că se interesează de dânsa, mai ales că nu mai acordă interviuri de ceva vreme. Nu ştiu dacă plănuieşte să se întoarcă din toamnă la teatru, însă vom vedea”, adeclarat pentru Click! actorul care i-a dat viață simpaticului Ionică din ”Liceenii”.

Puțini știu, însă Mihai Constantin este fiul Iuliei Buciuceanu, sora Tamarei, una dintre cele mai mari cântărețe de operă din România. Iulia Buciuceanu a fost căsătorită cu marele actor George Constantin. Din această relație s-a născut Mihai, care avea să calce peste ani pe urmele tatălui său. La sfârșitul anilor ’80, Mihai Constantin avea să-i dea replica mătușii sale, în cel mai savuros cuplu elev-profesor din cinematografia românească.

iulia-buciuceanu-mezzosoprana_dbcb68a5c5250c.jpg

iulia buciuceanu
Iulia Buciuceanu este sora mai mică a Tamarei Buciuceanu-Botez
foto: copertă

 

Tamara Buciuceanu a fost căsătorită timp de 34 de ani cu medicul anestezist Alexandru Botez, care a decedat în 1996. Cei doi soți nu au avut copii. Actriţa a vorbit foarte rar despre căsnicia ei.

“Pe soţul meu l-am cunoscut prin intermediul unei bune prietene, Graţiela. Mi-a spus că este un om serios, care sigur o să-mi placă. Şi aşa a fost! Ne-am căsătorit în 1962 şi am rămas împreună 33 de ani, până când el a plecat la Ceruri. Am fost o femeie de casă şi gospodină. Alexandru mi-a respectat şi mi-a iubit foarte mult cariera. La un moment dat mi-a spus: «Dragă, eu mă mulţumesc şi cu titlul de prinţ consort». Era un doctor excelent, un om serios, care mi-a înţeles destinul. De un timp mă întristez când mă gândesc la cei care puteau să mai stea lângă mine şi nu mai sunt: soţul, fratele, cumnatul, colegii cu care am împărţit scena. Nu o să-i uit niciodată şi mă rog ca Dumnezeu să îi aşeze acolo sunt sunt cei drepţi”, a povestit Tamara Buciuceanu-Botez într-un interviu pentru revista Taifasuri.

Loading...
 
 

Citește și

  • tamara buciuceanu botez

    Cea mai iubită profesoară de matematică din istoria cinematografiei a fost dintotdeauna discretă cu viața din afara scenei, iar în ultimii ani prezențele ei publice au fost foarte rare.

  • oana sarbu cesonia postelnicu

    Filmul ”Liceenii” se apropie de vârsta de 32 de ani, însă continuă să facă fani în rândul tinerilor telespectatori. Aventurile eroilor interpretați de Oana Sârbu, Cesonia Postelnicu, Ștefan Bănică Jr. sau Mihai Constantin fascinează și acum, deși lucrurile s-au schimbat radical în viața liceenilor din zilele noastre. Cât despre actrițele care au jucat rolurile principale, popularitatea adusă de film le-a ajutat în carieră, însă în viața personală au fost urmărite de ghinion.