Primele declarații ale lui Tudor Istodor după ce a câștigat premiul la Berlinală

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Tudor Istodor a câștigat premiul la categoria „Shooting Stars” în cadrul Berlinalei. Actorul ne-a povestit, în exclusivitate, despre rolul jucat în fimul „Fixeur”, dar și despre relația cu părinții lui. Este vorba despre Maia Morgenstern și Claudiu Istodor.

  • Povestete-ne despre „Fixeur”. Stim ca joci rolul unui tanar aspirant la jobul de jurnalist. Care a fost cea mai grea parte la acest rol?

Personajul meu, Radu, lucreaza la France Press ca Fixeur, adica tipul care mediaza relatiile intre jurnalistii straini in tara lui. Trebuie sa-i ajute pe jurnalistii francezi sa faca interviul cu minorele si face tot posibilul sa se intample acest interviu, desi pe parcurs apar tot felul de dificultati. Putem spune ca intr-o oare care masura e un perfectionist, si considera ca acest interviu il va propulsa si il va aduce mai aproape de a fi jurnalist. Dar ceva se intampla pe parcurs, ceva care il face isi reconsidere toate convingerile, atat profesionale cat si cele personale. Au fost doua parti grele. Scena cu interviul propriu zis, si faptul ca Radu are un copil adoptiv, si incearca sa fie un parinte cat mai bun. Neavand copii, a trebuit sa inteleg multe lucruri pe care nu le traisem.

 

  • Rolul din „Fixeur” ti-a adus premiul pentru cel mai bun actor la un festival european prestigios. Cum ai primit vestea ca esti castigatorul unui premiu important pentru cariera oricarui actor?

Cu mare bucurie. E un premiu important, si da, am fost foarte fericit cand am aflat ca l-am luat. Dar cred ca mare parte din premiu se datoreaza regizorului Adrian Sitaru, cu care am lucrat absolut exceptional. E un regizor care iubeste actorul, caruia ii place sa lucreze si sa desopere cu actorii, si m-a condus pe un drum care mi-a placut foarte mult.

 

  • Esti reprezentantul Romaniei la Festivalul de la Berlin in cadrul ”Shooting Stars”, deci unul din cei 10 actori europeni ai momentului. Cum e sa fii Shooting Star?

M-am bucurat foarte mult ca am fost ales de juriu. E o recunoastere a carierei mele de pana acum, o mare "vina"o are filmul Fixeur cu care am fost propus, si cred ca poate fi o sansa foarte mare pentru mine. Sunt patru zile de intalniri cu agenti de casting, regizori, producatori, oameni din industrie, alti actori. 

 

  • De la cine ai „furat” mai multa meserie, de la mama sau de la tatal tau? Cum e sa ai parinti celebri? Simti ca e o presiune mai mare pentru tine?

Cred ca de la amandoi. Si inca fur ce-mi place de la fiecare. Sunt personalitati diferite, actori diferiti, si ii admir foarte mult. Presiunea am simtit-o cand eram la inceput, apoi m-am relaxat si mi-am vazut de treaba. Am o relatie foarte buna cu amandoi, si ma sfatuiesc cu ei pe meserie cand am nevoie. Ii iubesc. Si cu asta am zis tot 

 

tudor_istodor.jpg

tudor istodor
Tudor Istodor și premiul câștigat
Foto: Facebook

calin_gettyimages-161808801.png

berlinala 2017 calin peter netzer
Regizorul Călin Peter Netzer a mai câștigat premiul „Ursul de Aur” la Berlinala din 2013
Foto: Getty Images

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5