Primele declaraţii ale Ilincăi şi a lui Alex Florea după Eurovision

ilinca_si_alex.jpg

ilinca bancila alex florea eurvision 2017 loc 7
Ilinca Băncilă şi Alex Florea au urcat România pe locul 7 la Eurovision
foto: arhiva personală

Rezultatul obţinut de Ilinca Băncilă şi Alex Florea la Eurovision a adus România pe un loc 7, cea mai bună clasare din ultimii şapte ani. Tinerii au mulţumit tuturor celor care i-au votat, mai ales că s-au aflat pe locul cinci în topul preferinţelor publicului.

Finala Eurovision Song Contest 2017 şi-a ales câştigătorul sâmbătă seara (13 mai). Cea de-a 62-a ediţie a concursului s-a încheiat cu victoria Portugaliei, reprezentată de Salvador Sobral, cu piesa „Amar Pelos Dois“. reprezentanţii noştri, Ilinca şi Alex Florea au obţinut poziţia a şaptea, cu un total de 282 de puncte. Aceasta este cea mai bună clasare a României în concurs, de la succesul obţinut de Paula Seling şi Ovi la ediţia din 2010, şi a patra în istoria participării României la Eurovision. Şi piesa a fost pe placul telespectatorilor. „Yodel It!“ a fost a cincea în preferinţele publicului, ceea ce nu a putut decât să-i bucure enorm pe cei doi artişti.. 

"Mă bucur enorm pentru acest rezultat. Am muncit foarte mult pentru ca România să strălucească pe scena Eurovision 2017 şi să ne întoarcem acasă cu un rezultat bun. Pentru acest lucru, doresc să le mulţumesc în special românilor din diaspora. Mai mult, ne-am situat în top trending Twitter în această seară, pe poziţia a cincea, pentru că fanii Yodel it! s-au mobilizat extraordinar şi ne-au ridicat în clasament“, a declarat Alex, după publicarea clasamentului final. 

Concursul a însemnat mult şi pentru Ilinca Băncilă, care, în trecut, s-a făcut remarcată la "Vocea României".   

"În aceste două săptămâni, m-am maturizat mai mult decât în ultimii doi ani. Am învăţat cât de important este să cânţi şi să te dăruieşti publicului, indiferent de cât de mare este scena. Consider că cel mai important pentru noi este votul publicului, pentru că ei ne-au susţinut de la început. Prin votul lor, ne-au pus pe locul cinci şi acest lucru este incredibil. Mă bucur foarte mult că yodelingul meu a ajuns în sufletele oamenilor“, a mai spus artista după experienţa Eurovision.

Loading...

Citește și

 • eurovision 2017 alex florea ilinca bancila yodell it

  Sâmbătă seara (13 mai) Ilinca şi Alex Florea intră în finala Eurovision, reprezentând România, fiind, potrivit unui sondaj, cel mai bun duo din competiţie. Piesa "Yodel It!” se află pe a şaptea poziţie la casele de pariuri după Portugalia, Italia, Bulgaria, Belgia, Suedia şi Marea Britanie. În urmă cu o săptămână, piesa compusă de Mihai Alexandru se găsea pe locul al şaselea.

 • Romania Eurovision, Kiev, finala Eurovision, Ilinca Bacila, Alex Florea, "Yodel It"

  După semifinala de joi seară, Ilinca Băcilă (18 ani) și Alex Florea (25 de ani) au primit un feedback pozitiv, iar șansele de a ocupa un loc onorabil în clasamentul final au crescut simțitor.

 • eurovision

  Românii sunt cu ochii pe TVR, mai exact, pe Eurovision 2017. Emoții din ce în ce mai mari, atât pentru reprezentanții României la Eurovision, Ilinca Băcilă și Alex Florea, dar și pentru toți românii, care îi susțin din toată inima. Sâmbătă, 13 mai, are loc finala Eurovision, iar după calculele și preconizările multora, România are mari șanse să ocupe un loc foarte bun în competiție.

 • alex

  Emoții din ce în ce mai mari, atât pentru reprezentanții româniei la Eurovision, Ilinca Băcilă și Alex Florea, dar și pentru toți românii, care îi susțin din toată inima. Duminică, 7 mai, a avut loc deschiderea oficială a ediției Eurovision 2017, în fața Palatului Mariyinsky. Ilinca și Alex au făcut senzație pe covorul roșu, fiind asaltați de fani, fotografi și ziariști, care deja îi văd câștigătorii ediției.