Acasă la Mirela Zeţa: «Prima ciorbă am făcut-o la 12 ani»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nu a învăţat să gătească de nevoie, cum se mai întâmplă, ci de plăcere. Actriţa din Mondenii, Mirela Zeţa, a avut prima experienţă de acest gen la doar 12 ani, când a făcut o ciorbă de legume. Şi, chiar dacă între timp s-a perfecţionat, a ţinut să ne arate reţeta.

"Am învăţat să gătesc de la mama, care a avut bunăvoinţa de a mă lua drept ajutor de bucătar. Eu tăiam cartofii, ceapa, morcovii pentru ciorbă, ea, în timpul acesta, îmi povestea tot felul de procedee pe care trebuie să le stăpânesc, în bucătărie. Prima mâncare pe care am gătit-o fără îndrumător a fost ciorba, iar asta se întâmpla pe când aveam 12 ani. Prima «victimă» a fost fratele meu. El a fost cel care s-a sacrificat şi a gustat, pentru că eu nu gust niciodată mâncarea atunci când o prepar. Îmi amintesc că era o zeamă bunicică", spune Mirela.

Mai citeşte:

Andreea Grămoşteanu improvizează mult în bucătărie

Angel Popescu: «Sunt o catastrofă în bucătărie»

Cu timpul, s-a perfecţionat. A fost important primul pas, pentru că i-a dat curaj să încerce să gătească şi alte feluri. Melci cu unt şi busuioc, viţel cu roşii, friptură la cuptor sau cartofi cu rozmarin sunt doar câteva dintre delicatesele în care este acum expertă. Împrovizează mult, dar sunt şi reţete pe care le respectă cu sfinţenie.

"În bucătărie la mine nu e niciodată la fel, pentru că depinde ce gătesc şi cât timp am la dispoziţie pentru acest lucru. Dacă mă hotărăsc să fac ceva din cartea de bucate, cu siguranţă voi avea în faţa mea o masă plină cu tot ce trebuie - ingrediente, vase, robot de bucătărie. Dacă fac doar paste, atunci nu va fi haos. De obicei sunt destul de ordonată", spune Mirela.

simeon stalpnicul png

Ciorbă de legume

Ingrediente: ceapă, ardei gras, cartofi, morcovi, dovlecei, conopidă, roşii, sare, busuioc, pătrunjel, ulei

Mod de preparare: se rumeneşte ceapa şi ardeiul gras (tăiate cubuleţe) în puţin ulei, când sunt gata se umple vasul cu apă. Se adaugă morcovii şi cartofii tăiaţi cubuleţe, iar după un timp dovleceii, conopida şi roşiile. Când au fiert legumele, se condimentează şi se adaugă verdeţurile.

Urmăreşte-o aici pe Mirela Zeţa în rolul Elenei Udrea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net