Prezentatoarea tv Ioana Maria Moldovan face voluntariat pentru copiii cu probleme

ioana-maria-moldovan2.jpg

Ioana Maria Moldovan
Ioana Maria Moldovan prezintă știrile „Focus din Inima României” la Prima TV

Încă dinainte de a deveni mamă, Ioana Maria Moldovan a avut o atracție pentru copii. Impresionată de dramele prin care trec cei cu probleme de sănătate, de poveștile de viață ale părinților care se luptă pentru ei, prezentatoarea Prima TV s-a implicat ca voluntar într-o asociație pentru copii atipici.

„În urmă cu 6 ani am cunoscut-o pe Adela Hanafi, mamă a doi copii, dintre care unul cu autism și alte boli grave. Inspirată de problemele cu care s-a confruntat fiul ei (care între timp a murit), Adela a înființat asociația Conil, care are în grijă circa 100 de copii cu autism, sindrom Down, tetrapareză sau tulburări comportamentale. Am încercat și eu să ajut și să mă implic”, spune Ioana Maria Moldovan.

Ioana Maria Moldovan face voluntariat pentru copiii cu probleme

ioana-maria-moldovan-conil.jpeg

Prezentatoarea Ioana Maria Moldovan la asociația Conil
Prezentatoarea tv face de 6 ani voluntariat la Asociația Conil, care se ocupă de copii cu probleme

De atunci, a participat la festivaluri în calitate de prezentator, la diverse acțiuni și evenimente, iar de marți va prezenta o emisiune de 30 de minute pe pagina de Facebook a asociației. „Se numește La Povești, este un proiect de suflet în care voi face interviuri și voi avea discuții cu oameni frumoși, luptători, de la părinți până la profesori, medici, psihologi, chiar copii remarcabili care pot deveni modele pentru generațiile lor. O să am și persoane publice care vin cu pilde și povești, dar și terapeuți de la centru care explică ce poți să faci cu un copil în pandemie, cum îi continui tratamentul”.

De ce face aceste activități pro bono? „Pentru că asta simt!”, explică ea. „Am pornit pe un drum cu ei și, dacă pot să ajut, o fac cu drag, mă simt bine. Eu cred că astfel de povești pe care le promovez prin emisiune pot motiva părinți și copii cu probleme. Plus că îmi place să ascult oameni care nu se plâng, ci găsesc soluții. Ne dorim ca emisiunea să crească și să reușim să-i găsim un sponson, iar banii să meargă spre familiile care au nevoie. La Povești are o frecvență săptămânală, marțea de la ora 20.00”, adaugă Ioana Maria Moldovan.

Loading...

Citește și