Patrichi vinde tot ce are şi pleacă-n lumea mare!

patrichi8978978.jpg

Cornel și Cornelia Patrichi rămân într-o vilă dichisită din Pipera

Gata, s-a săturat! Cornel Patrichi, fostul jurat al emsiunii ”Dansez pentru tine”, renunţă la casa şi terenurile agonisite într-o viaţă pentru a avea o bătrâneţe liniştită, alături de soţia sa. Cu cei peste 200.000 de euro pe care vrea să-i obţină din vânzarea bunurilor, familia Patrichi vrea să plece să vadă lumea.

Cornel Patrichi (71 de ani) şi soţia sa, Cornelia (66 de ani), au hotărât ca în acest an să facă cea mai mare schimbare din viaţa lor. S-au săturat de griji şi vor ca măcar acum, la bătrâneţe, să aibă parte de liniştea pe care şi-au dorit-o mereu. Aşa că s-au decis să renunţe la aproape toate bunurile în care au investit, iar cu banii pe care-i vor obţine din vânzarea lor să poată să facă orice-şi doresc. Şi asta pentru că Alexandru, unicul lor fiu, se descură bine în Italia şi nu are nevoie de vreo moştenire.

anunturicornelia9897.jpg

Anunţurile date la mica publicitate de Cornelia, soţia lui Cornel Patrichi

De curând, doamna Patrichi a scos la vânzare, pe un site de anunţuri, casa pe care o deţin la Săruleşti, pe malul Lacului Mostiştea, unde soţul ei îşi petrecea mare parte din timp, pentru că are o pasiune pentru pescuit. Vila, pe care speră să obţină 140.000 de euro, are 5 camere şi 2 băi, un garaj pentru barcă, care are o cameră şi o baie. În plus, cumpărătorul se poate bucura de o livadă de 2.000 de mp cu pomi fructiferi puşi chiar de celebrul ”rege” al dansului din Epoca de Aur. 

ccala-lac-mostistea98.jpg

Pe casa de la Sărulești, Patrichi cere 140.000 de euro

 

“Casa de la  Săruleşti se află la o oră de Bucureşti, în Călăraşi. A construit-o Cornel cărămidă cu cărămidă, e făcută cu mult suflet. Mobilierul este adus din Italia. El a pus pomi fructiferi, viţă-de-vie, dar acum nu mai poate munci. Am rugat toată vara pe cineva să vină să tundă iarba, dar în zadar. M-a podidit plânsul când am hotărât să o punem la vânzare, pentru că a fost construită piatră cu piatră de Cornel şi am pus suflet. Vrem să o vindem pentru că nu mai avem putere să muncim acolo, am îmbătrânit”, a declarat Cornelia Patrichi, pentru Click!

mallacmostistea.jpg

Terenul de 554 mp este chiar pe malul Lacului Milotina

Soţii Patrichi au scos la vânzare şi un teren de 554 mp situat pe Valea Argovei, pe malul Lacului Milotina, pe care speră să obţină aproximativ 11.000 de euro. Alţi 24.000 de euro vor să scoată din vânzarea terenului de 1.590 mp pe care-l au la Comarnic. Şi asta nu e tot. Cei doi închiriază vila pe care o au în Pipera, din cartierul Azur, cu 600 de euro pe lună.

comarnic89789.jpg

Pământul din Comarnic ar valora, după socotelile soților Patrichi, 24.000 €

”Vila a fost mereu închiriată. Cu banii din chirie şi cu pensia lui Cornel ne descurcăm bine. Nu renunţăm la toate acestea  pentru bani, ci pentru că nu mai putem să plătim impozite, nu mai putem să le întreţinem, suntem bătrâni. Băiatul nostru e inginer în Italia şi are destui bani. Nu va mai veni nici el aici. O să-i dăm şi lui o parte, iar de restul ne vom distra, ne vom plimba prin lume”, ne-a mai spus doamna Patrichi. 

Luptă pentru pensiile balerinilor

Până va pleca din țară, fostul mare coregraf Cornel Patrichi speră să rezolve un obiectiv destul de important. Mai precis, el luptă pentru ca artiştilor liber-profesionişti să li se actualizeze şi lor punctul de pensie de la 339,3 lei, cât era în 2006, la 830,2, cât a ajuns în 2015. ”Vrem să se actualizeze pensia. Artiştii liber-profesionişti au plătit impozit de 5-6 ori mai mari decât un om normal, pentru fiecare contract al lor. Vreau să merg la ministrul culturii şi să vorbesc despre această nedreptate. Mulţi trăiesc din această sumă. Ce să facă, să spele pe jos? După majorare, de la 339 lei ar primi 830, tot ar fi ceva”, ne-a spus Patrichi în urmă cu câteva zile.

Loading...

Citește și

  • Cornel Patrichi este supărat pe ministrul culturii, căruia i-a cerut o audiență, în urmă cu două luni de zile. De atunci nu a primit niciun semn. Regele dansului susține că ministrul este obligat să-l primească, întrucât este plătit din banii statului.

  • Ar putea sta liniştit după o viaţă de muncă, dar iată că nu e aşa. Cornel Patrichi e decis să meargă până în pânzele albe pentru ca artiştilor liber-profesionişti să li se actualizeze şi lor punctul de pensie de la 339,3 lei, cât era în 2006, la 830,2, cât s-a majorat în 2015.