Oana Roman, despre referendumul pentru modificarea Constituției: «La balamuc cu voi, nemernicilor»

oana-roman1.jpg

Oana Roman a comentat pe marginea referendumului ce vizează redefinirea familiei
Foto: Captură Kanal D

Plenul Senatului a aprobat proiectul legislativ conform căruia familia ar trebui să fie redefinită în Constituția României. Modificarea legislativă vizează schimbarea unei sintagme din definiția completă a familiei, din „uniunea dintre soți” în „uniunea dintre un bărbat și o femeie”, dorindu-se restricționarea prin lege a căsătoriilor între persoane de același sex.

Subiectul este unul extrem de controversat la ora actuală, multe persoane dorind să boicoteze referendumul ce va avea loc în luna octombrie a acestui an, motivând că acest proiect legislativ îngrădește drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. Oana Roman a fost una dintre vocile care a comentat cu vehemență această inițiativă a Guvernului, după ce  Parlamentul a adoptat revizuirea Constituției în vederea redefinirii familiei tradiționale.

12_2-col-oana-roman-familie.jpg

Oana Roman este căsătorită cu Marius Elisei și au împreună o fetiță, pe Isabela
Foto: Arhivă personală

„Se organizează un referendum inutil și imbecil, care am înțeles că are costuri de câteva zeci de milioane de euro! Eu întreb și mi-aș dori un răspuns clar și concret: cu banii ăstia am putea construi un spital nou? Sau câte spitale am construi cu banii ăstia? Sau banii ăștia ar ajuta să punem curent și canalizare în sutele de sate unde oamenii trăiesc ca acum 200 de ani?  Eu i-aș invita pe domnii ăștia care au inițiat și votat imbecilitatea asta de referendum să vina să stea o zi, 24 de ore, în casele fără curent și fără canalizare unde trăiesc 10 oameni într-o cameră și copiii își fac temele la lumânare! Să vina să vadă cum e pe bune. Și după aia să-și piardă vremea și banii noștri pe aberații de referendumuri despre probleme care nu există. La balamuc cu voi, nemernicilor !”, a susținut Oana Roman.

Coaliţia pentru Familie a strâns trei milioane de semnături pe care le-a depus la Senat, iar proiectul a fost aprobat. Referendumul vizează modificarea articolului 48, alineatul 1, în care se definește familia. În actuala sa formă, acesta prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, însă semnatarii iniţiativei doresc ca definiţia să schimbe sintagma „soți” în cea de „bărbat și femeie”, pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

loading...
Loading...

Citește și

  • Oana Roman a decis să se relaxeze împreună cu soțul ei, Marius Elisei, și fetița lor, Isabela, pe plaiurile autohtone, renunțând la gândul de a pleca în vacanțe exotice și scumpe, așa cum procedează majoritatea vedetelor. Oana le-a explicat prietenilor săi virtuali că a făcut această alegere pentru ca micuța ei să poată vedea și explora „frumusețile României”. Așa că a ales drept destinație Delta Dunării, o locație de care prezentatoarea s-a declarat foarte încântată.

  • Oficial e toamnă, însă vremea le-a permis iubitorilor de mare şi soare o ultimă bălăceală şi sesiune de bronzare. Printre cei care au petrecut weekendul pe litoral se numără şi Oana Roman cu soţul ei, Marius Elisei. Fotoreporterii Click! au surprins un tablou perfect de familie, în care fetiţa lor, Isabela (4 ani), are parte de tot răsfăţul.