O altă actriță din România face furori la Cannes! FOTO/VIDEO

silvia-busuioc-cannes-3.jpg

silvia busuioc cannes prestigiu film
Silvia Busuioc a făcut senzație la Cannes
Foto: Arhivă personală

Actrița de origine română Silvia Busuioc s-a numărat printre invitații de seamă de la premiera de la Cannes a filmului de scurt metraj românesc “Lingura veche” (The Silver Spoon), produs de Dan Drăghicescu și regizat de celebrul Mick Davis (Modigliani, The Invisible).

Filmul de 15 minute îi are în rolurile principale pe Ada Perjoiu și Sandu Mihai Gruia și reprezintă România la categoria filmelor de scurt metraj din cadrul Festivalului de la Cannes.

Silvia Busuioc și-a făcut apariția la premieră alături de Yvonne Florescu, o măicuță de origine română în vârstă de 88 de ani, care se numără printre observatorii culturali ai Festivalului de Film de la Cannes.

silvia-busuioc-cannes-2.jpg

silvia busuioc cannes prestigiu film
Silvia Busuioc, la premieră, alături de Yvonne Florescu
Foto: Arhivă personală

 

Află mai multe despre actrița Silvia Busuioc!

Artista a început cariera artistică foarte devreme, la vârsta de 7 ani, cu dansul, studiind: dansuri sportive, dansul modern, latin, continuând cu hip-hop și dansul contemporan. Apoi, la vârsta de 12 ani, lua parte deja în diverse spectacole pentru Televiziunea Națională din Moldova și diferite teatre, în țară, dar și peste hotare, în turnee.

Născută la Chișinău pe 7 septembrie 1989, Silvia Busuioc s-a mutat în Italia încă de la de 16 ani, acolo unde a început să studieze actoria și a început primele ei proiecte în televiziune.

În 2007 a ​​absolvit Școala Internațională - International Cambridge School - în Business, Economie, Limba și Literatura Engleză, iar în anul 2012 a absolvit Universitatea din Milano. Ulterior, în 2013 a fost cooptată ca actriță principală în serialul de comedie de mare succes “Fuoriclasse”, care a fost difuzat pe Rai Uno până în primăvara acestui an.

În prezent, Silvia locuiește la Los Angeles, acolo unde a fost acceptată la "The Actors Studio", o organizație celebră, dedicată actorilor profesioniști, condusă de Al Pacino, Ellen Burstyl și Harvey Keitel.

Silvia a terminat de curând munca la primul ei film românesc, care va avea premiera anul viitor. La Cannes, Silvia a primit propunerea de a juca în aceasta vară într-un film american, acesta fiind un proiect important al actriței în limba engleză.  

Vezi imagini cu Silvia Busuioc!

 

Loading...

Citește și

  • „De câţiva ani, cineaştii români au invadat Croazeta“ , a spus delegatul  general, Thierry Fremaux, la începutul prezentării numeroasei echipe a filmului „Aurora“ „Cum fac ei oare să ne tot cucerească?  Mie mi se pare că acolo, acasă, filmele lor iau naştere şi  datorită generozităţii fiecăruia dintre ei. Sunt solidari, cinematograful lor este unul al prietenilor.“

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1