Noi informații în cazul mezzosopranei din Iași. Anchetatorii se pregătesc să închidă dosarul

mezzosoprana-maria-macsim-nicoara_0.jpg

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară este una dintre cele mai cunoscute artiste lirice din Moldova
foto: arhiva proprie

Lovitură de teatru în dosarul accidentului cunoscutei mezzosoprane Maria Macsim Nicoară (51 de ani) din Iași. Aceasta a fost dusă la spital în stare gravă pe 11 mai, după ce a căzut pe scări în propria locuință, iar polițiștii au suspectat că a fost împinsă. Anchetatorii se pregătesc acum să închidă dosarul pentru că nu au dovezi despre fapte de natură penală.

Polițiștii au deschis un dosar in rem, pentru o posibilă agresiune în seara tragediei, după ce mai multe cunoştinţe și rude au declarat că între victimă și soț, pianistul Codrin Nicoară (40 de ani), existau probleme în căsnicie și nu de puține ori certurile au fost violente.

Potrivit ziaruldeiași.ro, oamenii legii au încercat să discute cu victima, dar femeia nu poate povesti, nefiind capabilă din punct de vedere fizic, ce s-a întâmplat în seara respectivă. ”Ascultă ce i se vorbeşte, însă nu pare că înţelege foarte multe. Ori nu doreşte să vorbească… Este posibil să nu vorbească niciodată“, a declarat pentru ziaruldeiasi.ro o sursă apropiată anchetei.

Maria Macsim Nicoară a fost externată din Spitalul de Recuperare cu mai bine de o lună în urmă, după ce a stat mai mult timp internată în comă la Spitalul de Neurochirurgie. Artista se află la domiciliul ei din zona Aroneanu, în casa pe care o împarte cu soţul, cel asupra căruia au planat bănuieli de agresiune, dar acestea, în lipsa mărturiei victimei, nu pot fi susţinute de alte probe.

Concluzia, consemnată oficial, este că femeia nu poate coopera. În aceste circumstanţe, procurorii şi poliţiştii care anchetează cazul nu au nicio probă că ar fi avut loc vreo infracţiune şi, cel mai probabil, cazul va fi închis.

codrin-maria-macsim-nicoara.jpg

mezzosoprana Maria Macsim Nicoară și soțul ei, pianistul Codrin Nicoară
Potrivit apropiaților, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară și soțul ei, pianistul Codrin Nicoară se certau des
foto: arhiva proprie

 

Cum a fost găsită artista și suspiciunile anchetatorilor

Maria Macsim Nicoară a fost adusă la spital de către o ambulanţă de la locuinţa ei din Iași, din zona Aroneanu. A fost găsită de soț, pianistul Codrin Nicoară, căzută în capul scărilor, cu multiple leziuni la cap. Salvarea a fost chemată de soacra sa iar la internare victima nu a fost însoțită de nimeni. Cum apropiații știau că are probleme în căsnicie iar soțul nu a sunat la salvare ci și-a anunțat mama, au apărut suspiciuni privind conduita acestuia și un posibil gest necontrolat care să-I fi cauzat accidentul artistei.

Ce date sunt până acum în anchetă

În perioada de dinaintea accidentului, Maria Macsim Nicoară dormea în partea de sus a imobilului, iar bărbatul mai mereu în living, la parter. În preziua lui 11 mai, duminică seara, în jurul orei 23, Maria Macsim Nicoară ar fi încercat să coboare scările cu o farfurie în mână, însă, căzând sau din alt motiv necunoscut, s-a rostogolit pe scările de gresie, apoi s-a lovit cu capul de un perete aflat la baza scării.

Mezzosoprana a fost găsită conştientă de către soţul ei, care a transportat-o într-un pat aflat la parterul casei. Aici ar fi stat opt ore, atunci când Codrin Nicoară şi-ar fi dat seama că soţia sa se află în stare gravă. Speriat, şi-a sunat mama, medic, aceasta venind la faţa locului şi sunând apoi la 112. Amândoi soții consumaseră mult alcool în seara de dinaintea tragediei, rezultatele analizelor arătând concentrații foarte mari.

Citește și:

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară din Iaşi a fost externată, la cererea familiei

Detalii importante despre mezzosoprana Maria Macsim Nicoară. Ce spun medicii despre starea ei de sănătate

 

Loading...

Citește și

  • Apar detalii cutremurătoare în ancheta privind cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară de la Opera din Iași, aflată în comă la spital după un accident casnic. Se pare că artista ar fi consumat alcool în seara fatidică. Ar fi căzut pe scări, apoi ar fi zăcut plină de sânge, pe un pat, timp de opt ore. Când a ajuns la spital, medicii au anunțat poliția. Soțul ei spune că femeia ar fi căzut fie din cauză că s-a dezechilibrat, fie pentru că i s-ar fi făcut rău. El și-a angajat un avocat.

  • Apar noi date în acheta privind accidentul casnic suferit de mezzosoprana Maria Macsim Nicioară. Soțul ei, pianistul Codrin Nicioară, este audiat ca martor în dosarul deschis in rem pentru tentativă de omor, după ce solista a ajuns la spital cu traume multiple, la opt ore după ce ar fi căzut pe scări. Artistul și-a angajat un avocat și transmite prin acesta că a ingrijit-o pe soție toată noaptea.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1