A murit Mircea Mureșan, regizorul serialului "Toate pânzele sus". Avea 91 de ani și suferea de o boală gravă

rodica-muresan-89151515.jpg

Mircea și Rodica Mureşan, soț și soție, regizor și actri

Lumea filmului e în doliu. Regizorul Mircea Mureșan, rămas în memoria publicului pentru serialul "Toate pânzele sus", a încetat din viață vineri, 24 aprilie. Regretatul cineast avea 91 de ani și suferea de o boală gravă.

"A murit în spital, azi dimineaţă, la ora 8,00. Nu este vorba de coronavirus, a fost o boală necruţătoare. Era un domn distins, 91 de ani. (...) Îmi pare foarte rău, o asemenea personalitate, care era un om deosebit, un coleg deosebit, un om care sprijinea în permanenţă şi cineaştii tineri şi care avea foarte mare grijă de semenii lui de vârste mai înaintate", a precizat Laurenţiu Damian, preşedintele Uniunii Cineaştilor din România, pentru Agerpres.

Mircea Mureşan a excelat în toate genurile, dar admirația marelui public și-a atras-o cu serialul ,,Toate pânzele sus" și comedia  ,,A doua cădere a Constantinopolului". Marele regizor a semnat și ecranizări precum ,,Ion, blestemul pământului, blestemul iubirii" sau ,,Baltagul".

Serialul s-a lansat în 1977

“Toate pânzele sus” este un serial românesc de mare succes, care a fost filmat între anii 1975 şi 1976. În cele 12 episoade se prezintă aventurile legendare ale românului Anton Lupan (interpretat de Ion Besoiu) şi bunului său prieten, francezul Pierre Vaillant (Ion Dichiseanu). Filmul a fost realizat în studiourile Centrului de Producţie Cinematografică Bucureşti, iar producătorii au beneficiat de sprijinul organelor de partid şi de stat din Constanţa şi Tulcea. Premiera primului episod a avut loc la TVR în martie 1977.

Citește și:

Echipajul «Speranţa» din «Toate pânzele sus» s-a reunit în ceruri

Cum arată la 70 de ani Julieta Szönyi, superba Adnana din «Toate pânzele sus»

Loading...
 
 

Citește și

  • Mihu, Cristian Sofron, Toate panzele sus, aniversare, film romanesc

    Cristian Șofron, căruia rolul Mihu, din seria ”Toate pânzele sus!”, avea să-i aducă un mare succes, în lumea cinematografiei, a schimbat ieri prefixul. Acum apare pe afișele marilor spectacole și este directorul Teatrului Odeon, însă nu poate uita de perioada în care a filmat pentru pelicula difuzată de TVR, în anii comunismului. Atunci, avea doar 18 ani.