Motivul pentru care Anca Pandrea nu va merge la înmormântarea fiului vitreg, Alexandru Darie

alexandru-darie_41.jpg

alexandru darie anca pandrea
Alexandru Darie și Anca Pandrea, pe vremea când se susțineau amândoi la greu, atunci când Iurie Darie era grav bolnav
foto: Click!

Miercuri, 18 septembrie, a fost o zi tristă pentru teatrul românesc, căci regizorul Alexandru Ducu Darie ne-a părăsit mai devreme, la 60 de ani, după o lungă luptă cu boala. Anca Pandrea, „mama vitregă” a regizorului, ne-a spus de ce nu va merge la înmormântarea lui Alexandru Ducu Darie.

După anunţul morţii regizorului Alexandru Ducu Darie, la vârsta de 60 de ani, i-am făcut o vizită actriţei Anca Pandrea (73 de ani), iubita regretatului actor Iurie Darie. Anca Pandrea ne-a spus detalii neştiute despre relaţia pe care o avea cu „fiul vitreg” Alexandru Ducu Darie şi ne-a povestit de ce nu va merge la înmormântare.

CLIIMA20121111_0054_1.jpg

Iurie Darie, alături de Anca Pandrea şi de fiul lui, Alexandru Darie, la aniversarea de 80 de ani a maestrului

Anca Pandrea a visat cum Iura îl cheamă pe Ducu Darie pe lumea cealaltă

„Sufleteşte, e greu de explicat cum simt şi cât este de greu să plece tot un Darie: Iurie Darie – Ducu Darie. Am avut nişte semne, dar noi, oamenii, nu ştim să le traducem. Câteva zile înainte să aud că este la spital, am avut nişte palpitaţii și mă trezeam cu tensiunea mare. Apoi am aflat că Ducu a fost internat. După aceea m-am liniştit şi l-am visat pe Iura al meu care nu zâmbea, ceea ce nu-l caracterizează, zicea puţin supărat «Vino încoace, Ducule, că vreau să discutăm ceva!». Am vorbit cu el în vis. Apoi, în fiecare zi, dimineaţa aveam palpitaţii până azi (ieri, 18 septembrie - n.r.), când m-a sunat cumnatul lui Iura şi mi-a spus despre Ducu. În clipa aceea, în câteva secunde, tot organismul meu s-a liniştit”, ne-a spus Anca Pandrea.

Anca Pandrea spune că Iura și Ducu Darie au fost mereu în relații bune

Actriţei Anca Pandrea nu-i place să vorbească despre lucruri personale. Însă ea a ţinut să ne spună că Ducu şi Iurie Darie nu au fost niciodată certaţi. „Iura nu putea să se certe cu nimeni. Pentru orice răutate Iura avea doar un zâmbet. Ducu l-a vizitat pe Iura în spital, i-a fost alături. Au avut o relaţie de tată şi fiu, cu o meserie comună, arta. Şi cu iubire, pe care nu trebuie să o afişezi zilnic sau să o spui la telefon. O iubire mai profundă. Poţi să nu suni luni întregi şi sufletul tău să fie acolo”, ne-a povestit Anca Pandrea.

alexandru-darie_8.jpg

Alexandru Ducu Darie, Anca Pandrea si Iurie Darie
Ducu Darie a venit să-și felicite tatăl la petrecerea unde a sărbătorit 80 de ani de viață, în anul 2009

Anca Pandrea: «Ducu nu i-a dat lui Iura nici un rol în 20 de ani»

Anca Pandrea ne-a mărturisit că nu va merge la înmormântarea lui Alexandru Ducu Darie, însă va merge la priveghiul regizorului de la Teatrul Bulandra, Sala „Liviu Ciulei”. Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Alexandru Ducu Darie va fi depus la teatrul al cărui director a fost de vineri, 20 septembrie, de la ora 20.00, până duminică, 22 septembrie, la ora 12.00. „După înmormântarea lui Iura, nu mai merg la nicio altă înmormântare, decât la cea a surorii mele, dacă va pleca înaintea mea. S-ar putea la teatru să vreau să merg. Să-l ierte Dumnezeu, în primul rând şi să-i fie ţărâna uşoară. Eu de ce să-l iert? Pentru că nu l-a distribuit pe Iura în nici un rol în cei peste 20 de an cât a fost director la Teatrul Bulandra?! Asta m-a întristat şi asta l-a întristat şi pe Iura. Dar Iura nu spunea niciodată. Pe mine m-a durut, iar eu spuneam, nu tăceam. I-am spus şi lui Ducu şi nu mi-a dat nici un răspuns”, ne-a mai povestit Anca Pandrea.

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Citește și:

Fiul lui Alexandru Darie a moștenit talentul la desen de la bunicul său, Iurie Darie

Alexandru Darie nu era pe lista de transplant. Când şi unde va fi înmormântat regizorul

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1