Fiul lui Alexandru Darie a moștenit talentul la desen de la bunicul său, Iurie Darie

serghei-darie.jpg

serghei darie la inmormntarea lui iurie darie
Serghei Darie, la înmormântarea lui Iurie Darie
foto: arhiva Click!

Unicul fiu al regretatului Alexandru Darie, din căsnicia cu scenografa Maria Miu, este artist plastic. Regizorul a declarat, la un moment dat, pentru Click!, că fiul său, Serghei, moștenește talentul la desen de la bunicul său, marele actor Iurie Darie.

Acum în vârstă de 30 de ani, fiul lui Alexandru Darie și nepotul marelui actor Iurie Darie, Serghei este artist plastic. Absolvent al Facultății de Arte Plastice, tânărul a fost întotdeauna discret, preferând să păstreze distanța atunci familia sa a fost în atenția publicului, din cauza relației tensionate dintre tatăl și bunicul său.

În 2012, la înmormântarea bunicului său, Iurie Darie, Serghei, care nu-l mai văzuse pe marele actor de șapte ani, a rămas în urmă în cortegiul funerar.

„Serghei nu a stat lângă sicriu pentru că i-ar fi provocat multă durere, el m-a susţinut tot timpul. A rămas cu o mare moştenire de la bunicul lui, şi anume talentul de a desena. A terminat Arte Plastice, e specializat pe grafică, desenează şi pictează foarte frumos. Iura a fost mândru de nepotul lui", a declarat la vremea respectivă Ducu Darie, pentru Click!

Tot atunci, regizorul a explicat de ce fiul său nu şi-a văzut bunicul o perioadă atât de lungă de timp. „Când Serghei avea 12 ani, sau chiar mai devreme, tata a plecat de la noi şi s-a mutat cu Anca. Ne mai vizitam, însă nu aşa de des. Între timp, s-a pierdut legătura. Apoi după ce s-a îmbolnăvit, fiul meu nu l-a mai vizitat pentru că a vrut să păstreze o altă amintire a bunicului său, cel pe care îl cunoscuse odinioară, nu pe patul de spital, chinuit. Serghei nu ar fi suportat aşa ceva, este un băiat destul de sensibil", a mai spus Darie.

Alexandru Darie a murit la 60 de ani

Alexandru Darie a murit miercuri, 18 septembrie. Regizorul era internat de două săptămâni la Terapie Intensivă la Institutul Clinic Fundeni din București, după ce suferise o complicație la plămâni. Acesta suferea de ciroză hepatică.

În ianuarie, fotoreporterii Click! l-au surprins la un spital privat, unde mergea pentru tratament. Foarte slab şi tras la faţă, chircit de tratamente, Alexandru era de nerecunoscut.

Ca să facă rost de bani pentru chimioterapii şi radioterapii, el a fost nevoit să-şi vândă cam tot ce avea. Întâi maşina, în vara anului trecut, apoi apartamentul, astă-iarnă. Ducu Darie rămăsese doar cu bunurile moştenite în anul 2006: un teren intravilan de 1.000 mp în comuna Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa, şi două case de vacanţă în aceeaşi localitate. Erau de la regretatul său tată, actorul Iurie Darie, şi probabil că nu a putut să se despartă de ele.

Citește și:

Lucian Mîndruță, despre Alexandru Darie: «Nu s-a băgat în față. Era pe lista de transplant»

Ultimul spectacol a lui Alexandru Darie, despre corupție, manipulare și putere abuzivă

 

Loading...
 
 

Citește și