Alexandru Darie nu era pe lista de transplant. Când şi unde va fi înmormântat regizorul

alexandru-darie_7.jpg

alexandru darie
Alexandru Darie avea 60 de ani
Foto: arhivă personală

Omul care a condus timp de 17 ani Teatrul Bulandra va fi depus vineri (20 septembrie), ora 20.00, în sala Liviu Ciulei, la instituţia de cultură unde era atât de iubit şi respectat. Alexandru Darie a murit miercuri (18 septembrie) după ce în ultmii ani s-a luptat cu o ciroză hepatică. Toţi cei care l-au cunoscut îi pot cinsti memoria la teatru şi îl pot conduce pe ultimul drum, duminică (22 septembrie).

Lumea artistică este în doliu. Alexandru Darie şi-a luar rămas bun de pe scena vieţii, dar spectacolele de excepţie regiyate de el ne rămân moştenire. Diagnosticat în anul 2016, cu ciroză hepatică în stadiu incipient, regizorul a continuat să lucreze și să trăiască în condiții de absolută normalitate și a reușit să finalizeze supraproducția "Coriolanus", ultimul lui spectacol de altfel.

Îngrijit de medici de la spitalele Elias şi Ponderas, Alexandru Darie s-a aflat sub tratament în ultimii doi ani iar afecțiunea hepatică s-a menținut în parametrii inițiali, fără modificări evolutive, neprezentând vreo complicație, fără probleme esofagiene și fără episoade hemoragice.

Starea de sănătate a regizorului se deteriorase de la începutul anului 

"Nu s-a pus niciodată problema transplantului hepatic și nu a fost vreodată pe nicio listă de transplant.

În ultima perioadă a fost tratat  la Spitalul Clinic Fundeni din București. La începutul lunii septembrie a prezentat afecțiuni respiratorii care s-au complicat și au necesitat ventilare mecanică. Ulterior au apărut și alte complicații, pe fondul unei depresii imunitare și a instalării sindromului de coagulare intra vasculară diseminată", au anunţat reprezentanţii Teatrului Bulandra.  

Alexandru Darie va fi depus vineri, 20 septembrie, ora 20.00, la Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei, unde va rămâne până duminică, 22 septembrie, la ora 12.00. În acest interval vor avea loc, zilnic, slujbe religioase pe care le vom anunța ulterior.
Slujba de înmormântare va avea loc duminică, 22 septembrie, la ora 13.00, la Cimitirul Bellu.

În ianuarie, fotoreporterii Click! l-au surprins la un spital privat, unde mergea pentru tratament. Foarte slab şi tras la faţă, chircit de tratamente, Alexandru era de nerecunoscut. Fiul regretatului actor Iurie Darie, regizorul Alexandru Darie împlinise 60 de ani pe 15 iunie anul acesta. De câţiva ani, regizorul se trata de ciroză la Ponderas Academic Hospital. Recent, fusese internat la Institutul Clinic Fundeni, cu o complicaţie la plămâni.

 

Citeşte şi:

Fiul lui Alexandru Darie a moștenit talentul la desen de la bunicul său, Iurie Darie

Alexandru Darie a murit. Regizorul era internat de două săptămâni la Terapie Intensivă

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1