Alexandru Darie nu a vorbit ani buni cu tatăl său. Ce l-a dezamăgit crunt pe regizor

iurie-darie-cu-alexandru-si-anca-pandrea

iurie darie si anca pandrea
Iurie Darie, alături de Anca Pandrea şi de fiul lui, Alexandru Darie, la aniversarea de 80 de ani a maestrului
Foto:Arhivă personală

Alexandru Darie a murit miercuri, 18 septembrie. Regizorul şi directorul Teatrului Bulandra era internat de două săptămâni la Terapie Intensivă la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti şi se trata de câţiva ani de ciroză la o clinică privată din Capitală. Întreaga copilărie i-a fost marcată de teatru, iar tatăl său şi mama sa, Consuela Roşu, l-au purtat pe scene din întreaga ţară. Ulterior, şi-a descoperit vocaţia în lumea teatrului şi a regizat satire politice. Din nefericire, relaţia cu tatăl său nu a fost una dintre cele mai bune, căci regizorul nu a privit cu ochi buni legătura pe care el o avea cu Anca Pandrea. Securea războiului a fost, totuşi, îngropată atunci când Iurie Darie a primit diagnosticul crunt care i-a adus sfârşitul.

Regizorul Alexandru Darie a murit pe patul de spital, la vârsta de 60 de ani, în urma unei lupte pe care a purtat-o împotriva cirozei. O bună parte din viaţă şi-a dedicat-o teatrului şi pregătirii generaţiei viitoare de regizori. Nu de puţine ori s-a declarat dezamăgit de nivelul de pregătire pe care îl au studenţii săi atunci când ajung pe băncile masteratului. Cu toate acestea nu şi-a pierdut speranţa şi a continuat să împărtăşească informaţii deprinse în urma zecilor de ani pe care i-a petrecut montând satire politice, care aveau să creeze un ecou puternic.

Ducu Darie, dezamăgit de sistemul de învăţământ

"Eu lucrez doar la master şi constat cu tristeţe că pregătirea lor din anii anteriori e precară. Sis­temul ăsta cu trei ani ne omoară. Profesorii nu au timpul fizic să le predea tot ce ar trebui în anii de facultate şi aşa ajung nepregătiţi la master. Primul lucru pe care îl constat la studenţii de la regie care ajung la master e că ar trebui să mai citească, să mai studieze. Apoi, ca tineri regizori, trebuie să aibă personalitate şi curaj să nu scoată la rampă orice text la comanda unui director. Eu nu spun că toţi ar trebui să lucreze ca mine, un an de zile un spectacol, e clar, că nu îşi permit mulţi acest lux, dar nici să fuşerim lucrurile nu merge", mărturisea Ducu Darie, într-un interviu Formula AS. 

Regizorul nu şi-a vorbit cu tatăl său 20 de ani

Alexandru Darie nu a fost dezamăgit doar de sistemul de învăţământ, ci şi de legăturile de familie pe care le-a avut. În ciuda faptului că l-a urmat, de la o vârstă fragedă, pe tatăl său pe cele mai renumite scene din România, Ducu Darie nu s-a aflat întotdeauna în cei mai buni termeni cu acesta. Din contră, după ce actorul a decis să formeze un cuplu cu Anca Pandrea, Alexandru şi Darie nu au mai discutat aşa cum o făceau cândva, iar reconcilierea lor a fost produsă de aflarea diagnosticului nefericit care avea să îi aducă sfâşitul lui Iurie Darie. 

  • alexandru darie
    Alexandru Darie avea 60 de ani
    Foto: arhivă personală
  • Maximize

1/8

Ducu Darie a considerat-o vinovată pe Anca Pandrea pentru decăderea tatălui său

Talentat şi discret, Iura a ajuns la sufletul românilor. A ştiut, zeci de ani, să păstreze doar pentru el viaţa de familie. A fost căsătorit cu actriţa Consuela Roşu, care i l-a dăruit pe Ducu. 

Pentru a doua mare iubire din viaţa lui, Iura a primit chiar binecuvântarea soţiei dispărute prematur. Cu limbă de moarte, Consuela l-a lăsat pe actor în grija prietenei sale, actriţa Anca Pandrea. Iar Dumnezeu a vrut ca ei să fie împreună şi aşa să rămână 26 de ani, până la moartea actorului. Totuşi, în ultimii ani, lucrurile au fost destul de tensionate între iubita lui Iurie Darie şi fiul său, Ducu. Totul a pornit în urmă cu aproape trei ani, când Anca şi Iura au acceptat să pozeze dezbrăcaţi, sărutându-se în pat, pentru ziarul "Naţional".

Ducu a fost extrem de ruşinat de ipostazele în care şi-a văzut tatăl şi chiar a acuzat-o pe Anca Pandrea pentru cele întâmplate şi a subliniat că tatăl său avea momente în care nu era capabil să ia cele mai bune decizii pentru propria persoană, fiind confuz. 

„Pe mine m-a enervat apariţia lui în fotografiile respective, care au făcut vâlvă. Dar acest lucru nu a venit din partea lui, cred că el habar nu are. Tocmai ne bucurasem cu toţii la ziua lui, când a împlinit 80 de ani. Fix la patru luni după aceea, au apărut pozele, fapt care m-a amărât", a declarat Alexandru Darie într-un interviu acordat la vremea respectivă pentru „VIP".

Boala lui Iurie Darie a dus la îngroparea securii războiului dintre Ducu şi Anca Pandrea

01-iurie-darie.jpg

iurie darie
Iurie Darie a fost reţinut la pat în ultimii ani de viaţă
Foto:Click!

După aproape doi ani, lucrurile s-au calmat între Pandrea şi Ducu Darie, mai ales că, în mai anul acesta, starea de sănătate a maestrului s-a înrăutăţit. Ducu a îngropat securea războiului cu cea care i-a fost alături în cele mai grele clipe lui Iurie Darie şi, după moartea artistului, i-a transmis un mesaj de mulţumire acesteia. "Ultimul copil, pe care-l iubesc cel mai mult, e Anca. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că sunt unul dintre favorizaţii sorţii care mai speră să fie fericiţi în continuare", a fost mesajul scris de Ducu. 

Moartea lui Iurie Darie a însemnat ruperea legăturii dintre Ducu şi Anca 

ultima-imagine-cu-alexandru-darie-inainte-sa-moara-2.jpg

alexandru-darie
Alexandru Darie se trata, în secrez, la o clinică privată din Capitală
Foto: Click!

După moartea lui Iura, actriţa nu prea a mai păstrat legătura cu fiul vitreg, dar știa că suferă de cumplita boală. „Nu mai ţin legătura cu Ducu. Nu ne-am mai vorbit, deşi eu îi tot trimit mesaje de Crăciun, de Paşte şi de Revelion. Dar în ultimele zile m-am gândit la el şi l-am visat cât nu l-am visat în şapte ani de când Iura nu mai este. Nu ştiu ce mai face”, ne-a spus Anca Pandrea cu puțin timp înainte de decesul regizorului.

 

Citește și:

Cine este fosta soţie a lui Alexandru Darie! S-au îndrăgostit în studenţie şi i-a dăruit un copil

Alexandru Darie a murit. Regizorul era internat de două săptămâni la Terapie Intensivă

 

 

 

 

 

 

Loading...

Citește și

  • alexandru ducu darie

    Alexandru Darie a murit miercuri, 18 septembrie. Regizorul era internat de două săptămâni la Terapie Intensivă la Institutul Clinic Fundeni din București, după ce suferise și o complicație la plămâni. Acesta ar fi suferit de ciroză hepatică și era pe listele de transplant hepatic.

  • Anca Pandrea (66 de ani) nu mai ştie ce să facă pentru a-l pune pe picioare pe iubitul său Iurie Darie (83 de ani). Actorul ia zilnic 26 de pastile. Din păcate, starea lui de sănătate rămâne gravă, motiv pentru care Anca vrea să apeleze şi la unele leacuri băbeşti. Ea şi-a pus toate speranţele în untura de bursuc şi cea de urs, aduse din Rusia.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1