Monica Davidescu: „Pentru noi, legea casă contra credit a venit prea târziu”

4-act-foto-1-5coloane-temisan.jpg

Cei doi artişti au luat în 2008 un credit în franci elveţieni pentru a-şi construi o vilă

Aurelian Temişan (43 de ani) şi Monica Davidescu (43 de ani) scapă în sfârşit de creditul care le-a îngreunat viaţa. După ce mai bine de un an s-au luptat în zadar prin tribunale, cei doi artişti au reuşit să ajungă la o înţelegere cu banca, chiar înainte ca legea dării în plată să treacă de Parlament.

Nu au mai putut să aştepte legea dării în plată, care i-ar fi putut salva de povara creditului, aşa cum încă o mai fac mii de români. După ce nici judecătorii nu au fost de partea lor, Aurelian Temişan şi Monica Davidescu au reuşit să se descurce singuri şi în curând nu vor mai fi datori la bancă. „Dacă legea asta venea anul trecut, era altceva. Era ca şi rezolvată treaba cu casa. Pentru noi, a venit prea târziu însă. De opt ani tot plătim rate la bancă. Acum, am stabilit o înţelegere cu banca şi, dacă ne ţinem toţi de promisiuni, în vreo trei luni vom termina cu creditul”, a declarat, joi (14 aprilie), pentru Click!, Aurelian Temişan. Cântăreţul şi soţia sa s-au chinuit ani de zile să plătească ratele la bancă, după ce în 2008 au luat un împrumut în franci elveţieni pentru a-şi constui casa mult visată.

„Mi-a trebuit creditul ca să-mi fac o casă şi am început-o. Dar, cu banii ăia nu am terminat-o, evident. Am pus casa la vânzare şi tot în două camere stau, că bani să o termin nu am. Trebuie să-i dau la bancă. Eu nu am  de gând să trăiesc şase vieţi, vreau să termin cu creditul ăsta. Nu pot dormi noaptea dacă am datorii. Când îmi cumpăr ceva pentru mine mă gândesc de şase ori, pentru că am credit la bancă. Şi atunci, mă duc la bancă şi întreb cât mai am de plată din creditul ăsta, ca să ştiu cât mai stau fără să mănânc. Şi ei îmi spun «dublu»!”, declara indignată, la sfârşitul anului 2014, pentru Click!, Monica Davidescu. Atunci, actriţa şi soţul ei au declarat război în justiţie băncii respective, însă toate cererile care au ajuns pe masa judecătorilor au fost respinse rând pe rând.

Click! spune

Legea „casă contra credit” (darea în plată) a fost votată miercuri (13 aprilie), de Camera Deputaţilor, la un an de la depunerea iniţiativei legislative. Darea în plată prevede ca un client care a făcut un împrumut ipotecar să poată ceda băncii imobilul cu care a garantat, fără a mai avea alte datorii ulterior. Pot beneficia de lege cei care au un împrumut de maximum 250.000 de euro (excepţie fac cei din programul „Prima Casă”). Legea urmează să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Loading...
 
 

Citește și

  • monica davidescu interviu actrita teatru

    Este una dintre cele mai de succes actrițe din România, dar puțină lume știe cum a făcut Monica Davidescu (43 de ani) primii pași spre lumina reflectoarelor de pe scenă. Actrița a vorbit în exclusivitate despre începutul carierei sale, pentru artistul-fotograf Simion Buia.

  • Război total, asta vor acum Aurelian Temişan şi Monica Davidescu. Cei doi artişti au renunţat la procesul cu banca de la care au luat un credit, pentru a deschide un altul, alături de mai mulţi clienţi, băgaţi şi ei în sperieţi de saltul francului elveţian.

  • temisan si davideasca

    A răsărit soarele pe strada lor după o perioadă în care au pierdut bătălia cu francul elvețian și nu mai aveau speranțe că lucrurile se pot îndrepta. Banca i-a căutat pentru a rezolva problema, eveniment ce i-a luat prin surprindere.

  • A venit şi momentul mult aşteptat. La aproape doi ani de când s-a accidentat grav la emisiunea “Dansez pentru tine”, Monica Davidescu începe o luptă grea cu PRO tv. Marţi are loc primul termen al procesului deschis de actriţă, care vrea să-şi recupereze banii cheltuiţi pe tratamente şi intervenţiile medicale suferite la ambele picioare.