Mioara Roman, in stare de şoc după jaf: «Nu mă simt bine. De sâmbătă stau în pat!»

2-3-neatza-2-4col.jpg

Mioara Roman locuieşte acum cu chirie într-un apartament cu trei camere de la parterul unei vile vechi de pe strada Zambaccian
Foto: Florin Şuler

Weekend de coşmar pentru Mioara Roman (77 de ani)! Trei derbedei au bătut sâmbătă la uşa locuinţei sale din zona Dorobanţi, cu pretextul că au venit să-i repare un burlan. Intraţi în apartamentul de la parterul vilei, au jefuit-o pe fosta soţie a lui Petre Roman, speriată şi incapabilă de vreo reacţie în faţa tâlharilor.

O seară de vară târzie, care nu anunţa nimic neobişnuit în cartierul bucureştean Dorobanţi, a traumatizat-o pe Mioara Roman. Pensionara a trecut prin momente îngrozitoare, după ce trei tâlhari care s-au recomandat drept angajaţi ai RA-APPS au bătut la uşă, ca să-i repare, chipurile, un burlan de scurgere. “Meseriaşii” au solicitat  50 de lei pentru lucrare, apoi au mărit preţul. În timpul negocierilor, lucrurile din casa Mioarei Roman au început să dispară. Fosta profesoară de limba arabă era duminică foarte afectată de episodul cumplit prin care trecuse cu o zi înainte. “Nu mă simt bine, nu sunt bine. Stau în pat, vă rog să mă lăsaţi în pace”, s-a rezumat să spună, pentru Click!, Mioara Roman.

Marius Elisei (30 de ani), soţul Oanei Roman, fiica Mioarei şi a lui Petre Roman, confirmă că soacra sa se simte rău. “Vă daţi seama că încă e în stare de şoc. În mare, şi-a revenit, dar ne gândim să o ducem la un specialist, pentru consiliere”, ne-a explicat Elisei. „Din casă i-au furat un parfum franţuzesc de 100 de euro, aproape terminat, o pereche de adidaşi de damă şi pensia de 1.200 de lei. Indivizii au căutat bijuterii şi tablouri de valoare, dar n-au găsit nimic”, adaugă ginerele Mioarei Roman.

“Vă rog, aveţi grijă de oamenii bătrâni şi singuri. Dacă aveţi rude, prieteni sau cunoştinţe mai în vârstă şi care trăiesc singuri, spuneţi-le să nu primească pe nimeni necunoscut în casă pentru niciun motiv. Mama a scăpat vie şi nevătămată ( a trăit totuşi o traumă psihică greu de uitat), dar i-au luat tot ce au putut găsi prin casă. Iar ea a asistat neputincioasă la un jaf în propria ei casă, cu ea de faţă”, a tras un semnal de alarmă şi Oana, fiica Mioarei Roman. 

În urma jafului, pensionara a făcut o sesizare la Secţia 1 Poliţie a Capitalei, care a deschis o anchetă. “În această dimineaţă (n.r. - duminică), am fost sunaţi şi ni s-a spus că poliţiştii au deja un cerc de suspecţi, după ce au cercetat apartamentul şi au luat amprente”, încheie Marius Elisei. 

“După ce au fixat acel burlan, au cerut altă sumă, cu mult mai mare. Persoana nu a fost de acord şi au urmat anumite negocieri. Indivizii au părăsit locuinţa după ce au primit o sumă de bani, dar au sustras şi câteva bunuri”, detaliază poliţiştii.
Click! a fost duminică, în jurul orei 15.00, în zona Dorobanţi, dar obloanele de la locuinţa închiriată de pe strada Zambaccian erau trase. Vestea jafului s-a răspândit repede în zona rezidenţială, iar vecinilor nu le vine să creadă că un asemenea episod a fost posibil în cochetul cartier din inima oraşului. “Am auzit tot ce s-a întâmplat, a fost şi poliţia aici. Da, este adevărat că Mioara Roman se simte rău, dar nu doar din cauza asta. Din câte ştiu, de ceva vreme are probleme şi cu tensiunea”, ni s-a confesat o vecină care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Evacuată după şase ani de procese

2-3-neatza-3-2col.jpg

Vila RA-APPS în care a locuit cu Petre Roman a revenit acum lui Traian Băsecu

Timp de câţiva ani, Mioara Roman a fost protagonista unui conflict cu Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), din cauza datoriilor pe care le acumulase la chiria locuinţei din zona Primăverii pe care o ocupa din 1990. După şase ani de procese, a fost nevoită să se mute din vila de protocol, care i-a revenit lui Traian Băsescu, fost preşedinte al României în două mandate (2004 – 2009 şi 2009 – 2014). Apartamentul în care stă acum Mioara Roman are 80 de metri pătraţi şi o curte. Chiria lunară este de aproape 500 de euro.

Petre Roman a părăsit-o pentru o artistă

2-3-neatza-5-25col-familia-roman-mioara-roman-oana-roman-petre-roman-catinca-roman-cu-fiica-3.jpg

Până în 2007, Mioara şi Petre Roman au format o familie fericită

A fost, timp de trei decenii, soţia lui Petre Roman, fost profesor universitar, devenit după Revoluţie premier al României, în regimul Ion Iliescu. În 2007, cei doi au divorţat, iar politicianul, acum în vârstă de 71 de ani, s-a căsătorit cu Silvia Chifiriuc (44 de ani), cântăreaţă de muzică uşoară. Petre Roman are doi copii – Oana (40 de ani), cu Mioara Roman, şi Petrus (7 ani), cu Silvia Chifiriuc. Mioara Roman are, la rândul ei, o fată, Catinca (50 de ani), din prima căsătorie, cu Iosif Zilahy. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1